Избор на кола
-
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2009, 00:35
- Модел на автомобила: Ford focus 1.8 tdci
- Status: Извън линия
Избор на кола
Не знам дали тук е правилното място(ако не ще помоля модераторите да преместят темата), но да задам въпроса си в момента имам форд фокус 1.8 tdci 2002 година, които другата седмица ще продам. Та въпроса ми е какво ще кажете за Форд Фокус 2.0 бензиновия 145 кс. най-вече ме интересува относно двигателя има ли слабости и конкретно съм харесал тази обява. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6ulcgw
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Избор на кола
Хубаво си изглежда колата, газовата уредба не е монтирана в Б-я, което е хубаво. Реалните километри, няма да ги коментирам, продавача е бил достатъчно глупав да приложи оргиналната сервизна книжка, на която се вижда, че първите две години колата е навъртала по 50 000км/г., следващите две по 14 000км, а последната само 4000. Това обаче яма голямо значение, стига мотора и колата като цяло в момента да са в добро техническо състояние.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Така като гледам от снимките ми изглежда добре. Бих предпочел да има и темпомат, но по-късно можеш да си сложиш, ако държиш на такава екстра. Автомобила е със заводска газова уредба, което също е добре, защото нещата са направени както трябва. Доколкото знам би трябвало да е BRC и следователно ако има нужда от поддръжка сигурно ще се намери сервиз. Само километрите малко ме смущават, защото за първите две години има изминати над 100000, а за следващите 3 има само 30000. Но така или иначе сме в България и никой не може да бъде сигурен за реалните километри на колите
Двигателят е с верига и ако са го поддържали както трябва, няма да се налага да правиш каквото и да е в близките години. По принцип при този двигател няма някакви характерни проблеми (стига пробега да не е твърде голям), но най-важното нещо, което задължително трябва да провериш са хлабините на клапаните. Когато се кара на газ това е задължителна процедура, защото клапаните, не са с хидравлични повдигачи и няма кой да компенсира износването на клапанните легла. Това е тенденция при повечето съвременни двигатели и почти няма двигател от тези години, който да не е с пулове. Проверката се прави на около 40000км. и ако има нужда се регулират. Ако се кара на бензин проверката се прави на 160000км. А иначе всичко е до късмет и преценка на място доколко си струва конкретния автомобил.

-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Аз заводска газова уретба го разбирам автомобила да е излязъл в този вид от завода, а в случая не ми изглежда така.
По мои наблюдения навън щом се монтира ГИ, значи ще се кара много. Хубаво, монтажа може да е на ниво, но автомобила вече е минал дооста километри на газ и проблемите свързани с това тепърва предстоят. От друга страна потдръжка на газови уретби, монтирани в чужбина, почти няма (а каквото има е скъпо).
Винаги бих предпочел автомобил, който е в максимално оригинален вид и каквото ще се прави, да се прави тук.
Иначе конкретния автомобил изглежда добре, поне на снимки.
По мои наблюдения навън щом се монтира ГИ, значи ще се кара много. Хубаво, монтажа може да е на ниво, но автомобила вече е минал дооста километри на газ и проблемите свързани с това тепърва предстоят. От друга страна потдръжка на газови уретби, монтирани в чужбина, почти няма (а каквото има е скъпо).
Винаги бих предпочел автомобил, който е в максимално оригинален вид и каквото ще се прави, да се прави тук.
Иначе конкретния автомобил изглежда добре, поне на снимки.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
На този автомобил газовата уредба е монтирана в завод на Форд. Не е допълнително слагана в Италия. Конкретният двигател със заводски монтирана уредба има разлики и в клапаните и главата. Такива модификации и сега се продават в повечето държави в Европа, включително в Германия. А иначе си прав за поддръжката.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!