Помощ при избор на Focus Turnier 1 (бензин или дизел)
-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2015, 23:33
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Помощ при избор на Focus Turnier 1 (бензин или дизел)
Моля за малко помощ при избора на фокус комби (Focus Turnier I), който се произвежда до 2005-та година ... Кой двигател да избера дизеловия или бензиновия, относно дизеловия мотор се информирах, че тдди и по-добрия избор или поне е по-препоръчван, но относно бензиновите ми е доста трудно , 1.6 ли..1.8 ли..2.0 ли ... ще се радвам по запознатите да споделят по прясна информация за това какви са плюсовете на дизеловите и на бензиновите мотори и какво да гледам като цяло при избора на такава кола, все пак всяка марка си има слаби места , а досега нямам опит с форд и всичко ще ми бъде полезно
Благодаря предварително.

- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Re: Помощ при избор на Focus Turnier 1 (бензин или дизел)
Зависи - притеснява ли те високия данък, или не ? По колко километра въртиш ? Мислиш ли да слагаш газ ?
За ниския данък - 1.8 tddi или 1.6 бензин. 1.6 ням проблем с газификацията. Някои хора се оплакват че им гори масло, но доколкото съм чел е поправимо в повечето случаи(сегменти, гумички, нещо от сорта, не ги разбирам много
) . 1.6 за хечбек върви добре, предполагам на комбито ще му е малко по-тежко, а с повечко хора и багаж ще си е мудничко но какво може да се очаква от 1.6.
За високия данък - 2.0 може би е по-удачният вариант, но пък съм чел че не бил особено добър за газификация.
Дано поне малко съм ти помогнал
За ниския данък - 1.8 tddi или 1.6 бензин. 1.6 ням проблем с газификацията. Някои хора се оплакват че им гори масло, но доколкото съм чел е поправимо в повечето случаи(сегменти, гумички, нещо от сорта, не ги разбирам много

За високия данък - 2.0 може би е по-удачният вариант, но пък съм чел че не бил особено добър за газификация.
Дано поне малко съм ти помогнал

-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2015, 23:33
- Модел на автомобила: Ford Focus
Еми не ме притеснява високия данък, аз като цяло повече съм се спрял на 1.8 тдди мотора, но ме притеснява ремонта на горивонагнетателната помпа ... за тдци е ясно ..дюзи .. маховика ... относно бензините не съм много запознат, като цяло няма да въртя много .. четох, че 1.8 бензиновия двигател бил добър ...
- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
ТДЦИ и ,ако гледаш при покупката,със сигурност няма да тръгнеш да правиш маховик и дюзи .
Риск при толкова стара кола винаги има
Риск при толкова стара кола винаги има

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
2.0 + ГИ и това е. Няма грижи с ГИ-то, само проверка и евентуално реглаж на клапаните, на 20 х.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.