Интерес към Мондео - Швейцарски внос (нужда от превод)

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2009, 20:44
Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия
Status: Извън линия

Re: Интерес към Мондео - Швейцарски внос (нужда от превод)

Мнение от mclsdreal » 03 мар 2016, 22:18

Ами вземи си 124ка. Има мнооого запазени за тия пари. Хубаво си разгледал сайтовете, поне си добил представа за какво става въпрос. Особено се кефя на комбита дизели от VAG групата например Ауди А4 на под 200к...а в същото време на майка ми аудито а3 с две врати надмина 420 000км :D: ...щото има такива дет ще ти разтягат локуми, как тая кола се кара само уикендите, не е семейно комби или ван и там подобните глупости. Нито ще му е на далавера джамбаза да изкара от тая кола 500лева, камо ли да се разкарва до някъде си сами заради нея. Всичко що е внос даже 90% не ги и палят да видят грее ли,не грее ли. Вкарват ги на автовоза и това е, комплектна цена там за 10броя и газ в БГ. Е има някой друг джамбаз, който се ангажира да ти докара определена кола, след уговорка и дебело капаро....ноо там пак си е нож с две остриета. Та мисълта ми е да скачаш в джаза и да не го мислиш много много, щото мнения 1001 ще получиш.
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!

Потребителски аватар
divxstore
потребител
потребител
Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX

Мнение от divxstore » 08 мар 2016, 05:52

За еднаквия почерк в книжката за обслужване - случва се и то доста често. Какво да направя като в МП човека който ми я попълва след всяко обслужване и ремонт е един и същ вече 6 години? :D: Да накарам някой друг ли? В БГ над 90% от колите са с манипулиран километраж и това е защото сме тарикати - искаме с малко пари да вземем нова кола. Ами хората са принудени да връщат километражите. За сведение ходихме с приятел да гледаме коли и му харесах един фокус на 325000км и той вика - абе за тези пари ще взема на много по-малко км... Е да ама тези 325 са реални а другите може и 500 000 да са, ама просто това е, българина не го кефи километража да започва с двойка, тройка :D: ...

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ

Мнение от OgiDogi » 08 мар 2016, 06:20

divxstore написа:За еднаквия почерк в книжката за обслужване - случва се и то доста често. Какво да направя като в МП човека който ми я попълва след всяко обслужване и ремонт е един и същ вече 6 години? ...
Ама и подписът му е един и същи, нали?
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
divxstore
потребител
потребител
Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX

Мнение от divxstore » 08 мар 2016, 06:43

OgiDogi написа:
divxstore написа:За еднаквия почерк в книжката за обслужване - случва се и то доста често. Какво да направя като в МП човека който ми я попълва след всяко обслужване и ремонт е един и същ вече 6 години? ...
Ама и подписът му е един и същи, нали?
Не винаги, един два пъти ми го подписва човека на касата :), но по принцип за дадената книжка си 100% прав!

kito
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT

Мнение от kito » 08 мар 2016, 10:17

Преди да купя Фокус МК2-то ми, бях харесал едно Ауди А4 1,8Т комби.
На обявата беше 178 хиляди километра, от Швейцария, страхотно беше. Обявата беше тъкмо качена и пратих баща ми да я погледне още същият ден. Колата много запазена, ама се оказа, че е на 398 хиляди километра. Продаваче си признал, че толкова бързо сме отишли, че тоя за смяна на километража още не бил стигнал до него и затова не била върната. :)
Кой каквото ще да ми разправя, аз на това с бабата до магазина съм го слушал стотици пъти. :)
Аз моята в България и правя 15-20 хиляди на година, като мога да кажа, че не я карам за щяло и нещяло.
Като пътувах повечко правих по 45-50 хиляди километра на МК1-то за година. Няма кой да даде 30-40 хиляди евро и след 5 години да Ви я продаде за 5 хиляди евро на 60 000 км, че е ходил до магазина.
Кола на 5 години е минимум на 250-300 хиляди километра, ако е от чужбина.

Потребителски аватар
addition
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia

Мнение от addition » 08 мар 2016, 11:11

kito написа: Кой каквото ще да ми разправя, аз на това с бабата до магазина съм го слушал стотици пъти. :)
На братовчед ми Нисана даже имаше един дълъг бял косъм на пасажерската седалка - бабата на тоя дядо, който я е карал до магазина :D

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 08 мар 2016, 18:11

addition написа:
kito написа: Кой каквото ще да ми разправя, аз на това с бабата до магазина съм го слушал стотици пъти. :)
На братовчед ми Нисана даже имаше един дълъг бял косъм на пасажерската седалка - бабата на тоя дядо, който я е карал до магазина :D
Нали :lol: А това с бастуна и чадъра в багажника знаете ли го :lol:

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 09 мар 2016, 00:32

martin1977 написа:Нали :lol: А това с бастуна и чадъра в багажника знаете ли го :lol:
При мен филма беше малко по друг :)
Дирех точно това дето го карам и сега.
Обаче влизам в една автокъща и загледах една лагуна.
Кат са домъкна един борец, едноклетъчен, страшно прост и агресивен продавач.
Дъра бъра, кара се кара се ... казах му, че колата ме кефи и имам парите, но няма да я взема и му пожелах довиждане.

Видели Фиеста каквато търся на същото място и едва ли не на сила ме замъкнаха пак там.
Ей, като излезе един чичка мноо готин.
Бил я вкарал за него си. Карал същата, но с две врати, а искал с 4ри.
Некви филми, че оназ била на инвалид, па станало сложно да прехвърли инвалидността на тази ...
Беше попрестояла в къщата, защото цената й беше доста висока.
Абе, оказа се прав. Колата беше в отлично състояние. Правена, но направена като хората.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 09 мар 2016, 20:50

И в крайна сметка всички знаем, че километража е манипулиран и сервизната книжка е фалшива (кой ли води такава след изтичане на гаранцията), обаче всички сме убедени, че "точно моята кола е изключение" :lol:
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”