Спортно окачване за Фиеста 1997г.
- genata9211
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2010, 21:51
- Модел на автомобила: Ford Мондео мк2
- Status: Извън линия
Спортно окачване за Фиеста 1997г.
Здравейте. На скоро си купих форд фиеста 1,4 90к.с. 1997г. и таи като не сам много наясно с нещата ( това ми е парвата кола) искам да знам има ли специално спортно окачване за нейнията модел или мога и от др модели да използвам, и дали ще е скъпо. Ако можете помогнете 

Не мисли, че има грешка; мисли, как да я поправиш.
Хенри Форд
Хенри Форд
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Спортно окачване за Фиеста 1997г.
Само окачване ли ще правиш?
Нещо друго като двигател и външен вид ще правиш ли?
Ако нямаш някаква цялостна концепция за колата, просто не виждам смисъл да си трошиш пломбите и да си джуркаш бъбреците по нашите така наречени "пътища"
Тя ако е със здраво окачване и без това си тръска достатъчно и със стандартното.
Преоткрий буквичката "Ъ"!
Нещо друго като двигател и външен вид ще правиш ли?
Ако нямаш някаква цялостна концепция за колата, просто не виждам смисъл да си трошиш пломбите и да си джуркаш бъбреците по нашите така наречени "пътища"
Тя ако е със здраво окачване и без това си тръска достатъчно и със стандартното.
Преоткрий буквичката "Ъ"!
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Ааа, Паци, като я напълниш така: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 60#p305686" onclick="window.open(this.href);return false; е като корабче 

- paci
- Модератор
40 и не знам колко стъклени бутилки вино, едно в/у друго без никакви мерки да не се счупят ги докарах от 30 км до Плевен и не счупих ни едно ... мамка му и кочина .. е карах леко деPyrhel написа:Ааа, Паци, като я напълниш така: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 60#p305686" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; е като корабче

Уакааме темата на човека.
Някой да му каже за ниски пружини и подходящи амортисьори за тях и да ходи да се тръска човека

Фиестата от която се зарибих та си купих и аз такава, беше смъкната с 3см от пред и 5см от зад или 5см отпред и 7см отзад, не помня точно, забравил съм

Но как не знам.
И да изровя човека да го питам едва ли би могъл да ми каже, защото така я беше взел.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Смъкването надолу може да стане и със едни скоби , които се слагат на няколко от навивките на пружините като по този начин скъсяват дължината на самата пружина и цялото купе слиза на долу .....но какво се случва с амортисьора при тази вече променена геометрия остава само да гадаем......ако питаш мене щом ти е първа кола първо свикни с това окачване пък като го разбиеш в дупките после мисли за друго 

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

- genata9211
- потребител
Ами ок съгласен сам с вас тогава няма да я развалям още от сега обаче мн ми харесва как изглежда клекнала-сега сам с 14ки ако сложа 15ки дали ще има някакаф ефект според вас(дали по този начин ще изглежда "като" спортно окачване :
)
? Благодаря ви мн за отговорите

Хенри Форд
Хенри Форд
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Зависи от височината и ширината на гумите. Според мен за тая фиеста 14" е един добър вариант. 15ките ще им трябват нископрофилни гуми и като нищо си очукал джантите в някоя дупка, пък за скъсаните гуми да не говорим 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ха сега да се уточним, сега колата ти е клекнала и ти искаш да я повдигнеш, като я свалиш още повече със спортното окачване?genata9211 написа:Ами ок съгласен сам с вас тогава няма да я развалям още от сега обаче мн ми харесва как изглежда клекнала-сега сам с 14ки ако сложа 15ки дали ще има някакаф ефект според вас(дали по този начин ще изглежда "като" спортно окачване :)

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Аз го разбрах, че го кефи как изглежда когато е клекнала, ама си прав, че е за чудене 

- genata9211
- потребител
Не не е клекнала но сам гледал фиести като моята кекнали и ми харесва как изглежда и бях си наумил да и слагам спортно окачване но едно момче ме разубеди и си мисля ако и сложа един цол по-голяма джанта ( да изглежда клекнала
) и за това се допитвам какво да правя защото сам новак. Мерси!
П.с. По-голямия цолаж вдига ли много разхода? Дали ще има проблеми др някакви?

П.с. По-голямия цолаж вдига ли много разхода? Дали ще има проблеми др някакви?

Хенри Форд
Хенри Форд
- paci
- Модератор
По книга 185/55/R14 ти е размера за 14ки.
Такива са ми летните на оригиналните лети джанти.
С тях усещам, че е по-спъната и по книга разхода е по-висок спрямо зимните ми 13ки с които я усещам и по-пъргава.
Няма да изглежда по-клекнала на 15ки с ниска гума.
С тях усещам, че е по-спъната и по книга разхода е по-висок спрямо зимните ми 13ки с които я усещам и по-пъргава.
- genata9211
- потребител
благодаря за савета
да задам още едно вапросче - ти сас сиди ли си? защото аз сам с касетефон искам да си сложа сиди вярно ли е че се слага такава подходяща лайсна за да няма дупка там
Добре ли ще изглежда според теб? а пък и обмислям някакаф вариант направо нещо по обемно с екран 

Хенри Форд
Хенри Форд
- paci
- Модератор
Адаптор се нарича.
Oт 2DIN към 1DIN.
Намери буквата "Ъ", оправи си профила (виж моя)
Не бутай всичките си питания в една тема т.е. питаш за "спортно" окачване и сега отиваш на CD.
Не вярвам да тръгнеш да ровиш из форума
Писано е за адаптора ... надявам се да не е в тема за гърнета
Аз съм с оригиналното CD

Oт 2DIN към 1DIN.
Намери буквата "Ъ", оправи си профила (виж моя)
Не бутай всичките си питания в една тема т.е. питаш за "спортно" окачване и сега отиваш на CD.
Не вярвам да тръгнеш да ровиш из форума

Писано е за адаптора ... надявам се да не е в тема за гърнета

Аз съм с оригиналното CD

Последна промяна от paci на 19 окт 2010, 22:58, променено общо 1 път.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Мда, не е тука мястото, ама така и така въпрос е зададен. Правил съм такава трансформация с адаптора. Налага се защото нормалните ЦД-та по магазините са по-тънки от оригиналното. Ето един линк към мобилето с фиеста с такава пластмаса около цд-то: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false; Разгледай снимките, на някоя от тях се вижда. Иначе - тая от мобилето е правена в Тояга в студ. град в София. Адаптера помня, че струваше около 20тина лв в МП.
- genata9211
- потребител
Благодаря ви мн момчета 

Хенри Форд
Хенри Форд
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
какъв размер са ти 13-ките....ще ме караш сега и аз да диря такиваpaci написа:По книга 185/55/R14 ти е размера за 14ки.

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 

- Danchev
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
- Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Хехе появи се някой нов с желание за промяна, като промяната включва думичката "спортно" и Вие го секнете
Нищо твърдо няма в заводското окачване на Мк4-ката, вече зависи и от индивидуалните разбирания за твърдост
ама според общоприетите си е параходка
Аз ползвам Eibach Performace Kit 35x35мм, но като цяло колата слезе с около 4см и отпред и отзад. Това, че не може да се слагат къси пружини на заводските амортисьори си е чист мит, за да си продават скъпите такива. Покрай мен една дузина хора (и аз) които карат така и никой не се е оплакал.
Моят съвет е събери някой лев и си поръчай, марки и цени на пазара бол ...
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=fies ... m270.l1313" onclick="window.open(this.href);return false;
В България много ме съмнява да намериш точно за тази Фиестичка нещо втора ръка.
В МотоПфое евентуално ще има китове на Eibach като цената е малко над 300лв. в Хеедауто http://www.heed-auto.com" onclick="window.open(this.href);return false; мисля, че имаха Apex, като цената на Apex-а е малко над 200лв.
Освен по-добрата визия имаш и много по-стабилна и седяща на пътя кола. Най-веселото е когато ти се наложи да идеш в сервиз и не могат да я качат на подемника, тъй като лапите не влизат под колата, почва едно подлагане на трупчета или вдигане на калниците на ръка

Нищо твърдо няма в заводското окачване на Мк4-ката, вече зависи и от индивидуалните разбирания за твърдост

Аз ползвам Eibach Performace Kit 35x35мм, но като цяло колата слезе с около 4см и отпред и отзад. Това, че не може да се слагат къси пружини на заводските амортисьори си е чист мит, за да си продават скъпите такива. Покрай мен една дузина хора (и аз) които карат така и никой не се е оплакал.
Моят съвет е събери някой лев и си поръчай, марки и цени на пазара бол ...
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=fies ... m270.l1313" onclick="window.open(this.href);return false;
В България много ме съмнява да намериш точно за тази Фиестичка нещо втора ръка.
В МотоПфое евентуално ще има китове на Eibach като цената е малко над 300лв. в Хеедауто http://www.heed-auto.com" onclick="window.open(this.href);return false; мисля, че имаха Apex, като цената на Apex-а е малко над 200лв.
Освен по-добрата визия имаш и много по-стабилна и седяща на пътя кола. Най-веселото е когато ти се наложи да идеш в сервиз и не могат да я качат на подемника, тъй като лапите не влизат под колата, почва едно подлагане на трупчета или вдигане на калниците на ръка

Tuned and performed by

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them