Ford Galaxy

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
paternak
потребител
потребител
Регистриран: 20 май 2014, 15:00
Модел на автомобила: ford
Status: Извън линия

Ford Galaxy

Мнение от paternak » 20 май 2014, 15:09

Здравейте колеги,решил съм да си купувам Ван и се спрях на Форд Галакси 1.9 тди 116кс 2003г автоматична скоростна кутия.Скъсах се да чета за тая кола из нета,но само едно нещо ме притеснява.Притесняват ме мненията относно надежността на автоматичните скоростни кутии по принцип.Някои има ли идея точно този Форд с каква автоматична скоростна кутия е оборудван,дали е на форд или на волксваген и т.н..Някои ако притежава подобен автомобил с такава скоростна кутия нека се изкаже, дали това е набутвация или привилегия.Много ще съм благодарен ако ми дадете инфо за колата и скоростната кутия.Може пък скоро да продължим по често да общуваме :wink:

п.п. Преди да пиша изчетох из нета каквото пишеше! :roll:

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Re: Ford Galaxy

Мнение от urgan » 22 май 2014, 15:45

Кутията на тия галаксита както и на шарана и алхамбра е Jatco JF506E, слагат я и на голф и на още доста коли. Поразрови се из нета. Лични впечатления имам много малко, нека колеги да споделят.
Изображение

paternak
потребител
потребител

Мнение от paternak » 23 май 2014, 10:23

Благодаря колега.Днес се замислих дали да не взема бензиново Галакси 2.3 16в пак с автоматична скоростна кутия.Само не разбрах ,защо при дизела автоматичната скоростна кутия е с 5 скорости ,а при този бензинов двигател с 4 и това дали оказва някакво влияние?

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 23 май 2014, 10:34

Незнам защо е така, но бензиновите галаксита си смучат бая и автомата е още 1.5 нагоре. За голяма кола дизел, лично мнение. Със сигурност ще оказва според мен. Имам впечатления от хонда с 4 степенен автоматик, то не се караше тая кола, за да превключи до последната предавка трябваше да я изрежеш до 4-5000 об и разхода няма да ти казвам 12-13 извън града. Неказвам че на галакси е така но 4 степенна кутия ми се струва вече отживелица.
Изображение

paternak
потребител
потребител

Мнение от paternak » 23 май 2014, 22:37

Определено четиристепенната автоматична скоростна кутия ме възпира,макар,че чотора е с верига и има опция за слагане на газов инжекцион.Това наистина е странно,тъй като Галакси 2.3 i 16V (161 Hp) от 2006 г нататък директно преминава към шестстепенна автоматична скоростна кутия.Явно ще е 1.9 тди,само остава да намеря такава кола.Ако някои знае читаво такова нека ми пише,защото тези обявените в момента из нета са доста сдухани или надценени :twisted:

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”