Проблем с ABS fokus
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2006, 19:37
- Модел на автомобила: focus 1.6 tdci
- Status: Извън линия
Проблем с ABS fokus
Здравейте!
Отскоро съм собственик на фокус 1.6 бензин комби.Досега никакви проблеми със спирачките.Днес при натискане на спирачката педала вибрира.Вибрацията обаче ми се струва по-слаба отколкото при пълното сработване на ABS.Не го прави винаги,но 5-6 пъти в рамките на един ден и при движение с различна скорост...и при натискане на педала съвсем леко.Някакви идеи от къде да започна?
Отскоро съм собственик на фокус 1.6 бензин комби.Досега никакви проблеми със спирачките.Днес при натискане на спирачката педала вибрира.Вибрацията обаче ми се струва по-слаба отколкото при пълното сработване на ABS.Не го прави винаги,но 5-6 пъти в рамките на един ден и при движение с различна скорост...и при натискане на педала съвсем леко.Някакви идеи от къде да започна?
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Re: Проблем с ABS fokus
Здравей колега!
Аз бих проверил първо накладките на предните колела-дали са износени,след това спирачните дискове-износване,биене,или нещо необичайно на пръв поглед.Аз си мисля,че ако има някакви луфтове по окачването и по кормилните щанги, би могъл да се получи този проблем.
Нека и други колеги да споделят своето мнение и тогава предприемай нужното.
Успех и безаварийно каране!
Аз бих проверил първо накладките на предните колела-дали са износени,след това спирачните дискове-износване,биене,или нещо необичайно на пръв поглед.Аз си мисля,че ако има някакви луфтове по окачването и по кормилните щанги, би могъл да се получи този проблем.
Нека и други колеги да споделят своето мнение и тогава предприемай нужното.
Успех и безаварийно каране!
-
- потребител
Накладките са доста добри.Дисковете имат лек ръб,но не е кой знае какво.Всичко по окачването е добре....Само задните накладки не знам как са...иначе ръчната държи.От стара спирачна течност дали може да е?!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Така или иначе спирачната течност се сменя на всеки 2-3 години. Ако твоята е по мътна направо я смени профилактично. След това ако проблемите продължават отиди някъде да закачат колата за диагностика на АБС.joiner написа:От стара спирачна течност дали може да е?!
-
- потребител
Мисля,че открих проблема.Случайно ми дойде на акъла,че същия ден в който започнаха проблемите монтирах DRL модул.Монтирах го в кутията с предпазителите,като оттам взех и захранването за модула.И понеже модула работи с широчинно-импулсна модулация ,явно вкарва смущения,които не се отразяват добре на ABS.Днес след изключване на модула нямаше никакви проблеми.Ще карам ден-два и ще видим дали от него е бил проблема.Дано е от него... 

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Стара поговорка гласи: "Търсете проблема там където сте пипали"joiner написа:Мисля,че открих проблема.

-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Колега,това дневни светлини ли са, или нещо друго?DRL модул.
-
- потребител
Значи,оказа се това,което си мислих.Няколко дена карах без модула и нямаше проблеми.Днес свързах модула с по-дебели кабели директно за акумулатора и също не усетих нищо.Някой ако си слага DRL модул да свърже плюса директно за акумулатора,а минуса за корпус.Лека и безавариина колеги!
п.с.
RL=дневни светлини.
п.с.