За катализатор и данък

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:
Status: Извън линия

За катализатор и данък

Мнение от amdinside » 09 авг 2007, 09:59

Ако имаш катализатор данъка е наполовина за (с мощност на двигателя до 74 kW вкл.)
На моя Форд Фокус има катализатор, но в големия талон не пише да има катализатор(мисля,че не се и отбелязва там)

При това положение какво трябва да направя за да докажа,че имам катализатор за данъка?

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 09 авг 2007, 10:43

Мисля че просто се подава декларация, че колата разполага с катализатор. Това е още при регистрация, но и след това мисля че може.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:

Мнение от amdinside » 09 авг 2007, 12:43

А къде се подава тази декларация?
В общината или в КАТ?

fba
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2007, 07:49
Модел на автомобила: Ford focus 1.6

катализатор и данък

Мнение от fba » 09 авг 2007, 15:15

Декларация се подава в общината по местоадрес.Не е лошо да си направиш оценка(занижена)от застраховател и в нея да пише изрично,
че колата е с катализатор.

fba
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2007, 07:49
Модел на автомобила: Ford focus 1.6

катализатор и данък

Мнение от fba » 09 авг 2007, 15:16

Декларация се подава в общината по местоадрес.Не е лошо да си направиш оценка(занижена)от застраховател и в нея да пише изрично,
че колата е с катализатор.

Потребителски аватар
naftova pechka
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p.

много зависи

Мнение от naftova pechka » 09 авг 2007, 17:55

в съответната община която живееш отдел местни данъци и такси. И тук вече въпроса е на какъв служител ще попаднеш. мой приятел са го карали да им донесе удостоверение от ТЕХНОТЕСТ че колата е с катализатор....може и да са го метнали незнам.
можеш и да имаш късмет - моята фиеста, забележи 1600 дизел 86 година е с катализатор!!!! корегира ми го самия служител щото в големия талон пишело че е 96 а след 92-93 всички били с катализатор. обясненията ми и натискането ми че колата е 86 а 96 е първата регистрация не минаха...каза не ме интересува няма да ровя по шваке....по този случай данъка ми стана 12 лв. вместо 16 както аз съвестно си бях попълнил декларацията преди онзи да почне да драска по нея.......но пък корекцията е с негов химикал и ми се е подписал на втория екземпляр :P .......мастило и почерк могат да се сравняват
така че късмет. направи си декларацията в два екземпляра и нека ти сложи на втория за теб входящ номер....ей така да знаеш след години какво си декларирал

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017

Re: много зависи

Мнение от XN3K » 09 авг 2007, 18:37

naftova pechka написа:в съответната община която живееш отдел местни данъци и такси. И тук вече въпроса е на какъв служител ще попаднеш.

Да, точно така е. Зависи от служителя. Преди 3 дни си регистрирах колата в данъчното и служителката излезе много читава. Бях подготвил служебна бележка от Мото-Пфое (работя с тях от 7 години и се познаваме много добре), че колата ми е оборудвана с катализатор, но тя изобщо не пожела да я вземе. Каза, че е инструктирана и знаела, че автомобилите до 10 години, задължително били с фабричен катализатор. :lol: Директно ме вкара в системата и данъка ми падна с 50% :lol:

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”