нямам уграничител на оборотите - защо
-
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2007, 23:10
- Модел на автомобила: fiesta 1.8 16v 105hp DOHC 16v
- Status: Извън линия
нямам уграничител на оборотите - защо
преди няколко месеца си купих фиеста и когато я покарах известно време разбрах че няма уграничител на оборотите т.е. оборотите надхвърлят 6500. та въпроса ми е някой може ли да ми каже от каво може да е това, влияели на работата на мотора нещо и как може да се управи. междо другото ми се струва че не върви като за 105 коня. някакси е много мудна по какъв начин може да се разбере каква е причината. колата не гори масло и има отлична компресия. досега най високата скорост дето съм вдигал е 180 но ги вдига бавно ми се струва. ако може някой със същият мотор да ми каже неговите впечатления ще съм много благодарен. на мен разходът под 10/100 не ми пада при положение че я карам по магистралата със не повече от 110. това нормално ли е според вас. и още нещо старият собстевенник не ми е споменал да има чип тунинг - значи няма
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
За ограничителя мойта за кратко съм я вкарвал над 6500 об. и не съм усещал да се включи. На старата с двигател 1,1 над 6000 включваше и почваше да придърпва.
Това 10 извънградско при 100км/ч е много дори за твоя мотор. Мойта с 1,6 двигател при зверско настъпване извънградско до 8,5 вдига разхода. Максимална скорост съм вдигал до 180 и повече не посмях макар че сигурно и 200 ще вдигне (ама 200 по километраж може да е и 180
)
Проверявал ли си ламбда сондата ти в какво състояние е ? Гледа се графиката на стенд - напрежението което дава и времето за реакция. Ако не е добре нова е малко над 100лв. и си струва инвестицията. Чистил ли си MAF сензора (дебитомера) ? Има тема за него в форума.
Май тези са нещата от които се влияе разхода и вървенето. Друго което се сещам запушен катализатор.
Така можем само да гадаем.....Най-добре дай 15-20лв за диагностика.
Това 10 извънградско при 100км/ч е много дори за твоя мотор. Мойта с 1,6 двигател при зверско настъпване извънградско до 8,5 вдига разхода. Максимална скорост съм вдигал до 180 и повече не посмях макар че сигурно и 200 ще вдигне (ама 200 по километраж може да е и 180

Проверявал ли си ламбда сондата ти в какво състояние е ? Гледа се графиката на стенд - напрежението което дава и времето за реакция. Ако не е добре нова е малко над 100лв. и си струва инвестицията. Чистил ли си MAF сензора (дебитомера) ? Има тема за него в форума.
Май тези са нещата от които се влияе разхода и вървенето. Друго което се сещам запушен катализатор.
Така можем само да гадаем.....Най-добре дай 15-20лв за диагностика.
-
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2007, 23:10
- Модел на автомобила: fiesta 1.8 16v 105hp DOHC 16v