Форд Мондео 2007 Проблем
-
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2015, 21:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Status: Извън линия
Форд Мондео 2007 Проблем
Здравейте колеги,
казвам се Кристиан и наюскоро си купих Форд Мондео 2007 година.Всичко по колицата е много запазено и здраво.Но установих, че "ОК" бутона за потвърждение не ми реагира.Колата е запазила италиански език, а мен ме няма там
.Може ли някой да ми каже как се сваля панелчето на волана.Аз успях да сваля само двете болтчеата, но еърбега ми пречи са го сваля.Него как да сваля?Или има ли някакъв друг вариант, който може някъде букса да е извадена или...?Другият ми въпрос е, къде се намира БЛУТУУТ-модула на колата, за да го рестартирам, че колата не намира телефона?
Благодаря Ви предварително
казвам се Кристиан и наюскоро си купих Форд Мондео 2007 година.Всичко по колицата е много запазено и здраво.Но установих, че "ОК" бутона за потвърждение не ми реагира.Колата е запазила италиански език, а мен ме няма там

Благодаря Ви предварително
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
- Status: Извън линия
Re: Форд Мондео 2007 Проблем
Възможно е конкретния бутон да е повреден, или да има прекъсната пътечка в така наречената "часовникова пружина" т.е. лентовия кабел на волана. Това може да се установи единствено след разглобяване. За съжаление не мога да помогна със съвет за разглобяването конкретно на Мондео. Кой език искаш да смениш? Ако е на бордовия компютър, може, но на гласовите команди не. Имаш ли изобщо гласови команди? Ако имаш, значи имаш блутут. Ако не, значи нямаш. Езикът за управление е вграден в блутут модула и за да го смениш ти трябва нов модул със съответния език. Самия модул предполагам, че е някъде зад жабката ( по аналогия на Фокус и C-MAX), но не съм сигурен. Този блутут не може да се рестартира. Пробвай да изтриеш всички въведени телефони в менюто и тогава го пусни да ти търси телефона. А самият телефон вижда ли блутута на колата?