ecoboost и 1,6 Тi-VCT 125 к.с.
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2009, 15:55
- Модел на автомобила: ford fiesta 2003
- Status: Извън линия
ecoboost и 1,6 Тi-VCT 125 к.с.
Здравейте,
Настана време да си купя ново фордче и се двуумя между три варианта:
-фокус автоматик 1,6 Тi-VCT 125 к.с.
-куга 1,5 ecoboost;
-ecosport - duratec, автоматик.
В Мотопфое ми казаха, че първият мотор е дуратек, а ecoboost e разработен на базата на него. Понеже не съм убеден, някой може ли да ми даде съвети и повече разяснения. Все пак си купувам кола, която ще се кара поне 10 години. От интернет чета, че ремъка на екобуста е "доживот", а дилърът ме убеждава че се сменя на 150 000 км или на 8 години? Какви са предимствата на единия и на другия мотор? За duratec знам от личен опит - сегашният ми форд е с такъв и съм много доволен. Но останалите два?
ПС: Автоматика го искам заради жена ми, но мога да си го позволя само на фокус и ecosport.
Настана време да си купя ново фордче и се двуумя между три варианта:
-фокус автоматик 1,6 Тi-VCT 125 к.с.
-куга 1,5 ecoboost;
-ecosport - duratec, автоматик.
В Мотопфое ми казаха, че първият мотор е дуратек, а ecoboost e разработен на базата на него. Понеже не съм убеден, някой може ли да ми даде съвети и повече разяснения. Все пак си купувам кола, която ще се кара поне 10 години. От интернет чета, че ремъка на екобуста е "доживот", а дилърът ме убеждава че се сменя на 150 000 км или на 8 години? Какви са предимствата на единия и на другия мотор? За duratec знам от личен опит - сегашният ми форд е с такъв и съм много доволен. Но останалите два?
ПС: Автоматика го искам заради жена ми, но мога да си го позволя само на фокус и ecosport.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: ecoboost и 1,6 Тi-VCT 125 к.с.
Гледам, че Фокус 1,6 Ti-VCT 125 и 1,0 EcoBoost 125 автоматик и двата са на една цена. При това положение ти препоръчвам по-новия двигател EcoBoost. Разхода му ще е с почти литър надолу, а динамиката ще е същата, ако не и по-добра (заради турбокомпресора). Ремъка на Ecoboost 1,0 наистина не се сменя за целия експлоатационен срок (около 300 хил.км. без ремонт бях чел някъде).
Ако се откажеш от автоматика, то моя избор би бил Kuga 1,5 EcoBoost.
Ако се откажеш от автоматика, то моя избор би бил Kuga 1,5 EcoBoost.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
На Кугата сега ще пускат фейслифт, ако имаш желание, може да го изчакаш и да вземеш него! ( може и да е дошъл вече)
Аз лично смисъл в атмосферен двигател не виждам!
1.6 125 атмосферка, мисля, че ще малее на Фокус МК3, защото е по-тежък от моето МК2. Здрав е, ама ще е муден.
Ако можеш, наблягай на турбо бензин 1.5 Куга, а ако е и 4х4 ще можеш да си ходиш и малко извън пътя!
Аз лично смисъл в атмосферен двигател не виждам!
1.6 125 атмосферка, мисля, че ще малее на Фокус МК3, защото е по-тежък от моето МК2. Здрав е, ама ще е муден.
Ако можеш, наблягай на турбо бензин 1.5 Куга, а ако е и 4х4 ще можеш да си ходиш и малко извън пътя!
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Кугата сега е на мн добра цена. Фейслифта ще е нагоре предполагам.
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2009, 15:55
- Модел на автомобила: ford fiesta 2003
Благодаря за мненията!
Последно за екобууст 1.5 - четох, че е съвсем различен от 1,0? Някой знае ли повече по темата?
Истината е, че новите мотори не ми вдъхват доверие. А и 300 хил.км пробег ми иде малко...
Последно за екобууст 1.5 - четох, че е съвсем различен от 1,0? Някой знае ли повече по темата?
Истината е, че новите мотори не ми вдъхват доверие. А и 300 хил.км пробег ми иде малко...