Форд Фокус ТДЦИ 115 к.с.2002г.

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
getsata
потребител
потребител
Регистриран: 29 дек 2013, 15:41
Модел на автомобила: Форд Фокус
Status: Извън линия

Форд Фокус ТДЦИ 115 к.с.2002г.

Мнение от getsata » 29 дек 2013, 16:04

Здравейте!Дали някой от Вас може да отговори на няколкото въпроса,които ме вълнуват предпразнично:)
Предстои ми закупуване на нов автомобил и съм се спрял на един Форд Фокус 2002г.1,8 ТДЦИ-115к.с.
Първо ме интересува,какво мислите за тази кола?Какви проблеми бих могъл да имам(кои са слабите и места)?Като двигател как е?Скъпа ли е поддръжката и пр?
Форделата скоро е внесена от Италия ,дори днес направих една врътка с нея.Не претендирам да съм особено технически вещ на тема коли,но на прима виста автомобилчето се държа добре на пътя.Единственото нещо,което ми направи неприятно впечатление беше,че при смяна на предавките двигателя всеки път се фурсираше леко.Не знам,но това не ми се стори нормално.Кажете Вашето мнение по въпроса?Иначе доколкото знам е икономичен автомобил,трябва ми за работа и поради тази причина това е от значение за мен.Моля някой,който може да ми помогне в избора да ми внесе малко повече яснота за колицата :)

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото
Status: Извън линия

Re: Форд Фокус ТДЦИ 115 к.с.2002г.

Мнение от MapTo_D » 31 дек 2013, 22:34

Слаби места - инжектори. Около 1000 лв за ремонт. Това форсиране може да е, защото си натискал газта по време на сменянето на предавки. Евентуално може да е защото съединителя заминава. Там смяната е между 600 и 1100 да речем, 600 само смяна на съединител + лагер помпа, 1100 и при смянатата на маховик, което мисля, че не е задължително, аз смених преди 4о+ хил км. само съединител и лагер помпа и нямам грижи за момента. Ако я караш пак - на висока предавка намачкай газта до долу, ако качва обороти много бързо без да качва километри значи е за съединител/поне/ - голям пазарлък трябва да има. Иначе колко да е икономична - свалял съм до 4.8 извън града и до 6,7 в града. Проблеми по мотор /ако е обслужван както трябва/ едва ли ще имаш. Все пак всичко си е на късмет, дано случиш на бройка.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”