Мондео 96-00г +/-
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
- Status: Извън линия
Мондео 96-00г +/-
Реших да създам темата, тъй като вече малко повече от 4 години притежавам мондеото и мога да изброя доста неща свързани с експлоатацията и качествата на возилото. Колегите с този модел нека да добавят своите впечатления, за да стане темата по-пълна, интересна и не толкова субективна!
Ще започна с предимствата:
- ниска цена, като употребяван
- голям избор на пазара
- богато оборудване
- просторен интериор
- голям багажник (комби)
- евтини резервни части (особено втора употреба)
- добра управляемост
- създаден за дълги пътувания
Недостатъци:
- шумен двигател
- слаба шумоизолация на купето
- слаби спирачки
- твърдо (шумно) окачване
- висок разход на гориво
- голям данък
- слаба маневреност в града
Ще започна с предимствата:
- ниска цена, като употребяван
- голям избор на пазара
- богато оборудване
- просторен интериор
- голям багажник (комби)
- евтини резервни части (особено втора употреба)
- добра управляемост
- създаден за дълги пътувания
Недостатъци:
- шумен двигател
- слаба шумоизолация на купето
- слаби спирачки
- твърдо (шумно) окачване
- висок разход на гориво
- голям данък
- слаба маневреност в града
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Мондео 96-00г +/-
хмм... Не съм съгласен с последното ти твърдение - за маневреността. 6 години карах Мондео комби 95 в София и смея да твърдя, че е достатъчно маневрен.
Останалите неща дето си ги изброил също са въпрос на гледна точка. Данъка е нисък на малкия мотор - 1,6; 90к.с.
Относно разхода на гориво съм се убедил, че основна роля играе задкормилното устройство.
Шума от двигателя мисля, че е добре преценен в зависимост от скоростта, относно шума отвън... може би има какво да се желае, но според мен е приемливо нивото на шум.
Какво значи слаби спирачки? не ще да спира? спира бавно?
Останалите неща дето си ги изброил също са въпрос на гледна точка. Данъка е нисък на малкия мотор - 1,6; 90к.с.
Относно разхода на гориво съм се убедил, че основна роля играе задкормилното устройство.
Шума от двигателя мисля, че е добре преценен в зависимост от скоростта, относно шума отвън... може би има какво да се желае, но според мен е приемливо нивото на шум.
Какво значи слаби спирачки? не ще да спира? спира бавно?
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Re: Мондео 96-00г +/-
Маневреността е като на голям автомобил, с който за да направиш обратен завой на кръстовище се налага да го започнеш с една лента по-встрани, което е неудобство и пречи на останалите участници в движението!
За данъка съм съгласен за малките двигатели, но за 130 коня до скоро искаха 190 лв, вече падна на 126лв заради възрастта.
Шумен е мотора, както и изолацията е слаба в сравнение с други автомобили в този клас от същите години.
Спирачките също са много зле на малките мотори, само 260 мм диаметър на диска на предните и дори барабани на задните е смешно за висок клас автомобил, какъвто имат претенции да бъде мондео. Сравни ги с такива на Ауди А4, да не говорим за другите премиум марки, дори Опел Вектра има по-добри спирачки(по-голям диаметър = по-къс спирачен път).
За данъка съм съгласен за малките двигатели, но за 130 коня до скоро искаха 190 лв, вече падна на 126лв заради възрастта.
Шумен е мотора, както и изолацията е слаба в сравнение с други автомобили в този клас от същите години.
Спирачките също са много зле на малките мотори, само 260 мм диаметър на диска на предните и дори барабани на задните е смешно за висок клас автомобил, какъвто имат претенции да бъде мондео. Сравни ги с такива на Ауди А4, да не говорим за другите премиум марки, дори Опел Вектра има по-добри спирачки(по-голям диаметър = по-къс спирачен път).