Проблем със сервото на Фиеста 91г.?
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2013, 13:03
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.8 D
- Status: Извън линия
Проблем със сервото на Фиеста 91г.?
Здравейте колеги.Днес се появи следният проблем сутринта на колата и нямаше нищо,след работа се качих запалих и тръгнах но педала беше много корав и доста трудно спира,трябва доста здраво да стъпя за да успея да спра. Предположих,че е сервото огледах маркучите да няма някъде омаслено или видими дефекти но не открих такива.Опитах на угасен автомобил да натисна спирачката след което да запаля за да се уверя,че педала не омеква.Въпроса ми е взаимно заменяемо ли е сервото на 1.8D (какъвто е моят Форд) със сервото на бензинов такъв? Или евентуално да дадете някакви насоки ако смятате,че не е там проблема. 

-
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2014, 22:40
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 1.1 1989 - подарена ; Vaz 2101 - 1977 ; Ford Mondeo MK3 1.8 2001 ;
Re: Проблем със сервото на Фиеста 91г.?
Колега , сервото е същото като на безиновите . Освен ,че педала ти е станал твърд има ли промяна в работата на мотора? Пробвай първо да смениш маркуча от сервото до мотора . Възможно е да е блокирал клапана ,който е на маркуча .
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Провери си и вакуумната помпа - свали маркуча от нея и на работещ двигател пипни с пръст дали дърпа.
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2013, 13:03
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.8 D
Вакум помпата я пробвах не знам точно колко силно трябва да прави вакум но имаше някакъв макар и малък при мен са правени някакви промени преди да взема колата поне така ми обясниха и от самото клапънче не излиза втори маркуч а има тапа от където пробвах и видях,че прави вакум,а относно оборотите има промяна в тях при натисната спирачка започва леко да тресе колата