ПОМОЩ Проблем с Форд Фиеста 1.4tdci 2007
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2015, 00:20
- Status: Извън линия
ПОМОЩ Проблем с Форд Фиеста 1.4tdci 2007
Здравейте, от известно време имам следния проблем. Автомобила ми притриса, харчи повече нафта и е изключително шумен. Автомобила е 160 000км. Имате ли представа от какво може да бъде проблема? Ходих до един сервиз и ми казаха, че вкарва масло в турбината вместо въздух и трябва според тях да се рециклира турбината. Другото което казаха е, че 3 от 4 дюзи не са в нормата и искат да ги сменят с втора употреба и ми искат над 1000лв за ремонт. Ще съм ви благодарен ако дадете и вашето мнение.
- Felis Concolor
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2015, 21:28
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.6 2001
- Status: Извън линия
Re: ПОМОЩ Проблем с Форд Фиеста 1.4tdci 2007
...а т.нар. ЕГР-клапан функционира ли оптимално? Питам като абсолютен дизелов дилетант, на принципа "да опитаме с по-евтиното".
Ако работата действително опира до дюзи, то:
1. Би следвало автомобилът да "пушляви" отзад и без да е под натоварване;
2. Темата търпи развитие:
ford fusion 1.4 tdci проблем с дюзи http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 69#p524522
Така или иначе, ако ще става въпрос за четирицифрени суми за ремонт, е икономически оправдано преди това да се потърси експертно мнение и във втори сервиз, мисля аз.
Наслука!
Ако работата действително опира до дюзи, то:
1. Би следвало автомобилът да "пушляви" отзад и без да е под натоварване;
2. Темата търпи развитие:
ford fusion 1.4 tdci проблем с дюзи http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 69#p524522
Така или иначе, ако ще става въпрос за четирицифрени суми за ремонт, е икономически оправдано преди това да се потърси експертно мнение и във втори сервиз, мисля аз.
Наслука!
"Идеите сами по себе си са безценни, но и най-добрата идея си остава гола идея, ако не я материализираш, защото иначе всеки може да дава идеи" (Хенри Форд)