проблем със преден десен спирачен апарат форд фокус 99
- Bukstar
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDI
- Status: Извън линия
Здравейте
Имам малък проблем със предния десен спирачен апарат, значи сега за зимата имам комплект гуми на джанти 14'' по принцип летните са ми на 15''. Но от както ги сложих 14-ките като натисна по ряско спирачката и десния ми спирачен апарат някак си излиза на вънка и опира във вътрешната страна на джантата при което си представяте какъв приятен звук се чува
...карах я на един майстор той пробва да смени спирачния апарат, сменихме втулковите гумички от вътрешната страна през които минават болтовете за закрепване на спирачния апарат, сменихме дисковете с по износени (мойте бяха чисто нови) и сега поне при по леко натискане не опира, но когато трябва да спра рязко и настъпя до края се получава същия ефект...казаха ми че по принцип фокуситене били за 14'' което е глупост при положение, че в книжката на колата дават че може да се сложат, а и миналата година я карах по същия начин и го нямах този проблем...така, че ако някой има някакви идеи защото аз вече нямам...а Мото Пфое знаете колко евтино взимат за диагностика а камоли да се ремонтира 
Имам малък проблем със предния десен спирачен апарат, значи сега за зимата имам комплект гуми на джанти 14'' по принцип летните са ми на 15''. Но от както ги сложих 14-ките като натисна по ряско спирачката и десния ми спирачен апарат някак си излиза на вънка и опира във вътрешната страна на джантата при което си представяте какъв приятен звук се чува

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Re: проблем със преден десен спирачен апарат форд фокус 99
Джантите какви са? Оригинални или не? Щото аз карам с 14-ки от Мондео, дисковете са ми нови, накладките са износени не повече от 1-2мм и никъде нищо не опира... Сума ти Фокуси са си оригинално с железни 14-ки, така че проблемът не е в цолажа.
- Bukstar
- потребител
Да оригинални са...аз като сменях дисковете ги смених и двата на лявото няма абсолютно н ищо този проблем се появи само на дясното, днеска ще сляза малко да го помъча да видя вече се чудя дали не е от носача, да не са стегнати нещо хубаво, защото на скоро сменях и армортисьори.
- Bukstar
- потребител
Така днеска след като огледах всички части които са на схемата останових, че няма нищо нередно, днеска я пробвах пак колата ( след като преди гледах да не натискам мн мн спирачките заради шума) установих че като натисна рязко спирачката вече не се чува този шум но на ляв завои се чува леко виене от някаде си,проверих луфта по изпитаните начини с разтърсване на колелото и завъртане но не се чу нищо, а също така и като завъртя десния диск много трудно се върти тоест сякаш накладките не са напълно отпуснати...което ме хвърля от дуспа в тъч. Възможно ли е гаиката(7) която стяга лагера(4) и главината където се закрепва диска към шлиците да се е разхлабила по някакъв начин и това цялото да е мръднало малко напред (все пак аз като гледах апарата опира с между 1-3мм на джантата) и да се е законтрило поради някаква причина така и от това да се получава този проблем и възможно ли е да се е разбил лагера или да се разбие
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Какво стана с проблема колега? Намери ли решение? Обърна ли внимание дали е сложена коректно законтрящата скоба, ако има такава при фокуса, понеже при мондео е така и ако не я сложиш както трябва вместо да държи скобата , при натискане на спирачките целия апарат се мърда и затова при малки джанти може да ти опира!
- Bukstar
- потребител
Всичко проверявах подред, скобата е сложена добре, спря да опира след като чукнах диска леко на вътре но явно лагера можеби да е бил разбит, защото след месец някаде осезаемо взе да се чува леко виене, днеска ще сменям гумите с по - големите и ще го проверя за лагера, но колкото майстори да питам никой не може да ми обясни защо се е получило всичко това....което е доста обезпокоявощо...
- Bukstar
- потребител
така, след като посетих в краина сметка мото-пфое и ме одрусаха 20-чка остановиха, че проблема е шчупена пружина на накладката и при натискане на спирачката самата накладка изкривява спирачния апарат....