Съвет за покупка на Ford Mondeo MK3 2.0 бензин
- webdude
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2012, 13:18
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2002 2.0 Duratec
- Контакти:
- Status: Извън линия
Съвет за покупка на Ford Mondeo MK3 2.0 бензин
Здравейте,
Предстои ми покупка на кола и съм се спрял на FORD MONDEO МК3 2.0 бензин - комби.
До скоро имах VW GOLF MK3 1.6 100 к.с. от който бях изключително доволен (за 5 години дали съм дал 500 лв. за ремонти), но имам дете и имам нужда от по-голяма кола. Мислех да си взема Пасат, но B5 (модела след '97) не отговаря вече на представите ми за народна кола, а от стария модел не са останали читави екземпляри и се реших да е Форд (пък и ми харесва на външен вид).
Насочил съм се към бензинов двигател на който евентуално да сложа Г.И.
Иска ми се все пак мотора, а и колата като цяло да са надеждни и сравнително евтини за обслужване/ремонт.
Очаквам вашите препоръки, както и за какво евентуално да внимавам при покупката. Предварително се извинявам, ако има подобна тема, а не съм я открил.
Направи ми впечатление, че дизелите се намират в аналогично състояние за около 1000 лв. по-малко от бензините, а и на пазара за 10 дизела има един бензин (специално при Мондео-то). Някой може ли да предложи логично обяснение за това ?
По принцип ме е страх малко от дизелите, но разлика от 1000 лв. не е малка. Ще отделя около 5000 лв. за колата.
Предстои ми покупка на кола и съм се спрял на FORD MONDEO МК3 2.0 бензин - комби.
До скоро имах VW GOLF MK3 1.6 100 к.с. от който бях изключително доволен (за 5 години дали съм дал 500 лв. за ремонти), но имам дете и имам нужда от по-голяма кола. Мислех да си взема Пасат, но B5 (модела след '97) не отговаря вече на представите ми за народна кола, а от стария модел не са останали читави екземпляри и се реших да е Форд (пък и ми харесва на външен вид).
Насочил съм се към бензинов двигател на който евентуално да сложа Г.И.
Иска ми се все пак мотора, а и колата като цяло да са надеждни и сравнително евтини за обслужване/ремонт.
Очаквам вашите препоръки, както и за какво евентуално да внимавам при покупката. Предварително се извинявам, ако има подобна тема, а не съм я открил.
Направи ми впечатление, че дизелите се намират в аналогично състояние за около 1000 лв. по-малко от бензините, а и на пазара за 10 дизела има един бензин (специално при Мондео-то). Някой може ли да предложи логично обяснение за това ?
По принцип ме е страх малко от дизелите, но разлика от 1000 лв. не е малка. Ще отделя около 5000 лв. за колата.
[color=#BF0000]http://clubford.org/?page_id=68[/color]
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Съвет за покупка на Ford Mondeo MK3 2.0 бензин
Ако е дизел избери TDDI,- по евтина е поддръжката, отколкото TDCI. Читава кола е.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- webdude
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2012, 13:18
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2002 2.0 Duratec
- Контакти:
За какво да внимавам при покупката (имам предвид специфични за Мондео проблеми)
[color=#BF0000]http://clubford.org/?page_id=68[/color]
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Каквото и да вземеш без пари за поддръжка няма да минеш. Дали ТДДИ или ТДЦИ е все тая и двете си имат минуси и плюсове. Ако се спреш на бензинова + ГИ там пък други проблеми ще има, така че и трите двигатела си имат болежките за стар автомобил, само че с газта сам си ги причиняваш, а не от старост на колата. Това мондео с бензиновия двигател е с механични повдигачи на клапаните и трябва да си наясно че ще имаш по честичък реглаж на клапани около стотина лв е. При дизеловите проблема е дъвкан много пъти инжектори, маховици и помпата при тдди-то, това са евентуалните неща които могат да се правят а могат и да не се. Иначе да гледаш, няма какво да видиш трябва да се проверява в сервиз или някой човек да дойде с тебе и да я прочете при желание.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Колега, поддръжката на Мондео е скъпа, с какъвто и мотор да е ..... някой колеги са много скептично настроени към Г.И, но аз 5-та кола карам на газ и проблеми заради газта не съм имал .... а съм минал доста километри и определено ако бях на бензин, сега щях да съм с няколко хиляди лева по-беден .... така че ако караш 3-5 км. дневно, вземи си дизел, но ако редовно минаваш доста километри- категорично Г.И .. няма две мнения!!! Аз карам по-старичкото Мондео- МК2 2.0 16V 130коня с Г.И ..... взех го скоро за 2000, но до момента без сериозни интервенции по него ми стъпва на 3 .... така че прави си изводите. Иначе комфорта и визията са незаменими ... особено пък сравнени с Голф 3 .... и все пак въпреки, че е с голям на думи мотор, не очаквай чудеса .... аз лично като я взимах, мислех че като е толкова коне и кубици, ще върви като луда ... но не е така .... МК3 е малко повече коне, но едва ли и тя ще върви много ..... и ако е бензин, не си и помисляй да е по-малко от 2000 кубика ... то май МК3 няма по-малко .... но аз много се чудя на колегите с МК2 дето са 1.6 90 коня как изобщо им тръгват колите .. айде 1.8 115коня криво ляво ще отлепи ......
-
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2015, 17:24
да слаби са 115коня моята е такава но си олепя доста прилично.martin1977 написа:Колега, поддръжката на Мондео е скъпа, с какъвто и мотор да е ..... някой колеги са много скептично настроени към Г.И, но аз 5-та кола карам на газ и проблеми заради газта не съм имал .... а съм минал доста километри и определено ако бях на бензин, сега щях да съм с няколко хиляди лева по-беден .... така че ако караш 3-5 км. дневно, вземи си дизел, но ако редовно минаваш доста километри- категорично Г.И .. няма две мнения!!! Аз карам по-старичкото Мондео- МК2 2.0 16V 130коня с Г.И ..... взех го скоро за 2000, но до момента без сериозни интервенции по него ми стъпва на 3 .... така че прави си изводите. Иначе комфорта и визията са незаменими ... особено пък сравнени с Голф 3 .... и все пак въпреки, че е с голям на думи мотор, не очаквай чудеса .... аз лично като я взимах, мислех че като е толкова коне и кубици, ще върви като луда ... но не е така .... МК3 е малко повече коне, но едва ли и тя ще върви много ..... и ако е бензин, не си и помисляй да е по-малко от 2000 кубика ... то май МК3 няма по-малко .... но аз много се чудя на колегите с МК2 дето са 1.6 90 коня как изобщо им тръгват колите .. айде 1.8 115коня криво ляво ще отлепи ......
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
На някои хора даже 1.6 им е достатъчно като вървеж, данъци и разход! А това, че на тебе и 2.0 ти е малко не означава, че и на други хора им е малко.martin1977 написа:Колега, поддръжката на Мондео е скъпа, с какъвто и мотор да е ..... някой колеги са много скептично настроени към Г.И, но аз 5-та кола карам на газ и проблеми заради газта не съм имал .... а съм минал доста километри и определено ако бях на бензин, сега щях да съм с няколко хиляди лева по-беден .... така че ако караш 3-5 км. дневно, вземи си дизел, но ако редовно минаваш доста километри- категорично Г.И .. няма две мнения!!! Аз карам по-старичкото Мондео- МК2 2.0 16V 130коня с Г.И ..... взех го скоро за 2000, но до момента без сериозни интервенции по него ми стъпва на 3 .... така че прави си изводите. Иначе комфорта и визията са незаменими ... особено пък сравнени с Голф 3 .... и все пак въпреки, че е с голям на думи мотор, не очаквай чудеса .... аз лично като я взимах, мислех че като е толкова коне и кубици, ще върви като луда ... но не е така .... МК3 е малко повече коне, но едва ли и тя ще върви много ..... и ако е бензин, не си и помисляй да е по-малко от 2000 кубика ... то май МК3 няма по-малко .... но аз много се чудя на колегите с МК2 дето са 1.6 90 коня как изобщо им тръгват колите .. айде 1.8 115коня криво ляво ще отлепи ......
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Миналата година търсех кола и доста прочетох за това Мондео. Той и предишния модел е кържав за поддръжка, ама тая история с клапаните ме отказа от такава покупка.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!