моля за помощ за покупка на автомобил!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: моля за помощ за покупка на автомобил!
И на мен ми хваща окото, остава да се провери дали не е катастрофирал и възстановен. Подозрително евтин, но пък сервизна книжка си има. Остава и да се огледа за:- изтъркан волан, силно изтрити гумички на педалите, луфт в осите на рамената на чистачките, луфт в пантите на вратите, и най вече изкривени ламарини вътре в двигателният отсек, също и в багажния отсек.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 20 ное 2012, 20:56
- Модел на автомобила: ford c maks
Абе риск си е.Километража 100% е превъртян.Едва ли не е каран от швейцарците,не са имали пари за бензин
.Или е пораснало дърво на вратата на гаража и други такива глупости....

- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Щях да ти пусна линк към него още като писах първия път, но не знам дали този леко различен нюанс в цвета на броните е нормален, та затова не писах нищо. Ако това е нормално, мисля, че ако няма нещо проблемно по двигател и ск. кутия, абе нормалните неща при покупка, това е твоята кола, знам за швейцарците че /щат не щат/ поддържат, много бил стегнат режима при прегледи, а и в Европа само те са швейцарциgegana61 написа:Какво ще кажете за този c-maks много ми харсева но....ме е страх...http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 5248229418

Ако не е праснал някоя крава около 1 тон, ще е добър избор.
Сокол скитник
-
- потребител
Ще трябва да ида да видя живи ли са кравите в швейцария!Иначе тук каквото и да гледаш все може да се минеш....И на диагностика да го заведа -какво ?
- Lancer
- потребител
Абе знам ли, да не биеш пътя до Швейцария /че и до Плевен/ ако може накой колега просто да му хвърли едно око и да го чуе, някои неща стават ясни в първите секунди и няма нужда човек да бие пътя за нещо, което вие, чука, скърца и т.н. Щото за продавача всички коли са "уникати".gegana61 написа:Ще трябва да ида да видя живи ли са кравите в швейцария!Иначе тук каквото и да гледаш все може да се минеш....И на диагностика да го заведа -какво ?
Ако твоята е в добро състояние и единствения проблем е липсата на климатик, слагай един климатик и не си търси бялата да нелетиш на някоя кранта.
Сокол скитник
-
- потребител
За климатика искат 3200лв.Евтиния...
-
- потребител
Един познат продава един шаран за тези пари ,ще взема да го купя за лятото.Онова поне тежи 2т и за желязо ще струва 1000лв.А климатика ,парите отиват в същата кола...,А и като я разбазъкат да го слагат,кой знае какво ще сглобят после.Може да им поостане някоя част,я да я сменят .... 

- Lancer
- потребител
Един топъл отзад не щат ли... Все пак е нещо, което е необходимо само за един от сезоните, в 3/4 от времето никой не се сеща за него.gegana61 написа:За климатика искат 3200лв.Евтиния...
Ако е до климатика, имаш поне 5 месеца за търсене или за кола или климатик, през зимата ще станат доста по-сговорчиви и едните и другите

Сокол скитник
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Нали ти писах, гореизброените симптоми са за кола над 200 000 км. Остава да се огледа за евентуален удар,- тенекиите отвътре и отдолу, евентуално и отзад.ЯЛТА написа:Остава и да се огледа за:- изтъркан волан, силно изтрити гумички на педалите, луфт в осите на рамената на чистачките, луфт в пантите на вратите, и най вече изкривени ламарини вътре в двигателният отсек, също и в багажния отсек
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
Предната ми Фиеста е от лятото на 2006 година и в момента е на 78 000 км. Значи, това бе лична кола и не съм пшестил гориво първите години. Карал съм винаги, когато ми се е карало и съм искал да отида някъде из България. В чужбина не съм ходил. Та навъртях максимум 18000 км първата година. След това по-малко, за да стигна до около 12000 през последната година, когато бе моя. Сега гледам човека на който я продадох, е навъртял 14000 км. за година и 4 месеца. Така, че тия 80 000 км са напълно възможни за градска кола като Fusion. Малките коли се карат малко и главно в града. Според TuV, средният пробег при 4-5 годишните Фиести и Фюжън е 57000 км, докато при автомобилите от среден клас като Мондео, Ауди А6 и така нататък, достигат 80-90 и дори минават 100 000 км за тоя период от време. Друг е въпроса, че това е среден пробег. Тия дни оглеждах един Фокус и забелязах, че за първите 5 години е изминал 150 000 км. Тоест, по 30 000 км на година. За мен тия километри са невъзможни и явно тоя автомобил е каран по магистралите на Германия. По ударите от камъчета по предния капак си личеше къде се е движил най-вече. За Германия скоро четох, че средният годишен пробег на техните автомобили е 13600 км. Значи за 6-7 години е напълно възможно един малък автомобил да е изминавал под средните 13600 км и да е навъртял 80 000 км. Друг е въпроса, че тук в България се внасят служебни автомобили от Германия, взети почти без пари, с върнати километражи и замаскирани тенекии и тапицерии. Има майстори за всичко. Дори хитът е да не се замаскира всичко, а да се остави петънце от кафе тук и там, леко чукнато по калника и така нататък, че човек да не се усъмни в далаверата.gegana61 написа:Благодаря!Вярно ли е за дизела ,ако се повреди тази дюза ли е какво ли....струвала колкото колата.Виждам че има c-max за около 7-8000лв.Това според вас реални цени ли са,или са издухани от каране.Е малко глупав въпрос....кой може да знае дали не е превъртян километража?100% са превъртяни,не може кола 2005 г да е на 80 000км.Абсурд.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Тойота Аурис 2008, купена нова и карана в Б-я, в момента гони 200 000км, така че в Германия тези километри са напълно постижими. Кой Германец ще си продаде колата на 80 000?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ImpossibleMan
- потребител
С 2000 лева доплащане няма как да стане с твоята базова Фиеста. Средна цена в Mobile.bg е 6200 лева и така си стои от поне година и половина. А нямаш ли климатик, забрави някой да ти даде тия пари.gegana61 написа:какво ще кажете за този фюжън- http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 3603754609
- ImpossibleMan
- потребител
Наско, има драйвери и драйвери. А кажи сега колко пари си дал за бензин, минавайки 200 000 км, колко е средната заплата на българина, че да си позволи тоя километраж?HACKO написа:Тойота Аурис 2008, купена нова и карана в Б-я, в момента гони 200 000км, така че в Германия тези километри са напълно постижими. Кой Германец ще си продаде колата на 80 000?
Иначе, ето една статия, на която попаднах чрез Google:
http://fakti.bg/avto/4919-po-riadko-li-karame-kolite-si
Попадал съм и на други подобни. Истината е, че 15000 км на година са много дори за германците.
- HACKO
- Модератор
Да съм казал, че колата е моя, на мой роднина е, понякога ми се пада да я карам.

-
- потребител
Какво ще ме посъветвате вие?Да си държа новичката фиеста и да се пържа лятото без климатик ,или да рискувам с някой таралясник.Може да купя някой само за лятото ,но да подържа човек две коли....,заслужава ли си в нашата беднотия.За ново няма как да мисля,знам че е най доброто.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Това може да е вярно само за германците, които имат възможност да ползват обществен транспорт до мястото, където работят. А те не са чак толкова много, пък и не техните коли купуваме в БГ.ImpossibleMan написа:Попадал съм и на други подобни. Истината е, че 15000 км на година са много дори за германците.

- ImpossibleMan
- потребител
Ами аз дадох линк към статия. Може да потърсиш и други такива. Германците карат най-много от европейците. Логично е, страната им е най-голяма, с най-много магистрали, най-малко ограничение на скоростта и е напълно логично да карат най-много в най-развитта икономика в Европа. В статията е споменато за това, колко километра се изминава в щатите - около 22-23000 на година. И това е страната, в която се кара най-много. Всичко друго е надолу. А затова, дали купуваме от Германия или не, не разбрах забележката. Аз попадах само на автомобили, карани в Германия. Италиански никога не бих взел. Ония са идиоти с автомообилите си. Малко ръждица, какво да се прави. Сещам се, как колега си взе СЕАТ от топлите страни и как след 2 зими хвърли колата, щото паяка се намеси много яко.dimkar написа:Това може да е вярно само за германците, които имат възможност да ползват обществен транспорт до мястото, където работят. А те не са чак толкова много, пък и не техните коли купуваме в БГ.ImpossibleMan написа:Попадал съм и на други подобни. Истината е, че 15000 км на година са много дори за германците.
Що се отнася до това, дали Фиеста без климатик или такава с климатик...определено аз не бих се пържил и секунда повече. Разкарвай я тая кола, добави малко пари ако се наложи и си купи подобна с климатик, било то и Фюжън. Аз разлика не правя, само дето паричките са повече. Другия вариант с монтаж на климатик ми е неизвестен, макар моята като я купувах нова, да ми бе монтиран допълнително климатик в завода. Не знам какъв бе тоя климатик, ама компресора бе ръждясал още като взех колата с восъка така да се каже. Значи някой си е играл да монтира нещо, което е все едно за мен, щото си работеше перфектно до края и все още работи.
- HACKO
- Модератор
Напоследък климатика става все по-задължителна екстра, но при твоята дилема, бих прежалил климатика, няма нищо по-хубаво от кола която си купил от магазина и и знаеш истинската история.gegana61 написа:Какво ще ме посъветвате вие?Да си държа новичката фиеста и да се пържа лятото без климатик ,или да рискувам с някой таралясник.Може да купя някой само за лятото ,но да подържа човек две коли....,заслужава ли си в нашата беднотия.За ново няма как да мисля,знам че е най доброто.
На практика това лято(при нас беше много горещо) изкарахме без климатик в служебния бус (щото Полицията няма пари за едно копче), отвратително е но се преживява.

-
- потребител
Да!Благодаря за съветите!Май най разумно ще е да купя втора кола с климатик за лятото.Въпреки допълнителните разходи .
- ImpossibleMan
- потребител
Не знам, аз трудно понасям тия жеги лятото в колата. А и е много опасно за шофиране. И ако имам възможност, бих сменил колата. Все пак е на 7 години. Всичко обаче опира до парите. В голяма степен по подобни причини смених и предната си Фиеста, която също бе Ambiente с един допълнително монтиран климатик и металик. Нямах и радио даже. Иначе бих си я държал по-дълго време. Сега си имам повече от необходимото и си мисля, че ако е здрава тая кола, мога да си я карам доста годинки с наличните екстри. Просто смисъл от друга няма, освен ако тая не се скапе по някое време. Ами то като се купува кола се мисли. Аз зарязах всичко и извадих някой лев за боя и климат. Иначе за какво ми е тая нова кола?, след като ще ми е кофти в нея и ще ме е срам да се кача заради калпавата боя?