пребоядисване на мондео мк1 съвет
-
- потребител
- Регистриран: 10 авг 2010, 12:12
- Модел на автомобила: ford mondeo
- Status: Извън линия
пребоядисване на мондео мк1 съвет
колеги не съм сигурен да ли е тук мястото на тази тема но все пак искам да попитам става въпрос че искам да си пребоядисам мондеото цялостно намерих човек да го пръсне подготовката ще си я направя сам но не знам от каде да си взема боята колата е тъмно зелен металик ако някои има представа ще съм благодарен да сподели също и какво ще ми трябва че гледах на едно място за 75лв литъра но не знам това включва ли втвардител разредител и др. ако трябва че 75лв само за боя ми се виждат множко благодаря на отзовалите се предварително
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: пребоядисване на мондео мк1 съвет
При всички случаи трябва да търсиш магазин за автобои, там са компетентни по въпроса относно избор,-качество, цена, и методика на боядисването.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Цвета металик ли ще е? Иначе тая цена е прекалено ниска, със сигурност не включва всичко необходимо.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Боядисване на кола в камера, с всичко, е от порядъка на 1500-2000 лева, зависи с каква боя, в кой град, какъв майстор.Това е най-скъпото нещо, което можеш да се сетиш да се прави по една кола, изключвайки разните тунинги.
В квартала ми имаше един добър бояджия...ама го прибраха "органите" и няколко години няма да си идва.
От него съм чувал, че има бои по над 200 лева за литър.Не знам колко е вярно.
В квартала ми имаше един добър бояджия...ама го прибраха "органите" и няколко години няма да си идва.

Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Вярно е, има и по-скъпи.S_C написа:......
Най-евтините, акрилни комплект (боя, втвърдител, разредител) около 50лв., металик комплект (база, лак, втвърдител, разредител) около 100лв, като стандартното количество разредител 10%, най-често е крайно недостатъчно и се налага да се купи допълнително 8-10лв/л. Отварям една голяма скоба, че от около 5г не се занимавам с тенекеджийство и цените може да не са съвсем актуални.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Говорите глупости най евтината база е на боди и е около 30 лв литъра, вече втвърдител и лак кой колкото иска може да вземе.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

-
- потребител
благодаря за отзивите в момента чакам да ми дадат цена от един магазин и ще пиша какво е станало иначе колата е металик но ми трябва само боята и др.консумативи бояджията ми е приятел за пръскането пари няма да давам а подготовката си я правя сам но все пак къде я има тази боя за 30лв и дали има втвърдител и лак за нея горе доло колко ще ми стъпи литъра със тях 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Базата няма втвърдител, тази на Боди все още е ацетонова, не е никак лоша за цялостно боядисване. Къде я има, ами там където продават консумативи на Боди. Новите бази на водна основа са по-скъпи и изискват по-специални условия за пръскане. Препоръчвам ти да вземеш поне 1.5кг (магазините продават на килограм). При лаковете има по-голямо разнообразие от видове и цени, като не е задължително лака и базата да са на една марка.
След като бояджията ти е приятел, преди да вземеш, се консултирай и със него. Всеки има предпочитана марка, също така и магазин от който пазарува с отстъпка. А най-добре е да отидете заедно да напазарувате, едно че знае какво точно и по колко да вземете, второ като гаранция че няма да ти пробутат някакъв боклук, който после да се чуди как да го напръска. Същото важи с още по-голяма сила и за китове и шкурки, трябват ти два-три вида кит в зависимост от едрината на пълнителя и 5-6 размера шкурка.
Ето една стара тема, която може да ти е полезна.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%BA%D0%B0
След като бояджията ти е приятел, преди да вземеш, се консултирай и със него. Всеки има предпочитана марка, също така и магазин от който пазарува с отстъпка. А най-добре е да отидете заедно да напазарувате, едно че знае какво точно и по колко да вземете, второ като гаранция че няма да ти пробутат някакъв боклук, който после да се чуди как да го напръска. Същото важи с още по-голяма сила и за китове и шкурки, трябват ти два-три вида кит в зависимост от едрината на пълнителя и 5-6 размера шкурка.
Ето една стара тема, която може да ти е полезна.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%BA%D0%B0
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
взех си боя от магазин на Пиротска само че с поръчка от нета две кутий по 900г както и две по 1л лак втвърдител взех също две кутий само че по 0.500г че лака и втвардителя се смесвали две към едно на цена 110лв без доставката със нея е 120лв боята е на боди а лака и втвардителя са някаква др. марка знам само че са гръдски иначе цвета е оригиналния на голф З зелен металик ще видя какво ще се получи след пръскането и ще пиша