Смяна на маркучи на спирачките след лек инцидент...
- la4o
- потребител 
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
- Status: Извън линия
Смяна на маркучи на спирачките след лек инцидент...
Здравейте,
Вчера претърпях инцидент... Спука ми се заден десен маркуч на спирачките... стана в момент в който успях да спра с ръчна (на паркинг след доста екстремно влизане...) няма поражения нито по мойта нито по другите коли само малко поражения на психиката ми
 само малко поражения на психиката ми 
Та... днес бях в МП... смяна на 4-те маркуча с работата без спирачна течност - 290 лв.
Имате ли идея как мога да мина по-тънко, като приемем за невъзможна смяната им от мен...

Вчера претърпях инцидент... Спука ми се заден десен маркуч на спирачките... стана в момент в който успях да спра с ръчна (на паркинг след доста екстремно влизане...) няма поражения нито по мойта нито по другите коли
Та... днес бях в МП... смяна на 4-те маркуча с работата без спирачна течност - 290 лв.
Имате ли идея как мога да мина по-тънко, като приемем за невъзможна смяната им от мен...
- Tuz
- потребител 
- Регистриран: 10 авг 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Мондео 2004
Тия луди ли са бе ....290лв  

Еми отиди в друг сервиз... би трябвало да ти излезе 150-180 лв
Като ако не се лъжа маркучите окло 25 лв за бройка + 1 литър спирачна течност за 11 лв и максимум 60-80 лв труд

Еми отиди в друг сервиз... би трябвало да ти излезе 150-180 лв
Като ако не се лъжа маркучите окло 25 лв за бройка + 1 литър спирачна течност за 11 лв и максимум 60-80 лв труд
					Последна промяна от Tuz на 11 окт 2006, 17:24, променено общо 1 път.

Карай бавно, Стигни жив и здарав
						- Dundee
- потребител 
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
http://www.heed-auto.com - сервизът на ъгъла на Стамболийски и К. Величков според мен е читав. Преди по-малко от месец смених там дисковете и накладките на предните колела. Частите си ги купих от тях и общо взето са ОК. И цените са нормални - дисковете по 40 лв. за бр., накладките - към 40 комплекта. 36 лв. труда. И монтьорите не са неприятни типове - няма проблем през цялото време да се въртиш около тях, говорите си, обсъждате туй-онуй по колата, не им пречи като погледнат и нещо друго за дефекти. Вчера ходих отново, щото нещо ме съмняваше спирачния апарат отпред вдясно. Пича разглоби и провери пред мен и не ми взе пари.
Тия неща човек може да си ги прави и сам, но понякога времето не стига. Друг път не ти се иска да се захващаш с нещо, което ще отнеме 15 минути, но после още толкова време да се опитваш да си измиеш ръцете. Пък и няма лошо периодично някой, на който това му е професията, да хвърли един поглед на колата.
Може би маркучите, като по-деликатна част, е по-добре да са проверени - от МП. Стига да са на разумна цена. Ако са примерно двойно по-скъпи аз бих им теглил една м...на на ум.

Тия неща човек може да си ги прави и сам, но понякога времето не стига. Друг път не ти се иска да се захващаш с нещо, което ще отнеме 15 минути, но после още толкова време да се опитваш да си измиеш ръцете. Пък и няма лошо периодично някой, на който това му е професията, да хвърли един поглед на колата.
Може би маркучите, като по-деликатна част, е по-добре да са проверени - от МП. Стига да са на разумна цена. Ако са примерно двойно по-скъпи аз бих им теглил една м...на на ум.
- 
				Любо
- Администратор 
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
 Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
- Контакти:
Лъчо, в тази смяна няма нищо сложно, стига да ти се занимава и да не се плашиш да се пооцапаш малко. Мойте ги смених миналата година. Купих си от ул. Козлодуй. Струва ми се, че бяха по 10-12лв (нямам ABS) - италиянски. Сам си ги смених, барабар с нови жила за ръчната (по 12лв всяко на Лемфьордер, май бяха). Направи си сметка колко ми е излязло + 0,5л. спирачна течност, от която остана.
Ако искаш мога да ти помогна при смяната. А ако искаш виж координатите на сервиза в Костинброд и отиди няма да си разочарован.
Успех.

Ако искаш мога да ти помогна при смяната. А ако искаш виж координатите на сервиза в Костинброд и отиди няма да си разочарован.
Успех.
- la4o
- потребител 
- Контакти:
Любо, мерси за предложението за помощ...
Значи положението е следното...
МП искат 66 лв за смяната
Д&Н искат 60 лв.
Четирите маркуча струват (посочената цена е за 1 бр.):
МП - 65 лв. задни 45 лв. предни
Д&Н - 65 лв. задни, 45 лв. предни
Моторкрафт - 65 лв. задни, 45 лв. предни
Евро 07 - 12 лв. задни, 10 лв. предни
В ДН и Моторкрафт ми казаха че има някви за по 20-25 лв. обаче не могат да намерят... Тея от 10-12 лв. не си и помислям да ги слагам... при тазаи разлика кой знае кви ще са...
При така поставени нещата, мисля, че най-разумния вариант е да отида в МП. Мисля днес да си запазя час и когато може да я вкарам... Реално съм гледал как се сменят... но съм чувал, че с обезвъздушаването при АБС има някакви особености... пък и честно казано не ми се иска да си правя експерименти, щото като си представя че тоя маркуч може да се спука като слизам от Боровец например (където на места карам с над 100) и ми побелява косата...
Та така... днес ще се поогледам още малко и ще решавам...
Мерси за помощта.
Поздрави,
la4o

Значи положението е следното...
МП искат 66 лв за смяната
Д&Н искат 60 лв.
Четирите маркуча струват (посочената цена е за 1 бр.):
МП - 65 лв. задни 45 лв. предни
Д&Н - 65 лв. задни, 45 лв. предни
Моторкрафт - 65 лв. задни, 45 лв. предни
Евро 07 - 12 лв. задни, 10 лв. предни
В ДН и Моторкрафт ми казаха че има някви за по 20-25 лв. обаче не могат да намерят... Тея от 10-12 лв. не си и помислям да ги слагам... при тазаи разлика кой знае кви ще са...
При така поставени нещата, мисля, че най-разумния вариант е да отида в МП. Мисля днес да си запазя час и когато може да я вкарам... Реално съм гледал как се сменят... но съм чувал, че с обезвъздушаването при АБС има някакви особености... пък и честно казано не ми се иска да си правя експерименти, щото като си представя че тоя маркуч може да се спука като слизам от Боровец например (където на места карам с над 100) и ми побелява косата...
Та така... днес ще се поогледам още малко и ще решавам...
Мерси за помощта.
Поздрави,
la4o
- paci
- Модератор 
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
 Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня
Чеки малко!la4o написа:... щото като си представя че тоя маркуч може да се спука като слизам от Боровец например (където на места карам с над 100) и ми побелява косата...
Поздрави,
la4o
Искаш да кажеш че сега няма грам спирачки ?
Спукан един маркуч и арее довиждане.
На дъртия бяха на кръст, предно ляво-задно дясно .... и май си бяха отделни кръгове. Ако спука маркуч изтича едния кръг ама другия си баца.
- la4o
- потребител 
- Контакти:
Мдам... 
Няма грам... натискаш педала и той слиза до долу мек като мек .... (не че съм настъпвал де... )
 )
Реално ако припомпам се усеща малко че спира... но малко... и там където ми е скъсан маркуча всичко е уляно със спирачна течност... даже щях да питам дали няма да преебе гумата или нещо друго...
Та така...

Няма грам... натискаш педала и той слиза до долу мек като мек .... (не че съм настъпвал де...
 )
 )Реално ако припомпам се усеща малко че спира... но малко... и там където ми е скъсан маркуча всичко е уляно със спирачна течност... даже щях да питам дали няма да преебе гумата или нещо друго...
Та така...
- paci
- Модератор 
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
 Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня
Ибаси тъпото.la4o написа:...Та така...
Дет пиша горе за дъртия ама не съм сигурен на практика как е. Имах щастието да го прибирам в пиков час от единя край на Плевен до другия без грам спирачки ... само ръчна ... асвалта беше мокър ... задните ми тогава бяха 205/50/15 дърти и износени.
Ама тогава причината си бях аз да го прибирам без спирачки и знам какво е ... 2 пъти щях да цункам други, защото мокра настилка + капави гуми + ръчна .... малиии

Некой светнат да вземе да внесе яснота да не би Лъчо да има проблем с помпата ... щото един маркуч и арее ... малко не ми се вярва да е нормално но ако е така ... страах