Бърз съвет при оглед на мондео тд ендура 2000година

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2009, 20:44
Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Status: Извън линия

Бърз съвет при оглед на мондео тд ендура 2000година

Мнение от mclsdreal » 11 май 2015, 22:09

Здравейте. Реших да се върна към форд отново. Харесал съм едно мондео 2000година тд ендура. Мондеото е Джия, с фулл екстри, дори електрически седалки 8)
Посъветвахте ме набързо какво да гледам, тъй като съм уговорил час със собственика за петък. Модела е комби.
Колата е германка, като аз съм в Германия също. Ще се кара и обслужва тук разбира се _friends_
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Re: Бърз съвет при оглед на мондео тд ендура 2000година

Мнение от BIGFORDFAN » 11 май 2015, 22:47

Мотора е доста здрав, но ангренажа трябва да питаш кога е сменяван и гледай да не го караш над 50 000км, риск си е. ГНП много често има сълзене, погледни за това и си направи сметка колко ще ти излезе едно рециклиране в Германия. Този модел има проблеми с АБС системата и централното заключване, ръждата също ги ''яде''. Други слабости не се сещам наистина, от 5 години съм на Мондео дизел (първо мк1 и сега мк2 1998г) и не съм имал други проблеми, както и доста познати тук от форума освен лек теч от ГНП нямат ядове. Успех, дано да случиш на супер екземпляр!

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 12 май 2015, 00:17

Благодаря ти за отговора. Това за ремъка защо е така, не трябва ли да са малко повече километрите?
Ръжда по колата няма, собственика дори предлага да я закараме в сервиз. Ще го попитам за ремъка. Ще огледам и по помпата.
Колко излиза едно рециклиране на гнп в София?

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Мнение от BIGFORDFAN » 12 май 2015, 05:06

Ремъка държи 60 000 км макс, после в 99% от случаите се къса, това е голямата беля за този мотор. Може пък в Германия да са по- качествени ремъците примерно, но аз не бих рискувал излишно. ГНП в България се рециклира качествено за около 450-500 лв с всичко включено в цената. Винаги има и по- евтини опции разбира се, но ако искаш колата да ти служи дълго и вярно се прави качествен ремонт от доверен майстор.

Иван Вълков
потребител
потребител
Регистриран: 24 май 2010, 14:49
Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate

Мнение от Иван Вълков » 12 май 2015, 07:39

Малко да уточня че понякога ремъка държи но обтегача прави беля. Поне аз съм ставал свидетел на 2 такива случая. Колега може би те очудва пробега т.к. оригиналния от завода ангренаж/и (защото са два ни са в общ комплект) издържат около 120к. Успех с покупката.

П.п Добре е да приготвиш със ремъците да смениш водната помпа, както и да се огледа семерината на коляновия вал.

П.п Ако се налага ремонт на ГНП-то съвета ми е подмяната на ремъци, ролки, водна помпа и консуматив да става наведнъж. Казвам го защото при демонтажа на ГНП-то се разкачат ремъците, а така поне веднъж ще платиш за труд.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 12 май 2015, 09:27

Това за ГНП го знам, но все пак дано не тече :D _friends_
Колата е на 310 000км, което не знам защо, но не ме притеснява някак си :shock: . Слабите места за ръждите освен при прагове и вежди, отдолу? Моста как е, че един ескорт ме изяде....(не червения) :evil:

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 19 май 2015, 02:47

Такааам...колата я погледнах. Прилична, без забележки от към ръжда. Седалките работеха добре, запазена е доста....нооо нещо вие от към мотора...Мисля, че е хидравликата но не мога да определя на 100%. Гумите бяха много износени и то неравномерно..колата дърпа на дясно леко.
Ще съм пас към тази обява, но ми направи впечатление и другия модел на Форд....А именно Фокус. Днес говорих с един от шефовете в завода на Форд и той ми сподели, ако искам да търся такава кола, то тя да е тдди....обясних му, че се изкушавам от конските сили, но той силно ми препоръча да не гледам тдци-тата... Вие какво ще кажете, питам тъй като не се виждам често с него, а колегите не дават обективно мнение и всички се ми обясняват как требва да си взема чисто нов и имали страшни лизинги *banned* ....Аре не мерси mechanic-smile
Та забравих да питам тоз съединителя какъв е на тези фокуси между 2000-2003та година...обикновения или....гадния :evil:
Сполучливи ли са нещата там? Помпата има ли чести проблеми и отремонтира ли се...евтино?
Съжалявам за неадекватните въпроси, но както споменах приключенията ми с Форд спират до ескорт от 92ра бензин..... smiley-transport03

Eastbourne
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
Модел на автомобила: Focus c-max 1.8

Мнение от Eastbourne » 19 май 2015, 09:30

АКо се плашиш от евентуални скъпи ремонти, то бягай от тдци. Вярно повече коне, по-бързо върви, по-малко харчи, но за мен си е "бомба със закъснител"

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 19 май 2015, 14:52

Фокус- TDDI- директно впръскване на горивото, съединителят е лагер-помпа,- не е демпферен, ако не върви добре значи е прецакана електрониката на ГНП- BOSH-VP 30, ремонта е около 600 лв., или нова платка е 1200 лв. Икономична е и здрава кола.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 28 май 2015, 20:24

Ужаси.огледах 2 фокуса, ама още на 1вия разбрах, че това е малка кола notworking.Де да знам, май не трябваше да сядам в мондео хаха.
Такаааааааааам, утре имам нов оглед отново на мондео, пак 2000година, ии разбира се отново 1.8 ендура-та :D: и естествено Джия- нема се излагаме я ! smileys-car-racing
Стискайте палци, че за 2 седмици съм дал 200евро за гориво. Не броя кафетата, цигарите и редбула от нерви mechanic-smile

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител

Мнение от BIGFORDFAN » 28 май 2015, 22:26

Ако не е проблем колега, би ли споделил за колко горе-долу гледаш Мондеота по обявите, просто ми е интересно колко върви едно мк2 2000г, но не искам да ровя по сайтовете. И успех!

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 29 май 2015, 13:47

Здравей, хем да се похваля, хем да ти кажа колко горе долу върви.
Така, първо да се похваля. Взех колата :D:
2ро цената е много относителна. Но грубо 800-1000евро. Тази кола, която гледах беше 650 евро, но има вежди с надута ръжда и малко отдолу, плюс ТЮФ-а изтича юли месец и я спазарих на 400 евро. 4 ел. стъкла, ел. седалки с подгрев, ел. огледала с подгрев и подгрев на предното стъкло, климатроник, оригинално CD- Джия изпълнение, 4 лети оригинални джанти 16 цола, 4 железни джанти с зимни гуми.
Препоръчвам да се гледат коли от собственик. Хандлери, така наречени търговци с автокъщи товарят минимум с 500евро отгоре....а и историята на автомобила вече се крие и така нататък. Поне тая кола която взех е от 2ри собственик, взел я е на 175000км, сега е на 320 000км. Сервизната история я пази, всички протоколи от прегледите...абе гледана кола. За тези пари няма какво да се оплаквам
_friends_
Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител

Мнение от BIGFORDFAN » 29 май 2015, 13:49

Идеална е за тия пари, направил си добра сделка.

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 29 май 2015, 13:52

Повече от добра бих казал...мотора запали без проблеми. Двигателя е сух на барут...няма течове, освен мисля мааалко около хидравличната помпа...Май над ГНП-то ако не се бъркам с нещо друго....
Дъпра доста двигателя за тези 90 коня, рязък е не се замисля....Е има тук там какво да се пипне, но като си отида в България август месец _friends_
Благодаря Ви много за съветите >:D<:

Иван Вълков
потребител
потребител
Регистриран: 24 май 2010, 14:49
Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate

Мнение от Иван Вълков » 29 май 2015, 14:13

Много добра кола, поне изглежда много добре. 320К са нищо за тоя мотор - няма да е като нов но ще измине още доста километри.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител

Мнение от BIGFORDFAN » 01 юни 2015, 23:04

Сега я разгледах хубаво по снимките, лови окото! И аз съм с такива джанти, доста приятно й стоят, само гледам че борд компа са го спестили, но не е чак толкова фатално (но е полезен по принцип). Предполагам че ГНП е ремонтирано за да е перфектно на тези километри, или греша?

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 01 юни 2015, 23:32

Нямам идея BIG....Сервизната книжка още е в колата, тъй като днес в цуласунгщелето имаше 100човека и закъснявах за работа- разминах се и днес с номера, но поне застраховка вече има. Утре ще отида в 7 часа сутринта и дано имам късмет.
Ще снимам мотора като я взема утре да я видите и да кажете....забравих да кажа, че като се пусне климатроника има от време на време в интервал то 10-15 секунди едно леко поскърцване за секунда-2....

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 02 юни 2015, 13:45

Минахме и филма с номерата....върви перфектно, пробвах я до 180км/ч....ехх друго си е по немските аутобани :D:

Това е омасленото.....хидравлична помпа ли е какво е, нямам идея, но ГНП-то мисля, че е отдолу, а то е сухичко на барут :mrgreen:
Не е ремонтирано, поне по сервизна история и думите на собственика....интересното е, че съединителя също не е пипан :(: ....Отделя малко високо, не знам дали е нормално....
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 04 юни 2015, 02:03

С извинение към модерaторите зa пЦувнятa aмa немa кЪ инaче :lol: ....ебaaaaхти доброто Мондео зa 800 лв. човече, евaлaция от всякъде. Мноооого яко изглеждa от всякъде, зa хидрaвличнaтa помпa си прaв-товa е, под нея е ГНП-то. Не съм сигурен, но може дa имa окaбелявaне зa борд компютър и дa стaне сaмо с плъг енд плей :-). Почти съм сигурен също, че имa и окaбелявaне и зa трип компютър, тa и тaм сигурно ще стaне с плъг енд плей ( нa бе-ге ленгуидж-ръг и тръг :lol: ). Още веднъж евaлaция и сaмо кеф и безaвaрийни км. дa ти носи колицaтa :-)

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител

Мнение от mclsdreal » 04 юни 2015, 15:51

Да хаха..Благодаря. Ами просто късмет и много чакане и внимаване при огледите.
Отново благодаря на форумните колеги за съветите _friends_
Ето и сниман договора :D:

Изображение

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”