KeylessGOOOOOOOOO

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
tarkal
потребител
потребител
Регистриран: 08 авг 2016, 22:02
Status: Извън линия

KeylessGOOOOOOOOO

Мнение от tarkal » 08 авг 2016, 23:06

Здравейте,
споделям информация, която за съжаление късно открих след като вече "стомната се счупи", а тогава пътища много, но започват след минимум 3 месеца за "опцията" Каско.
Странно за мен е, че не открих теми с подобна тематика и коментари и за най-голямо мое съжаление, не бях информиран от търговеца на автомобила нито пък открих в съпътсващата техническа документация на автомобила за потенциалната опасност, която крие тази система.
Надявам се информацията да помогне на някой от вас, за да му спести неприятните емоции.
Проблема касае всички автомобили оборудвани с RFID чип за безконтактно отключване и запалване на автомобила.
Съществува реална опасност системата за отключване и запалване да бъде лесно компрометирана.
Линка от който започнах да чета съдържа публикация (PDF документ) с обяснение на потенциални подходи и тестове с 10 марки автомобили като тип и като бюджет.
Relay Attacks on Passive Keyless Entry and Start Systems in Modern Cars
Публикацията е от 2010 на швейцарска фирма, занимаваща се със системи за сигурност базирани на RFID.
След този документ не много трудно в Интернет ще откриете и няколко устройства на цена под 200USD, с които на практика се постигат различни ефекти.
Според мен бума на подобни посегателства в България предстои, в САЩ и Европа ръстът е засечен още през 2014 г.
Лично аз все още не мога да преценя кое е подходящото средство за превенция, но горещо подкрепям и смятам за удачно дори и с риск за отпадане на 5 годишната гаранция, добавяне на най-различни нестандартни прекъсвачи и контроли пред "умната" фабрична система за сигурност. Вариантите да си държите ключовете в хладилника или да вадите батерията всеки път не са приемливи, пък и няма да се озъртате на всички страни да гледате дали някой ви "копира". То ако я докараш дотам "по-добре простатата да те алармира"

Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2009, 20:42
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Status: Извън линия

Re: KeylessGOOOOOOOOO

Мнение от Miri4 » 09 авг 2016, 09:49

Винаги съм твърдял ,че всички тия модерни изгъзици само улесняват джамбазите.Едно време си бях направил едно скрито магнитно ключе с рийд ампула и въпреки няколкото опита за кражба нищо не се случи.Даже един си отнесе як бой,защото се задействаше и звукова аларма.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”