Проблем с Mondeo 2003 TDDI 90
Проблем с Mondeo 2003 TDDI 90
Много бързо се нарадвах на форда.. Днес както си го карах започна да "забива муцуна" и при пълна гас все едно съм закачил ремарке зад мен не мога да мръдна. Отидох в сервиз (и без това беше време) смених горивен, маслен, въздушен филтър, смених маслото и пак същото. Качих е на диагностика (в момента грешките не са при мен) но общо взето нещата се свеждаха до проблем с отработените газове. Майстора ми каза да сваля EGR и да го почистя. Свалих го изчистих го (пълен ужас беше). Монтирах го. Проблема все още е на лице. Колата на празен ход мърка, няма да тресе няма да прекъсва. Проблема е при ускорение и то най вече може би след 2000 оборота. Ако реда скорости плавно вдига 100 - 120 и е в състояние да си ги поддържа но в байр и при изпреварване е жива мъка.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
- Status: Извън линия
Re: Проблем с Mondeo 2003 TDDI 90
Все симптоми за ниско налягане от турбината, дали заради изпускащи маркучи или самата турбина не развърта по някаква причина - трябва да се провери.AJOto написа:Много бързо се нарадвах на форда.. Днес както си го карах започна да "забива муцуна" и при пълна гас все едно съм закачил ремарке зад мен не мога да мръдна. Отидох в сервиз (и без това беше време) смених горивен, маслен, въздушен филтър, смених маслото и пак същото. Качих е на диагностика (в момента грешките не са при мен) но общо взето нещата се свеждаха до проблем с отработените газове. Майстора ми каза да сваля EGR и да го почистя. Свалих го изчистих го (пълен ужас беше). Монтирах го. Проблема все още е на лице. Колата на празен ход мърка, няма да тресе няма да прекъсва. Проблема е при ускорение и то най вече може би след 2000 оборота. Ако реда скорости плавно вдига 100 - 120 и е в състояние да си ги поддържа но в байр и при изпреварване е жива мъка.
И аз така помислих... но странното е че проблема не е константен. Тоест на студен двигател почти не го прави. Вчера близо 100км колата беше "самолет" и после изведнъж пак този поблем. А и не се чува никакви странни стържещи звуци или нещо което да подсказва че турбината е сдала багажа. Даже се чудя дали изобщо се върти това турбо че не се чуваOgiDogi написа: Все симптоми за ниско налягане от турбината, дали заради изпускащи маркучи или самата турбина не развърта по някаква причина - трябва да се провери.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Ами отвори капака, откачи маркуча към кулера и виж дали духа. Ама преди това виж маркучите да не са спукани и да губи налягане оттам.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!