Проблем с ABS-а
-
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2007, 19:12
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0i 97г
- Status: Извън линия
Проблем с ABS-а
Здравейте колеги ! От няколко месеца имам един проблем с Мондеото и ще се радвам ако някой може да ми помогне. Значи проблема ми е следният : когато вдигна над 100 км и ако задържа така скоростта повече от 2-3 км лампата на ABS-а и лампата на ръчната светват и така остават няколко дена после сами си угасват. Ако някой има идея от какво може да е нека каже.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Проблем с ABS-а
Най-напред погледни нивото на спирачната течност в казанчето.tyzyto написа:Здравейте колеги ! От няколко месеца имам един проблем с Мондеото и ще се радвам ако някой може да ми помогне. Значи проблема ми е следният : когато вдигна над 100 км и ако задържа така скоростта повече от 2-3 км лампата на ABS-а и лампата на ръчната светват и така остават няколко дена после сами си угасват. Ако някой има идея от какво може да е нека каже.
Не трябва да е под min или НАД max.

-
- потребител
Течност има и не се губи. Това го прави само когато надвиша 100 км/ч за повече от 2-3км пробег . Ако карам само в града няма проблеми. Когато светнат лампите ако намаля скоростта не изгасят а си остават светнати така няколко дена.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Огледай тогава кабелите към куплунга на казанчето за сп. течност. Извади буксата и я напръскай със спрей.
Мисля, че проблема ти е около казанчето, защото лампата за ръчната светва, когато има нещо нередно там.
Някаква неизправност там също спира и ABS-а и лампата светва.
Най-добре е да намериш някъде да направят диагностика.
Мисля, че проблема ти е около казанчето, защото лампата за ръчната светва, когато има нещо нередно там.
Някаква неизправност там също спира и ABS-а и лампата светва.
Най-добре е да намериш някъде да направят диагностика.

- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Аз имах проблемен бушон (седеше хлабав в гнездото).Като го смених и всичко си дойде на мястото........Синптомите бяха същите.Дано да съм от полза.
-
- потребител
ами проблема с лампата ми са реши!!! то това била много умна кола!!! ама кой да я разбере. Значи кат си смених дисковете щот почнаха много да бият и тя сама угасна. Явно компютъра засича тея вибрации или не знамдали не си внушавам ама вече не свети.само ми остана проблема че помпата на айбиеса сама се включва ама ми обясниха че може би компютъра е натрупал грешка от това вибриране на дисковете и ако отида да го изчистят и това ще се оправи. Тия дни ще търся майстор да го изчисти и ще ви кажа дали се е оправило.