Форд Мондео TDCI
-
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2012, 08:27
- Модел на автомобила: FOCUS
- Status: Извън линия
Форд Мондео TDCI
Здравейте
Харесал съм едно мондео 116 коня TDCI 2001 година. Собственика на автокъщата се скъса да ми го хвали. Железен мотор. Желязно окачване.
Та исках да питам тук направо, понеже му нямам много доверие. И имам няколко въпроса.
1. Как е окачването? Дали е като при фокус или е от старите проблемни. Понеже старите мондеота са много зле (баща ми се мъчи 3 години и накрая за без пари го продаде).
2. Ще бера ли ядове с пиезо дюзите.
3. Разхода дали е добър. По каталог му дават 8 градско и 5.5 извънградско. Дали може да се вярва на тия данни?
Благодаря предварително.
Харесал съм едно мондео 116 коня TDCI 2001 година. Собственика на автокъщата се скъса да ми го хвали. Железен мотор. Желязно окачване.
Та исках да питам тук направо, понеже му нямам много доверие. И имам няколко въпроса.
1. Как е окачването? Дали е като при фокус или е от старите проблемни. Понеже старите мондеота са много зле (баща ми се мъчи 3 години и накрая за без пари го продаде).
3. Разхода дали е добър. По каталог му дават 8 градско и 5.5 извънградско. Дали може да се вярва на тия данни?
Благодаря предварително.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: Форд Мондео TDCI
execute написа:Здравейте
Благодаря предварително.
Здравей,
1. Окачването е доста здраво, категорично. Все пак зависи от състоянието на колата.
2. Да ще береш ядове рано или късно, но поне могат да се отремонтират.
3. Разхода е толкова разтегливо понятие, че няма на къде повече.
Градско сигурно ще може и 8л/100км, но ще може и 10л/100км. В повечето случаи, каталожните данни са постижими.
-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
- Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi
Re: Форд Мондео TDCI
Колега, дюзите не са пиезокристални, а електромагнитни и както е казал другия колега - ремонтрат се ( цената на ремонта е от порадъка на 800-1000лв). Окачването - аз нямам проблеми за сега (9000 км за 6 месеца), разхода - градско без климатик пада до 7, но с климатик гони 9. извънградско съм я свалял до 5,4 без климатик като държа 100-120, с климатик - 5,8. Пак си зависи и с каква нафта караш и колко настъпваш. Аз имах проблем с EGR-клапана и в крайна сметка го смених, но при теб ще е с вакуумно упралвение и не прави такива бели (моя е електрически)...