Резба на болтана главината
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
- Status: Извън линия
Резба на болтана главината
резбата на болта които даржи барабана се прецака варти се на едно място и няма отвиване нито затягане иначе колелото не марда в смисал няма лувт е има ама едвам се усеща кажете ми колеги колко пари струва това нещо и имали изобщо или трябва цяла главина да се сменя и как в този случеи може да се извади гаиката като превърта моля ви за хелп и можели известно време да се кара така ? и мога ли също примерно да навия там друга гайка и да карам така ще пречили нещо ?
ima samo dva vida koli Ford i drygi
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
колега проблема ти е доста сложен и на твое място не бих карал така.
До колкото разбирам си развалил резбата на големия болт с гайката която притиска главината към задния мост.Тъй като това е единствената опора на колелото ако нее стегнато ще се получи луфт-от там ще счупи черупката на лагера където лагерува или в по-лош случай ще разбие шийката на главината(понеже тя е по мека от лагера) и в най лошия случай ще ти изхвърчи колелото по път.
Ако не може да излезе гайката на собствен ход,както казваш се върти и в двете посоки свободно,вземай флекса и режи гайката до колкото можеш-след това със секач я разцепваш и вадиш на парчета.Ще повредиш болта неизбежно,но ще си намериш болт с гайка и здрава резба.Мисля че са еднакви болтовете на всички ескорти с барабанни задни спирачки.Което е добре,че може и по моргите да си намериш.
Не си заслужава за 5-10 лв да рискуваш.щ
П.П Благодаря на Petkoff_pl за приложения снимков материал.
До колкото разбирам си развалил резбата на големия болт с гайката която притиска главината към задния мост.Тъй като това е единствената опора на колелото ако нее стегнато ще се получи луфт-от там ще счупи черупката на лагера където лагерува или в по-лош случай ще разбие шийката на главината(понеже тя е по мека от лагера) и в най лошия случай ще ти изхвърчи колелото по път.
Ако не може да излезе гайката на собствен ход,както казваш се върти и в двете посоки свободно,вземай флекса и режи гайката до колкото можеш-след това със секач я разцепваш и вадиш на парчета.Ще повредиш болта неизбежно,но ще си намериш болт с гайка и здрава резба.Мисля че са еднакви болтовете на всички ескорти с барабанни задни спирачки.Което е добре,че може и по моргите да си намериш.
Не си заслужава за 5-10 лв да рискуваш.щ
П.П Благодаря на Petkoff_pl за приложения снимков материал.

Последна промяна от mrdds на 20 мар 2007, 18:11, променено общо 2 пъти.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
за тази гайка предполагам става на въпрос:

ето лагера за който казва колегата mrddsmrdds написа:Тъй като това е единствената опора на колелото ако нее стегнато ще се получи луфт-от там ще счупи черупката на лагера където лагерува

ето шийката за който казва колегата mrddsmrdds написа:или в по-лош случай ще разбие шийката на главината(понеже тя е по мека от лагера)

-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
и аз така мисля да не рискувам кажете ми само колко пари ще струва този бол с гаиката и колко ще струва цяла главина ? мерси за коментара ти колега
и колеги янмали да стане така и така резбата се е скапала да си взема само една гаика и да си я навия на тази резба която си е останала здрава преди болта от външната страна пук вече ако ми се налжи да сменям лягерите ще му мисля аз не исках да я вадя заради лагверите ами ми беше задържала ръчната някои ако зна еот кад еможе да се оправи без да се вади барабана да казва ще съм му мн благодарен
и колеги янмали да стане така и така резбата се е скапала да си взема само една гаика и да си я навия на тази резба която си е останала здрава преди болта от външната страна пук вече ако ми се налжи да сменям лягерите ще му мисля аз не исках да я вадя заради лагверите ами ми беше задържала ръчната някои ако зна еот кад еможе да се оправи без да се вади барабана да казва ще съм му мн благодарен
ima samo dva vida koli Ford i drygi