ПОМОЩ Проблем с Форд Фиеста 1.4tdci 2007

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
i_mladenow
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2015, 00:20
Status: Извън линия

ПОМОЩ Проблем с Форд Фиеста 1.4tdci 2007

Мнение от i_mladenow » 15 май 2015, 09:29

Здравейте, от известно време имам следния проблем. Автомобила ми притриса, харчи повече нафта и е изключително шумен. Автомобила е 160 000км. Имате ли представа от какво може да бъде проблема? Ходих до един сервиз и ми казаха, че вкарва масло в турбината вместо въздух и трябва според тях да се рециклира турбината. Другото което казаха е, че 3 от 4 дюзи не са в нормата и искат да ги сменят с втора употреба и ми искат над 1000лв за ремонт. Ще съм ви благодарен ако дадете и вашето мнение.

Потребителски аватар
Felis Concolor
потребител
потребител
Регистриран: 21 мар 2015, 21:28
Модел на автомобила: Ford Puma 1.6 2001
Status: Извън линия

Re: ПОМОЩ Проблем с Форд Фиеста 1.4tdci 2007

Мнение от Felis Concolor » 15 май 2015, 10:38

...а т.нар. ЕГР-клапан функционира ли оптимално? Питам като абсолютен дизелов дилетант, на принципа "да опитаме с по-евтиното".

Ако работата действително опира до дюзи, то:
1. Би следвало автомобилът да "пушляви" отзад и без да е под натоварване;
2. Темата търпи развитие:
ford fusion 1.4 tdci проблем с дюзи http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 69#p524522

Така или иначе, ако ще става въпрос за четирицифрени суми за ремонт, е икономически оправдано преди това да се потърси експертно мнение и във втори сервиз, мисля аз.

Наслука!
"Идеите сами по себе си са безценни, но и най-добрата идея си остава гола идея, ако не я материализираш, защото иначе всеки може да дава идеи" (Хенри Форд)

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”