мнение за форд фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 20 май 2008, 18:50
- Модел на автомобила: opel corsa
vw caravelle - Status: Извън линия
мнение за форд фиеста
Здравейте.
Понеже съм нов в този форум-дано съм уцелил къде да задам въпроса.Искам да си сменям колата-ориентирал съм се към форд фиеста 1.25 16V.Има всички есктри-климатик,ел пакет и др.Колко харчи тази кола в софия?Има ли проблем с ламарините? Ще се радвам на всеки съвет и мнение.Благодаря предварително
Понеже съм нов в този форум-дано съм уцелил къде да задам въпроса.Искам да си сменям колата-ориентирал съм се към форд фиеста 1.25 16V.Има всички есктри-климатик,ел пакет и др.Колко харчи тази кола в софия?Има ли проблем с ламарините? Ще се радвам на всеки съвет и мнение.Благодаря предварително
- фЪстЪк
- потребител
- Регистриран: 09 май 2008, 21:11
- Модел на автомобила: Мондео 2i вече бившо
Браво 2i върви като рАзпРаНоо :) - Status: Извън линия
Re: мнение за форд фиеста
Не бих се качил на такава сапунерка такива ниски класове не харесвам. Ако си се решил де мога да те окуража с това че са икономични и удобни за града и поддръжката им е смешна и бла бла. Амм .. сапунерка
мъка особено ако си като мен 1,95 

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Амм, пълни глупости. Аз карам фиеста и съм 1.96, над главата ми остават 10 сантиметра. Зад мен може спокойно да седне възрастен човек, а като цяло в колата се возят спокойно трима възрастни + шофьора. Толкова за габаритите.фЪстЪк написа:Не бих се качил на такава сапунерка такива ниски класове не харесвам. Ако си се решил де мога да те окуража с това че са икономични и удобни за града и поддръжката им е смешна и бла бла. Амм .. сапунеркамъка особено ако си като мен 1,95
Извънградско харчи 5-6 на 100 с климатик. Поддръжката не е скъпа.
Приемаме , че говорим за моделите 2002+, не за предишните.
-
- потребител
Пропусналсъм да спомена-колата е 98 г.Не искам по голяма кола-ще я карам в София предимно.Затова питам колко харчи в града..Сега карам опел корса.Ама ръждяса.А за голамо-имам микробус-но с него пътувам основно из България-но за града-не винаги е удобен
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Взимай смело и няма да сбъркаш. За града е просто перфектна. От този двигател нямам наблюдения, но има доста колеги с него и са доволни.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
1,69 съм висок.
Зад мен се сяда ама не е комфортно
Зависи кой как е свиканал на стойка
Огледай Корсите от въпросната година.
За съжаление май се доказва че са по-икономични.
1,25 и 1,4 при леко настъпване се оказва че са лакоми.
Иначе за диинамика ма хич не мога да се оплача.
Обаждам се с по-големия мотор ама то е аналогично с малкия 1,25.
Лакоми са си но с едно по-грамотно каране могат да се постигнат добри резултати стига двигателя да е в добро състояние.
Гледам че Корсата па май ич нема багажник в сравнение с Фиестата.
Не ми е притрябвал много много, но до момента вече 2 години да ти кажа се наложи на няколко пъти.
За гнилочи по Опелите от по-новите години не мога да ти кажа нищо.
Моята е Италянка и нямам грам ръжда.
Зад мен се сяда ама не е комфортно

Зависи кой как е свиканал на стойка

Огледай Корсите от въпросната година.
За съжаление май се доказва че са по-икономични.
1,25 и 1,4 при леко настъпване се оказва че са лакоми.
Иначе за диинамика ма хич не мога да се оплача.
Обаждам се с по-големия мотор ама то е аналогично с малкия 1,25.
Лакоми са си но с едно по-грамотно каране могат да се постигнат добри резултати стига двигателя да е в добро състояние.
Гледам че Корсата па май ич нема багажник в сравнение с Фиестата.
Не ми е притрябвал много много, но до момента вече 2 години да ти кажа се наложи на няколко пъти.
За гнилочи по Опелите от по-новите години не мога да ти кажа нищо.
Моята е Италянка и нямам грам ръжда.
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
Вземи 1.3 двигателя, от лични наблюдения и поне 20 засичания показва, че 1.3 8V двигателя харчи 0.8-1.00л по-малко в града от 1.25 16V...Макар че мисля, няма 1.3 вариант на Фиестата с климатик...Ако събереш повече, може да се насочиш към Фиеста след '99, по-добре са и по-стабилни...пак от личен опит.
Добри са колите, не знам дали стават за газова уредба, но аз лично съм доволен- 7.00 л/100 при 140 на магистралата, 8.2-8.5л/100 градско.
Доволен съм.
За опел Корса, мога да кажа само след 1996-а, като почват да галванизират купето, и не гние толкова...Имам впечатления от 1.5Исузу дизел и 1.7 след 1997-а, 1.5 е супер елементарна кола, с евтина и проста поддръжка, ако намериш някоя под 150000км *реални* вземи я...ако е с 1.7 дизел двигателя, малко по-добра динамика и управление, малка разлика в консумацията на нафта, сравнено с 1.5...Тук виждам Корси 1.5 и 1.7 с над 240000км, доста са добре все още...
Добри са колите, не знам дали стават за газова уредба, но аз лично съм доволен- 7.00 л/100 при 140 на магистралата, 8.2-8.5л/100 градско.
Доволен съм.
За опел Корса, мога да кажа само след 1996-а, като почват да галванизират купето, и не гние толкова...Имам впечатления от 1.5Исузу дизел и 1.7 след 1997-а, 1.5 е супер елементарна кола, с евтина и проста поддръжка, ако намериш някоя под 150000км *реални* вземи я...ако е с 1.7 дизел двигателя, малко по-добра динамика и управление, малка разлика в консумацията на нафта, сравнено с 1.5...Тук виждам Корси 1.5 и 1.7 с над 240000км, доста са добре все още...
- galli
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2007, 14:41
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16v DOHC ZetecS
Съмнявам се корса 1.2 да е по-икиномична от фиестата или ако има някакна разлика е в рамките на 200-300 грама на 100.Но 1.25 16в върви повече от опела като ускорение и максимална скорост. Аз съм много доволен от мойта 98г. всички екстри. А иначе и двете коли са еднакво здрави.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Моята е Техно модификация Зетек 1,25 S 1998 г. м. юли, взех я на 82000 км Италиянка е, няма грам ръжда, след козметични подмяни (една биалетка, един тампон) няма никакво тропане от ходовата част, двигателя е перфектен. Разбира се съм подменил ремъци, ролки, филтри, масла, антифриз, свещи - това си е задължително при покупка на старо.
Някои казват, че никога не може да се вярва на километрите и това в болшинството случаи е така. На моята обаче на вратата има един етикет залепен от сервиз на италианците, където пише че февруари 2007 е сменяно маслото на 71000 км, взех я март 2008 на 82000 т.е. на година са минавали около 10000 км, с което поне аз си вярвам че тези километри са реални (пък и собственика на автокъщата е наш приятел).
Фиестичката 1998 не е лош избор и е за предпочитане пред Корсата.
Има по голям багажник
Мотора е по пъргав, мога да кажа че на светофарите ми виждат само задния номер, има чудесно изтегляне
Колкото до разхода зависи колко натискаш газта.
Интериора си е много приятен
Ако има климатик е за предпочитане (те си имат хидравлика, ел пакет, ел рег. на фарове и пр), ABS не е необходим Фиестата има прекрасни спирачки.
Някои казват, че никога не може да се вярва на километрите и това в болшинството случаи е така. На моята обаче на вратата има един етикет залепен от сервиз на италианците, където пише че февруари 2007 е сменяно маслото на 71000 км, взех я март 2008 на 82000 т.е. на година са минавали около 10000 км, с което поне аз си вярвам че тези километри са реални (пък и собственика на автокъщата е наш приятел).
Фиестичката 1998 не е лош избор и е за предпочитане пред Корсата.
Има по голям багажник
Мотора е по пъргав, мога да кажа че на светофарите ми виждат само задния номер, има чудесно изтегляне
Колкото до разхода зависи колко натискаш газта.
Интериора си е много приятен
Ако има климатик е за предпочитане (те си имат хидравлика, ел пакет, ел рег. на фарове и пр), ABS не е необходим Фиестата има прекрасни спирачки.
-
- потребител
благодаря на всички за информацията.засега съм се спрял на две коли с почти идентични характеристики.форд фиеста 1.25 16 v 98 г с климатик и всички други глезотии.и един опел корса 99 г 1.2 16 v пак с климатик ,абс и други екстри.и като цена са почти еднакви-3900 за форд и 4000 за опел.аз сега карам опел-старата корса-и съм много доволен-четири години без да ме остави на пътя-но ръждата я победи.и двете коли ми харесват.затова събирам всякакви мнения.сега един приятел който разбира ги оглежда.та зависи каква ще му е присъдата.ако е форд ще се радвам да се присъединя към "отбора" .
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Като цена долу/горе толкова са, моята Фиеста я взех за 4000 лв. (първоначално искаха 4500 лв.). Дано да случиш на километрите, че в това няма как да си сигурен.
Но сравнението между тези 1,25 на Фиестата и 1,2 на Корсата определено ще е в полза на Фиестата, Зетека си е Зетек а и конете му са 75 (не знам на Корсата колко са). Карал съм и точно такава Корса на мой роднина, за да го твърдя и сравнявам. Като ускорение и динамика Фиестата е далеч по напред (особено на светофарите).
Но сравнението между тези 1,25 на Фиестата и 1,2 на Корсата определено ще е в полза на Фиестата, Зетека си е Зетек а и конете му са 75 (не знам на Корсата колко са). Карал съм и точно такава Корса на мой роднина, за да го твърдя и сравнявам. Като ускорение и динамика Фиестата е далеч по напред (особено на светофарите).
-
- потребител
А колко харчи тази фиеста в града?При нормално каране.В София?
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
брат ми има таква фиеста ,98 година - определено градска кола ,не става за дълъг път.. според него харчи около 6/100 ,аз съм я карал моторчето е приятно ,за из града перфектно - в обороти си тегли ,работи тихо ... не са много надеждни коли ,брата посмени доста неща като я взе но пък я взе за 2000 лв ,излезе му около 3000 с обслужването и разни дреболии
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
6/100 може да ти даде при идеални условия извънграда.
Кое им не е надеждното?
Един комшия си взе Корса.
Имала си багажник уе.
1:1 си е с Фиестата.
8.7/100 ми е последното засичане на моята при 100% градско и климатик когато се е налагало.
Плевен обаче не е София.
Позадръсти се и тук, но аз уж не пътувам в пикови часове.
Кое им не е надеждното?
Един комшия си взе Корса.
Имала си багажник уе.
1:1 си е с Фиестата.
8.7/100 ми е последното засичане на моята при 100% градско и климатик когато се е налагало.
Плевен обаче не е София.
Позадръсти се и тук, но аз уж не пътувам в пикови часове.
-
- потребител
питам защото основно щи карам в града.имам скутер-и като карам из софия и като видя някой с фиеста го питам колко харчи.и всички казват между 7 и 8.но както и да е.днес ходих с един приятел-гледахме тази фиеста-като изключим дребни козметични забележки-каза че е добра.на таблото има една контролна лампа-оранжева,с нарисувана гума-все едно тръгва с буксуване.какво е това?като запалиш двигателя угасва.вътре е доста запазена.климатика работи.задния капак не се отваря от копчето?
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Значи има тракшън контрол. Така както я писваш, ако цената е добра-грабвай я.vicho написа:.на таблото има една контролна лампа-оранжева,с нарисувана гума-все едно тръгва с буксуване.какво е това?като запалиш двигателя угасва.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
като харчи 8/100 в града и струва 4000 вземи си мондео дизел. хем няма да се налага да изключваш климатика при потегляне и изпреварване

-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2008, 21:08
- Модел на автомобила: форд фиеста мк4 1,3 i Ендура-Е 97г
Колеги и аз имам Фиеста 1.3 i и съм много доволен от нея но ми кажете как засичате колко ви изгорило на 100км.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Пълниш до максимума , караш 200-300км и пак пълниш до максимума( по възможност от същата бензиностанция и колонка). Така литрите, които заредиш делиш на километрите и получаваш разхода.georgi61 написа:Колеги и аз имам Фиеста 1.3 i и съм много доволен от нея но ми кажете как засичате колко ви изгорило на 100км.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
колега имаи в предвид че горивото дизел или бензин е много разтегливо понятие спрямо температурата. т.е. в бензиностанциите горивото се продава с относително една температура. наливаш резервоара до горе и тръгваш в жегата. част от горивото се връща при работа на двигателя в резервоара, но вече е затоплено от двигателя. горивото в резервоара се затопля и разширява. пристигаш в точка B и доливаш N литра и засичаш. икономия.....супер.!!!
преспиваш и пак иди на бензиностанцията да долееш. и тогава засечи.
мисля че е по правилно ......караш докато спре. доливаш примерно 10 литра и караш докато спре. засичай!

преспиваш и пак иди на бензиностанцията да долееш. и тогава засечи.

мисля че е по правилно ......караш докато спре. доливаш примерно 10 литра и караш докато спре. засичай!