Здравейте, моля за съвет. (Фюжън бензин 2006-7 година)
-
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2016, 19:58
- Status: Извън линия
Здравейте, моля за съвет. (Фюжън бензин 2006-7 година)
Здравейте, трябва ми кола и съм се спрял на Фюжън бензин 2006-7 година, мисля че до там ще ми стигнат възможностите. След като разгледах наличните в сайтовете,реших и да питам тук някой ако има предложение или съвет за каквото и да е ще съм много благодарен. Основно съм си харесал един (http://www.carmarket.bg/ford-fusion-150 ... d=1&sort=1) но тази автоматична скоростна кутия ме спира, ще е радвам да чуя дали тя е предимство или недостатък за колата.Прочетох всичко каквото сте писали за автоматика и май още повече се отказвам. Моля да ме посъветвате на какво да обърна внимание при оглед на Фюжън.Ако някой от вас продава или срещне обява която си заслужава вниманието да сподели, Благодаря предварително, ще съм щастлив да стана скоро един от вас.
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Re: Здравейте, моля за съвет.
Здравей, точно преди месец си купих почти същия Фюжън. Ето тук можеш да видиш темата ми.
За автоматика не мога да кажа нищо, като цяло е рядко срещан. Иначе като кола е супер градски автомобил, все пак това си е висока Фиеста с малко повече вътрешно място.
Вози малко по-дървено и шумно от Фокус-а (другата ми кола), въпреки че Фюжъна е 6 години по-нов. Просто са различен клас коли. Та в този ред на мисли е хубаво да си направиш сметка за какво ще се ползва. Ако е за из града - Фиеста/Фюжън, смесено - Фокус, предимно извънградско - Мондео или нещо по-голямо
.
Поне аз така си обяснявам нещата. Естествено няма проблем да излезеш на магистрала и с Фюжън-а, просто не му е там силата.
Иначе при оглед гледай всичко - ръжди, работа на двигателя, ел.екстри и т.н. Аз лично не знам за някакви слаби места на Фюжъните. Плюсове са високият просвет, позицията на шофьора и визията, поне за мен
.
Успех с търсенето!
За автоматика не мога да кажа нищо, като цяло е рядко срещан. Иначе като кола е супер градски автомобил, все пак това си е висока Фиеста с малко повече вътрешно място.
Вози малко по-дървено и шумно от Фокус-а (другата ми кола), въпреки че Фюжъна е 6 години по-нов. Просто са различен клас коли. Та в този ред на мисли е хубаво да си направиш сметка за какво ще се ползва. Ако е за из града - Фиеста/Фюжън, смесено - Фокус, предимно извънградско - Мондео или нещо по-голямо

Поне аз така си обяснявам нещата. Естествено няма проблем да излезеш на магистрала и с Фюжън-а, просто не му е там силата.
Иначе при оглед гледай всичко - ръжди, работа на двигателя, ел.екстри и т.н. Аз лично не знам за някакви слаби места на Фюжъните. Плюсове са високият просвет, позицията на шофьора и визията, поне за мен

Успех с търсенето!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Здравейте, моля за съвет.
Автоматичната кутия е хубаво нещо, особенно ако колата се кара в града. Обаче е много чувтвителна към редовно обслужване за разлика от механичната, ако предишния собственик се е грижил за редовната смяна на масло и най-вече за филтъра, може да те кара дълго и безпроблемно. Ако обаче не е може да береш ядове, скъпи ядове. Кое "ако" се е случило на конкретния автомобил, може да каже само първия собственик, който е незнайно кой. Джамбазите по правило купуват възможно най-евтините коли, които намерят най-често с повреди или ударени. След ремонт (възможно най-евтин) в България, колата вече изглежда перфектно. Затова е и скептичното настроение към автоматите. Километрите по табло изобщо не ги гледай, сервизната книжка също. Качи се в нея, ако ти дадат покарай я и ако усетиш, че това е твоята кола вземай, и се моли да имаш късмет.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Здравейте, моля за съвет. (Фюжън бензин 2006-7 година)
Това си е класическа ръчна скоростна кутия, само че роботизирана. Някой беше питал за тази кутия в друга тема, и му бяха отговорили, че самото управление било с някакви електромоторчета (ако правилно съм запомнил) и ако се прецакало ремонта не бил особено евтин.
http://www.ford-robot.ru/transmission.php
http://www.ford-robot.ru/transmission.php
Durashift EST (Electronic Shift Transmission) features electronic control with manual selection of gears, available in 4, 5 or 6 gear configurations.
The 2000-2006 Ford Transit featured a Durashift EST automatic transmission. It had different modes, such as: Economy, Winter and Tow-Haul mode.
The current Ford Mondeo features Durashift in a 2.3L, 6-speed automatic powertrain.[2]
In addition to the Mondeo, the Fusion and Fiesta features Durashift EST in a 1.4L, 5-speed automatic powertrain.
-
- потребител
Благодаря ви за разясненията. И все пак ако някой кара такъв автоматик може да каже скъпа ли му излиза поддръжката и страдя ли от чести проблеми. На жена ми много и се иска автоматик ама аз съм доста скептично настроен още. Ще отида да пробвам да го покарам и ще решаваме на място май.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Номера е да превключва чисто и гладко без придърпване при равномерно подаване на газ. Това е гаранция че автоматика работи нормално. Много хубава глезотия е автомата, но с педала на газта се работи нежно за по нисък разход на гориво.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Точно с тази роботизирана кутия надали ще превключва плавно, ама колегата ще сподели дали му е харесал в крайна сметка.
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
-
- потребител
Да споделя само ако някой се интересува. Ходих покарах малко (много малко щото нямаше къде) и се оказа че не е моята кола това. Автоматика просто не ми хареса, мислим различно с него
и превключването бе едно такова странно бавно все едно ме вози някой начинаещ шофьор,не мога да кажа дали нещо не е наред или просто така е нормално щото нямам база за сравнение, имах чуството че не мога да контролирам аз колата и това е. Нормално ли е да се чува превключването на предавките, слабо но се чуваше? Иначе всичко друго идеално, убедих се за пореден път че това е модела кола за мен, но ще продължа да търся друг екземпляр. Много ми хареса в тази че има климатроник, дано намеря някоя с такава екстра. Ако някой може да ми предложи нещо да свирка че вече много ми се кара
. Има още един два Фюжъна по обявите горе долу на същата цена все им намерих кусури ама ако до няколко седмици не излезе нещо ще скачам на някой от тях. Защо има толкова малко оферти за тях изглежда добра кола. А и още един въпрос над който се замислям вече и ще се радвам на мнение от вас как стои въпроса с дизеловите двигатели при този модел, надеждни ли са кое според вас е за предпочитане. Знам че задавам бодлив въпрос но все пак, аз карам бензин газ вече повече от десет години и досега освен косумативи да сменям по двигателя нищо друго не сим правил и затова съм се насочим пак към нещо такова но сега като се замисля защо да не пробвам и дизелак. Май трябва по малко да мисля
айде със здраве

- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Писал съм над теб, така са тези "автомати". Дизела е 1.4 и е разработка на Пежо/Ситроен, слави се с доста нисък разход и честно казано не съм чул да има сериозни недостатъци. Но като всеки модерен мотор, си е капризен към горивото, горивния филтър трябва да е оригинален, съединителя е скъп и т.н.. Моят съвет е да пробваш и някой с дизелов мотор, след това решавай кой точно е за теб. Успех!
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Няма да ти хареса. Цените и най евтините "консумативи" на новите Дизели са колкото скъп ремонт на Бензина.Димитко написа:..... аз карам бензин газ вече повече от десет години и досега освен косумативи да сменям по двигателя нищо друго не сим правил и затова съм се насочим пак към нещо такова но сега като се замисля защо да не пробвам и дизелак. Май трябва по малко да мисляайде със здраве
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!