форд мондео - проблем с тоците
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2007, 22:33
- Модел на автомобила: ford mondeo
- Status: Извън линия
форд мондео - проблем с тоците
става дума за форд мондео 1.6сс 16v... вчера както си карах изведнъж колата изгасна и спря... след това се пробвах да я запаля... но електромотора не завърташе изобщо.... издърпаха ме до вкъщи и започнах да я разглобявам при което намерих малка раздърпана намотка с малко парче желязо увито около маховика (нямам абсолютна никаква предтсва как се е озовало там)... та забравих да спомена че когато ме дарпаха до вкъщи провах да го запаля на скорост но нещо беше запекъл двигателя- когато включвах колата направо спираше.... та махнах електромотора( имаше някакви струшки около него) но като го сварзах към акумолатора тръгна..., като махнах и гореспоменатата намотка от маховика и двигателя се раздвижи(преди това не помръдваше) след това сглобих всичко и когато пробвах да запаля двигателя си вартеше нормално с електромотора, но не палеше, свалих едната лула със свещта и изобщо не даваше искра... някой може ли да помогне да даде някаква идея защо се получи така и как мога да го оправя..???
- vlado6669
- потребител
- Регистриран: 06 ное 2005, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4 91г
- Status: Извън линия
Re: форд мондео - проблем с тоците
Чудно, според мен може да ти се е отчупил датчика на Хол /дали така се казваше-дава информация за коляновия вал и дали се върти/, който е на маховика. Мисля, че той е магнитен. Намери горната му пластмасова част, свали я, и ако го няма долния метален цилиндър, проблема ти е решен.