Относно номера на двигателя на форд мондео

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
milenkis
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2014, 22:58
Модел на автомобила: Мондео
Status: Извън линия

Относно номера на двигателя на форд мондео

Мнение от milenkis » 05 май 2014, 23:09

Здравейте!

Относно регистрацията в кат искам да ви попитам нещо.В Бургас изискват в декларацията да е записан номера на двигателя.Видях къде и е четлив но след буквите и цифрите има два символа които на нищо не ми приличат нито на единици нито на някакви букви.Въпросът ми е те трябва ли да се пишат или не? На много снмики в интернет гледам че тези два символа присъстват и при тях в края на номера.
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 32&ndsp=39

този линк е примерен след девятката немога да разбера какви са тези символи,на моя двигател присъстват същите символи.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Относно номера на двигателя на форд мондео

Мнение от HACKO » 06 май 2014, 00:39

А във VIN № има ли ги тези символи отзад? А в чуждустранния талон не е ли вписан номера на мотора?
Нищо не ти пречи да впишеш номера в декларацията след като минеш канала и да препишеш номера който са написали механиците, декларацията ти я гледат чак на гишето.

milenkis
потребител
потребител

Мнение от milenkis » 06 май 2014, 08:32

Във вина ги няма тези символи.Глупавото в Бургас е че ако не ти е вписан номера на двигател в декларацията те връщат.Нямам си на идея на какво основание го правят но факт.Реално те са хората които трябва да видят номера и да си го запиша както казваш но това е навсякъде в Българи но не и в Бургас.Последните 2 букви и 5 цифри от вина отговарят на номера на двигателя но след това тези символи са ми проблемни и не знам дали да ги нанасям в декларацията

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Мнение от OgiDogi » 06 май 2014, 10:31

milenkis написа:Във вина ги няма тези символи.Глупавото в Бургас е че ако не ти е вписан номера на двигател в декларацията те връщат.Нямам си на идея на какво основание го правят но факт.Реално те са хората които трябва да видят номера и да си го запиша както казваш но това е навсякъде в Българи но не и в Бургас.Последните 2 букви и 5 цифри от вина отговарят на номера на двигателя но след това тези символи са ми проблемни и не знам дали да ги нанасям в декларацията
Това последното е "стрелка", за да укаже къде е горе при номера от рода на 8H66996 и няма място в декларацията.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 06 май 2014, 15:21

Ами тя, декларацията е някаква измишльотина на някой тъпанар в МВР, така че нормално е в различните подразделения да има различни изисквания, според акъла на съответния началник. Не съм сигурен дали изобщо има някаква юридическа стойност, но за хасковския КАТ този лист хартия, дето може да го напише всеки е по-важен от данъчна фактура издадена от продавача в Германия и преведена в от лицензиран преводач.

milenkis
потребител
потребител

Мнение от milenkis » 06 май 2014, 17:20

Благодаря за отговора.Надявам се да мина без проблеми но не се знае.Колата ми е купена от физическо лице в германия на фирма имам кафертраг.Докарана е на ход от собственика на фирмата купувач и всички документи с ана негово име.Издаде ми фактура,договор за покупко продажба и ми плати екотаксата.После си изкарах транзитни номера да се прибера защото немските бяха изтекли и ми казаха че в кат ще ми ги искат.Надявам се имам всичко нужно.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 06 май 2014, 21:10

Имаш проблем, тъпата декларация трябва да е от този, чието име пише в талона. Това Лято имах проблем с една такава декларация, камион на фирма с фактура от Германия на фирмата, обаче единия талон (не си спомням на ремаркето или на влекача) германците го написали на името на водача а другия на шефа на фирмата. Съответно декларациите написани от шефа, минахме канал всичко, и като се запъна служителката на гишето не може трябва декларацията да е от този който е в талона. А фирмата хасковска а пък камионите базирани в Силистра и шофьора трябва да се прибира, има и кирия на връщане. Та пращаха от Силистра командировъчното на шофьора за Германия и трудовия му договор за да ми дадат номерата.
Следващия път, ситуация подобна на твоята, камиона с фактура на фирмата, докаран от посредник, съответно талона на негово име фактурата на фирмата. Та Шурето (той е собственик), ми разправя, че се наложило да назначат за 1ден посредника в неговата фирма за да може да се регистрира камиона. Шантава работа, ама така е в МВР.

milenkis
потребител
потребител

Мнение от milenkis » 07 май 2014, 00:20

Гермаските талони (малкият и големият),фактурата,договора и декларацията са на един и същ човек,надявам се няма да имам проблем.Ама номера на двигателя не е записан в германските талони,някой ми каза че в германия двигателя се води консуматив и затова го няма никъде написан.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”