Проблем в хидравликата на волана
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2015, 12:17
- Модел на автомобила: Ford fiesta 1,25 16- 75 kc. 2006 г.
- Status: Извън линия
Проблем в хидравликата на волана
Здравейте. Това ми е първия пост във форума, макар и за споделяне на проблем.
надявам се нататък да е различно
По същество- колата е Ф. Фиеста 1,25 16 - 75 коня 2006 година, базов модел, но с климатик. От миналата година има проблем с хидравликата на волана, но тъй като не я карам зимата ( друга кола имам) не съм я водил на "доктор" засега, освен веднъж, до продавач на чарколяци да покажа какво точно ми трябва. Проблема е следния- помпата вие, осезаемо дори при подържане на прав волан,вкл. при работа на място, и усещането е че няма никакво усилване на волан, а на място по-зле ( така завиваше джогана в казармата
) . Ориентирал съм се към търсене на такава, но на няколко места ми казват, че модела имал...2 разновидности- едните с хидр. помпа в задната дясна част на двигателя ( както е моята), а другата била някъде отпред. Една помощ с инфо да окажете - защо са две помпи и каква е разликата ??? Ако има препатили, моля да споделят, ще приема всякакви съвети с благодарност. Имам готовност за 2-та варианта, рециклирана, или II употреба- всеки с + и - си.
Явно това е проблемен детайл на модела, тъй като и колата е само на 33 511( реални), а ми казаха, че не съм изолиран случай при търсенето.
Имам и др питания, но ще си бъде в съответните раздели. Пък и се надявам на някоя среща, ако приемате новобранци в този клас кола- да събера инфо-live за модела. Инак карам друга съвсем различна кола, сега се запознавам с тази.
Снимах нещо не знам дали е това, поне така ми казаха:

Явно това е проблемен детайл на модела, тъй като и колата е само на 33 511( реални), а ми казаха, че не съм изолиран случай при търсенето.
Имам и др питания, но ще си бъде в съответните раздели. Пък и се надявам на някоя среща, ако приемате новобранци в този клас кола- да събера инфо-live за модела. Инак карам друга съвсем различна кола, сега се запознавам с тази.
Снимах нещо не знам дали е това, поне така ми казаха:
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Проблем в хидравликата на волана
Нещо неразбрах или не си го описал добре, но няма две хидравлични помпи под един капак.
Възможно е да има две модификации на помпата и да се монтират на различни модификации на фиестата...
Относно шумовете... Ако си останал без хидравлично масло вие на умряло и завива както си описал. Лошото е, че ако заради ниско ниво на течността вие и я караш, не след дълго ще трябва да я смениш, защото кавитира.
Като гледам какво има по онлайн магазините при 1,25 моторите на тази Фиеста помпата е само един тип. Не съм гледал за други модели за съвместимост.
Възможно е да има две модификации на помпата и да се монтират на различни модификации на фиестата...
Относно шумовете... Ако си останал без хидравлично масло вие на умряло и завива както си описал. Лошото е, че ако заради ниско ниво на течността вие и я караш, не след дълго ще трябва да я смениш, защото кавитира.
Като гледам какво има по онлайн магазините при 1,25 моторите на тази Фиеста помпата е само един тип. Не съм гледал за други модели за съвместимост.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Любо, два модела помпи, не две помпи под капак.
Колегата да ми прати VIN кода, да проверя довечера какво ще излезне от Микроката.
Колегата да ми прати VIN кода, да проверя довечера какво ще излезне от Микроката.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
А има ли течност в казанчето?
-
- потребител
Извинявам се, ако не съм бил съвсем точен или непълен в описанието. Значи течност има нормално, не се губи нищо. Двата вида помпи не са под един капак, а по принцип има такива. Вдигнахме я на подемник-видях я как изглежда, имаше я в една автоморга на...малка мазда - двигателя на форд същия, на всичко отгоре с дясна дирекция. Отгоре изглежда 1:1. Засега не съм я взел де. Инак такъв форд 2006 1,25 поне досега не срещнах при търсене. Отделно ми казаха, че тази помпя била с по-малката шайба, защото този двигател бил на по-новите модели от серията. Дали е така не знам, но приех, че са така нещата при фиестичките от тези години. Имам доста да научавам тепърва
Вкл и с ваша помощ. Това е новост за мен и дето има обозначенията МК...
WF0HXXGAJH6S

Това ли:madboy написа:Любо, два модела помпи, не две помпи под капак.
WF0HXXGAJH6S
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
И остатъка. По това излизат над 30 автомобила, с двигатели между 1.25 и 1.4.marcam написа: Това ли:
WF0HXXGAJH6S
Трябва пълния VIN номер.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
-
- потребител
Ок. WF0HXXGAJH6S2963
Всъщност намерен е "донор", ето го "органа" (надявам се да пасне) , а операцията е утре. Успех или не, инфо - после
Всъщност намерен е "донор", ето го "органа" (надявам се да пасне) , а операцията е утре. Успех или не, инфо - после

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Успех!
А VIN кода пак не е пълен.
А VIN кода пак не е пълен.

-
- потребител
Засега е успех, нищо общо няма. Но понеже не знам как е бил фабрично волана като лекота на въртене, затова се надявам да проверя при някой с подобна ф.фиеста за сравнение. Не е от най-лековъртящите се ако мога така да го квалифицирам. Надявам се с това да се приключи хидравличната сага, а и остана като резервна повредената х.помпа, която при нужда да се рециклира.