колко масло побира Fiesta 1.25 1999г.
-
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2009, 19:54
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 TDcI 2002г (131hp)
Focus 1.8TDcI 2008г - Местоположение: София
- Status: Извън линия
колко масло побира Fiesta 1.25 1999г.
Здравейте колеги,
Онзи ден закупих за жена ми Фиеста 1.25, 75конски сили, 1999г. Нямам много информация за колата, понеже решението за покупка на колата беше импулсивно.Имах удоволствието да я покарам около 30км(градско) много приятен автомобил, много пъргав и учудващо комфортен. След покупката съм сменил следните неща:анггренажен ремък, ангренажна ролка, пистов ремък, пистова ролка, биалетки, маншони, всички филтри и т.н и т.н.
Онзи ден закупих за жена ми Фиеста 1.25, 75конски сили, 1999г. Нямам много информация за колата, понеже решението за покупка на колата беше импулсивно.Имах удоволствието да я покарам около 30км(градско) много приятен автомобил, много пъргав и учудващо комфортен. След покупката съм сменил следните неща:анггренажен ремък, ангренажна ролка, пистов ремък, пистова ролка, биалетки, маншони, всички филтри и т.н и т.н.
- LORDA83
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2013, 22:41
- Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Ford - Fiesta IV, Ghia (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г. - Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Re: Fiesta 1.25 1999г.
Така, като гледам е от автокъща.
Колко още те чака... ако я искаш в перфекте и изряден вид - идея си нямаш
Ама... то това важи за всяка кола.
Може да погледнеш следната, моя тема
Има доста за този модел, и всичката хронология за нея през последната година и половина
Едва ли има по-поддържана Фиеста от този тип в страната
Желая ти късмет, успех и доволен да си от твоята. Да си я направиш хубавка, и да ни се похвалиш с всяка новост, та и проблем дори, за да го разрешим заедно.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 39&t=65740
Колко още те чака... ако я искаш в перфекте и изряден вид - идея си нямаш

Ама... то това важи за всяка кола.
Може да погледнеш следната, моя тема

Има доста за този модел, и всичката хронология за нея през последната година и половина

Едва ли има по-поддържана Фиеста от този тип в страната

Желая ти късмет, успех и доволен да си от твоята. Да си я направиш хубавка, и да ни се похвалиш с всяка новост, та и проблем дори, за да го разрешим заедно.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 39&t=65740
" Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса!!! "
- Felis Concolor
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2015, 21:28
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.6 2001
Импулсът е онова, което ни отличава от роботитеborisov написа:...1.25, 75конски сили, 1999г. ...решението за покупка на колата беше импулсивно...

Фиеста Мк 5 - 1999-2002 - е по същество фейслифт на автомобила от 95-та. Същият размер, същата липса на достатъчно пространство отзад, същата горе-долу сигурност /бел. - 3 от 5 звезди по ЮроНКап, ако не се лъжа/. Но пък са налице традиционни ФОРДобродетели /бел. - ама съм и аз един езиковед/ - лесна/нескъпа поддръжка, отзивчиво/балансирано управление и пъргави двигатели /бел. - Зетек, не старите 1.3 и 1.8Д/.
"Идеите сами по себе си са безценни, но и най-добрата идея си остава гола идея, ако не я материализираш, защото иначе всеки може да дава идеи" (Хенри Форд)
-
- потребител
Колеги,
Много благодаря за пожеланията и отговорите. Знам, че ме чакат доста неща за смяна по колата, но.....няма как. Искам да ви попитам колко масло би трябвало да побира този мотор?
Много благодаря за пожеланията и отговорите. Знам, че ме чакат доста неща за смяна по колата, но.....няма как. Искам да ви попитам колко масло би трябвало да побира този мотор?
- Felis Concolor
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2015, 21:28
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.6 2001
Аз залагам на 3.8 литра... Значи 1 туба от 4 литра би трябвало да свърши работа на първо време - вискозитет 5-30 или 5-40, АСЕА А3. Но това са си мои мнения, най-добре да се произнесе някой от собствен опит.borisov написа:колко масло би трябвало да побира този мотор?
П.П.
А пропо, доколкото съм имал възможност да наблюдавам, 3/5-тата врата в областта на стъклото и задните "вежди" на тази генерация са склонни към корозия, макар и не безусловно - редовното миене и една металикова полирпаста в никой случай няма да навредят, мисля.
"Идеите сами по себе си са безценни, но и най-добрата идея си остава гола идея, ако не я материализираш, защото иначе всеки може да дава идеи" (Хенри Форд)
- LORDA83
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2013, 22:41
- Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Ford - Fiesta IV, Ghia (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г. - Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Няма какво да го мислиш. Точно толкова е. 3.8 литра.
И по-добре тупа 5 литра... щото гарантирам ти до 10 000 км... ще ти потрябват! Двигателя заводски гори над литър, а за кола на тези години и километри... да не ти разправям, че тука има колеги, които сипват по литър и на 1000 км
( без да преувеличавам )
Ако колата ти е адски изрядна и запазена, ще ти гори около литър на 10 000 км, от смяна до смяна. Моята лично гори толкова. м/у 800 милилитра и литър, според зависи от карането ( аз си карам душманската, поддържайки по магистралите с тази количка постоянни скорости от порядъка на 160 и горница, където гори и масло и гориво доста )
Но като цяло е това... при перфектна и изрядна кола, ако си случил... ще ти гори около литър. От там нататък не се наемам за други прогнози относно маслото.
А по отношение на коментара по-горе за вискозитет 5-30 или 5-40, който е писал колегата... мога да кажа, че не съм съгласен, но това си е мое мнение. аз лично си я карам с " Тотал 10В40 ", и разхода от литър, за който ти писах ми го дава именно с това масло.
Като цяло... те съветвам да прочетеш наистина детаилно и подробно темата ми, от линка, който съм ти дал по-горе.
И по-добре тупа 5 литра... щото гарантирам ти до 10 000 км... ще ти потрябват! Двигателя заводски гори над литър, а за кола на тези години и километри... да не ти разправям, че тука има колеги, които сипват по литър и на 1000 км

Ако колата ти е адски изрядна и запазена, ще ти гори около литър на 10 000 км, от смяна до смяна. Моята лично гори толкова. м/у 800 милилитра и литър, според зависи от карането ( аз си карам душманската, поддържайки по магистралите с тази количка постоянни скорости от порядъка на 160 и горница, където гори и масло и гориво доста )
Но като цяло е това... при перфектна и изрядна кола, ако си случил... ще ти гори около литър. От там нататък не се наемам за други прогнози относно маслото.
А по отношение на коментара по-горе за вискозитет 5-30 или 5-40, който е писал колегата... мога да кажа, че не съм съгласен, но това си е мое мнение. аз лично си я карам с " Тотал 10В40 ", и разхода от литър, за който ти писах ми го дава именно с това масло.
Като цяло... те съветвам да прочетеш наистина детаилно и подробно темата ми, от линка, който съм ти дал по-горе.
" Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса!!! "
-
- потребител
Re: колко масло побира Fiesta 1.25 1999г.
Благодаря колеги, сипах 10-40 масло подготвил съм се и с литър за доливане

-
- потребител
С малко закъснение качвам и няколко снимки :
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Човек, чудесна е Фиестичката!
Живи и здрави да сте да си я карате
Пусни си както трябва нова тема в "МОЯТА КОЛА", а въпросите си ги задавай в съответните раздели на форума.
Живи и здрави да сте да си я карате

Пусни си както трябва нова тема в "МОЯТА КОЛА", а въпросите си ги задавай в съответните раздели на форума.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Май липсва капака на двигателя. Или на по-новите МК4 са го шунтирали.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Липсваdimkar написа:Май липсва капака на двигателя. Или на по-новите МК4 са го шунтирали.
- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Моята книжка за фиеста МК4 казва 4 литра със филтър. Аутодатата казва същото - къде го видяхте това 3.8 литра 

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
И аз винаги съм наливал на същата такава Фиеста по 4 л масло в продължение на 8 години.