лагер задна дясна гума
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
- Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
- Status: Извън линия
лагер задна дясна гума
Дали някой може да ме ориентира за цената на това чудо (лагер задна дясна гума) и към колко би взел майстор за смяната. Какъв/от къде да търся. Ама да не е някое менте...
(в МП проверих - около 100 лв. лагера и към 50 лв. труд...)
(в МП проверих - около 100 лв. лагера и към 50 лв. труд...)
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
колега,не се хващай.Много скъп е този лагер в МП,а всъщност нищо нее-един прост конусен ролков лагер.
Потърси на SKF са хубави лагерите,и няма да е повече от 30лв.А смяната можеш и сам да си я направиш.
Сваля се гумата,избиваш прахозащитната капачка,с лула или гедория 30 или 32 непомня развиваш гайката изваждаш главината (с барабана заедно излиза) с ръце-не ти трябва и скоба дори,почистваш си леглото на лагера,гресираш го и си слагаш новия лагер.Лагера не се набива,поставя се свободно с ръка.
Слагаш си главината обратно,най много да се наложи да отпуснеш ръчната ако челюстите са излезнали и барабана не влиза.
Затягаш гайката с момент 650Nm мисля беше,което е приблизително 65кг натиск,слагаш си капачката на мястото(или нова-1лв струва) и си спестил 50лв.
Работата е за не повече от 30мин.
Потърси на SKF са хубави лагерите,и няма да е повече от 30лв.А смяната можеш и сам да си я направиш.
Сваля се гумата,избиваш прахозащитната капачка,с лула или гедория 30 или 32 непомня развиваш гайката изваждаш главината (с барабана заедно излиза) с ръце-не ти трябва и скоба дори,почистваш си леглото на лагера,гресираш го и си слагаш новия лагер.Лагера не се набива,поставя се свободно с ръка.
Слагаш си главината обратно,най много да се наложи да отпуснеш ръчната ако челюстите са излезнали и барабана не влиза.
Затягаш гайката с момент 650Nm мисля беше,което е приблизително 65кг натиск,слагаш си капачката на мястото(или нова-1лв струва) и си спестил 50лв.
Работата е за не повече от 30мин.
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
- Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
Благодаря ви за отговорите.
Попитах и в AUTOMAX, там го имат (на SKF) на цена 72 лв. Дали другаде може да се намери по-ефтино (и къде) и може ли да се разчита, че ако го взема по-ефтин ще е оригинален (четох тук теми, че има и ментета...)
То другото ми питане е как да съм сигурен, че наистина се налага смяна. На мен така ми казаха от МП, аз обаче не усещам (не чувам) нещо притеснително (е то все едно попитах дали някой може да гадае, ама хайде
Попитах и в AUTOMAX, там го имат (на SKF) на цена 72 лв. Дали другаде може да се намери по-ефтино (и къде) и може ли да се разчита, че ако го взема по-ефтин ще е оригинален (четох тук теми, че има и ментета...)
То другото ми питане е как да съм сигурен, че наистина се налага смяна. На мен така ми казаха от МП, аз обаче не усещам (не чувам) нещо притеснително (е то все едно попитах дали някой може да гадае, ама хайде

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
А! Е това е въпросът...dreidrei написа:...То другото ми питане е как да съм сигурен, че наистина се налага смяна...
Фирми с лопата да ги ринеш, все ще намериш нов лагер на поносима цена.
Шумът от износен лагер би трябвало да го чуеш...то е нещо като бучене при по-ниска скорост и виене при по-висока.
...
Може и да ме гони параноята, но има монтьори, дето си създават работа...та, внимателно с ненужни смени на разни чаркове...
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
какви са тези цени?????????
лагер на главина на задна дясно сменен в края на август 2007г - всичко 32 лв. /лагер+работа/
не е СКФ, но все пак майстора казва че е приличен.........ако скоро се скапе жална му майка, макар да съм убеден че може да измисли хиляди причини.
на фиестата лагера не виеше при движение /значи е имало живот в него/, но като я вдигнаха и завъртяха гумата се чу едно драскане
не е СКФ, но все пак майстора казва че е приличен.........ако скоро се скапе жална му майка, макар да съм убеден че може да измисли хиляди причини.
на фиестата лагера не виеше при движение /значи е имало живот в него/, но като я вдигнаха и завъртяха гумата се чу едно драскане