Имам проблемче Мондео мк2 тресене

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
BKarchev
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2014, 11:06
Модел на автомобила: Mondeo
Status: Извън линия

Имам проблемче Мондео мк2 тресене

Мнение от BKarchev » 03 яну 2015, 21:09

Здравейте ,колеги
Това е първата тема която правя и ако нещо не е както трябва се извинявам предварително :)
Така моят проблем е.
Когато се движа извън града с нормална скорост 100-110 на много равен път без завой усещам едно тресене в предницата ,а когато съм в града като излизам от завой волана не се връща плавно самичък ,а накъсва малко не знам как точно да го обясня :roll:
Първото нещо за което се сетих и за което всички ми казваха бяха 'гумите с джантите' но.... ходих на баланс ,сменях гуми,джанти слагах задни отпред и какво ли не пробвах ... имам 3 чифта гуми - 16 цола летни , 15 цола зимни , 14 цола летни ... с всички тресенето е еднакво , а и по интересното е пропуснах да кажа ,че тресенето от време на време спира . Ходих до един майстор но не можа да разбере от какво е и каза трябва едно по едно да сменяме всичко и аз се отказах :D този проблем го имам от най-малко година.

Колата ми е Форд Мондео мк2 99-та година 1.8 дизел хечбек

Имате ли някакви идеи :)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Имам проблемче

Мнение от ЯЛТА » 03 яну 2015, 21:41

Е за това ги мразя колите с предно предаване, ако че и аз карам същата, но комби. Ми като се започне от полуоски, та по веригата на страни......, лагери, карета, носачи, главини, спирачни дискове, джанти,-/ако не са стокови/, накрайници на рейка, въобще всичко. А ако намериш качествен майстор с усет и опит в работата си, веднага ще прихване проблема от къде идва.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Имам проблемче

Мнение от HACKO » 04 яну 2015, 10:41

На първо време, трябва да се провери цялата предница за луфтове, да се отстранят и ако още тресе, се отива към лагери, карета, спирачки и рейка, но при всички положения не мисля, че ще може да се хване от първия път.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Re: Имам проблемче Мондео мк2 тресене

Мнение от Didibao » 04 яну 2015, 20:22

Много вероятно вътрешно каре, при мен има едно таквоа леко тресене точно на 40км/ч и след това изчезва, проверил съм от до всичко и знам, че е каре но не съм го сменявал още защото не е нищо фрапантно.
Изображение

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 04 яну 2015, 20:25

Аз имах такова накъсано връщане на волана на стария орион, тампоните бяха супер меки и отлепени, не се бяха скъсали !
Усещах при завой как въртя волана и колата не завива, след момент рязко завиваше, при много силен вятър и доста неравен път беше много гадно защото си завиваше леко , ту на ляво , ту на дясно. Не е шега работа това нещо и трябва да вземеш мерки :)
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

BKarchev
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2014, 11:06
Модел на автомобила: Mondeo

Мнение от BKarchev » 05 яну 2015, 17:35

Колеги много интересно днес както си карах спуках гума сложих резевната която небях слагал до сега и всичко се оправи. Но не задълго карах си по магистралата 140 и когато изпреварвах стигнах до 160 и всичко започна от начало :( възможно ли е това на равен път ... данеби нещо колата ми да ги криви тези гуми :Х

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 05 яну 2015, 19:03

Нито гумите, нито джантите са ти виновни, нещо по окачването или задвижването на колелата. Да не би вътрешното каре да се скапало, до колкото съм прочел във форума, може да тресе от вътрешно каре на полуоската. До сега не съм имал такъв проблем, нека хора който са по вещи да кажат.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”