Максимална скорост на МК2 мондео 2.0 автоматик
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2015, 19:33
- Модел на автомобила: Mondeo mk2
- Status: Извън линия
Максимална скорост на МК2 мондео 2.0 автоматик
Здравейте,колеги нов съм в форума интересувам се от:
каква е максимална скорост на МК2 мондео 2.0 автоматик?
Какви на4ини има за повишаване на максималната скорост?
Възможно ли е да се монтира ST200 на тази скоростна кутия която е на 2.0 зетек ?
Не съм въобще запознат с двигателите като цяло,надявам се да приемете сериозно въпросът ми
каква е максимална скорост на МК2 мондео 2.0 автоматик?
Какви на4ини има за повишаване на максималната скорост?
Възможно ли е да се монтира ST200 на тази скоростна кутия която е на 2.0 зетек ?
Не съм въобще запознат с двигателите като цяло,надявам се да приемете сериозно въпросът ми

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Максимална скорост на МК2 мондео 2.0 автоматик
От тоя автомат...бягай, ама на далече бягай.
Къде изобщо успя да го намериш работещ се чудя.Те са единици такива.
Къде изобщо успя да го намериш работещ се чудя.Те са единици такива.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Тази скоростна кутия може да я хвърлиш където хора не минават. А отговора на въпроса ти е НЕ- не може на тази кутия да се сложи мотор СТ200. А и къде го намери този мотор, като те са екзотика, еле па у нас. По-лесно ще намериш обикновен шестак - малко по-силен от двулитровия Зетек и малко по-слаб от СТ-то. Но ако се хванеш на това хоро с тази конверсия - филма е голям и работата не е никак лесна и евтина. Освен мотор, кутия и съединител, трябва още много неща да се сменят - компютър, инсталация и др. В общи линии 80% от колата, така че не е никак рентабилно. По-добре се отърви от тази, додай малко и си вземи един шестак, дали МК2 или МК3, избора е твой.
А по въпроса за макс. скорост- 200 реални в най-добрия случай, ако всичко по колата е ток и жица. Тук ще се намерят хора, дето ще ти кажат че с такава кола (че и с дизела на МК2) се вдигат 230-250, че и нагоре .... един съвет - не ги слушай, няма как да вдигнеш над 200, освен ако не насадиш охлювче или ....... крила. Ама при все че е автомат- да спрем дотук!
А по въпроса за макс. скорост- 200 реални в най-добрия случай, ако всичко по колата е ток и жица. Тук ще се намерят хора, дето ще ти кажат че с такава кола (че и с дизела на МК2) се вдигат 230-250, че и нагоре .... един съвет - не ги слушай, няма как да вдигнеш над 200, освен ако не насадиш охлювче или ....... крила. Ама при все че е автомат- да спрем дотук!
-
- потребител
Благодаря,за информацията.Така се слу4и 4е скоростната кутия я ремонтирахме (не аз,разбира се в сервиз) и сега е добре,доволен съм.Върви добре,в смисъл приятно,но бих искал да увели4а мощността и респективно максималната скорост.
За сега нямам възможност да сменя колата.
Настъпвал съм я някъде 190-200 вдига,но като вклю4и 4-та 4250об и усещам как спирам.
4етох в разни форуми на мотор,който се слага на фокус ST170 на външен вид е като Зетека 2.0 от къде идва пове4ето мощност(160-70 коня мисля 4е беше),имам ли възможност да подобря моя зетек поне до тези коне?
Предварително се извинявам ако темата не е на то4ното място,но като цяло търся обща информация и познания,за сега
Намери си буквата Ч на клавиатурата!
За сега нямам възможност да сменя колата.
Настъпвал съм я някъде 190-200 вдига,но като вклю4и 4-та 4250об и усещам как спирам.
4етох в разни форуми на мотор,който се слага на фокус ST170 на външен вид е като Зетека 2.0 от къде идва пове4ето мощност(160-70 коня мисля 4е беше),имам ли възможност да подобря моя зетек поне до тези коне?
Предварително се извинявам ако темата не е на то4ното място,но като цяло търся обща информация и познания,за сега

Намери си буквата Ч на клавиатурата!
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Повишение с 40 ''коня'' няма как да постигнеш на този мотор за някаква поносима сума, не се занимавай с такива неща а си карай колата и се кефи на автомата в града и не само. Ако пък много държиш на 170 к.с. аз бих сменил мотора с V6 от Мондео, на него се монтира и автомат и е най-лесно като конверсия. Но щом ти вдига 200 с автоматичната СК според мен всичко е нормално, надали си взел Мондеото с очакване за много повече...
-
- потребител
Благодаря за съветите,проблемът с буквата 'Ч' ще го отстраня . 

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Ст 170 е със друга глава колектори и тн, трудно на този мотор ще стигнеш това повишение и никак не евтино.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Щом си ремонтирал кутията, карай и се наслаждавай. Ако пък има и газ, направо си е кеф да се возиш на колата. А и ако наистина вдига 200, не ти трябва нищо повече. Всяка конверсия по този мотор е голямо набутване с малък резултат. Единствено турбина е спасението, но това не е за хора с малки или средни технически познания - доста сложна конверсия е. А и Мондео В6 не е много по-скъпо от твоята, така че може и върху това да помислиш, въпреки че и там няма да усетиш зашеметяваща разлика във вървежа, но в разхода разликата ще е сериозна.
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
На мен ми е интересно къде успяваш/ти се налага да вдигнеш над 200
Освен по някоя магистрала или на някоя писта, едва ли има друго място 

- Didibao
- потребител
На много места може да ги вдигнеш, ама въпроса е има ли смисъл.

- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Разбира се че няма смисъл от такива скорости, особено в БГ. Затова посъветвахме колегата да си кара автомата с кеф и да не се вкарва във " филм" с разни тунинги.
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
- Didibao
- потребител
Тунинга винаги има смисъл ако ти е по сърце.

- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
По-добре да се гледа ускорение, а не максимална скорост. Все пак колко често се кара с такива скорости? Докато друго си е да настъпиш когато трябва и да изпревариш някой ТИР или колона от бавнодвижещи се.