Болт вместо вентил за обезвъздушаване

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
zvezdalin97
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2015, 00:16
Status: Извън линия

Болт вместо вентил за обезвъздушаване

Мнение от zvezdalin97 » 21 окт 2015, 16:37

Здравейте колеги скъса ми се вентил за обезвъздушаване и не мога да обезвъздуша мисля да разпобия старата пробка да направя нова разба и да сложа болт вместо пробката би трябвало да може пак да се изкара въздоха от системата и когато свърши просто да завия болта дали ще стане ?

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Болт вместо вентил за обезвъздушаване

Мнение от HACKO » 21 окт 2015, 21:10

Ако говориш за обезвъздушаване на спирачките НЕ, няма да стане, просто си намери друга пробка. Ако в магазина от който пазаруваш няма, в който и сервиз да влезеш, на боклука все ще има някое свалено цилиндърче от което да вземеш. В краен случай едно ново цилиндърче е 15лв, аз не бих се занимавал да разпробивам и да правя нова резба.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

zvezdalin97
потребител
потребител

Мнение от zvezdalin97 » 23 окт 2015, 11:56

Това е че колата е стара и за работа я ползвам само и просто не ми се дават излишни пари за нея като мисля да я махам в скоро време но нямам спирачки имах спукана спирачна траба оправих я и сега дойде време за обезвъздушаване развих пробката и се скъса от пред развих на задното и там просот за изгнили и при лек напът се късат за това си мисля да ги разпробия няма да е голям философия и да направя разба да изкарам въздуха от ситемата и просто да заввия болт на мястото на пробката според мен би трябвало да стане :) или ще е много по добре от сега предала до дъно и да спира едната гума а другите подчти не :) мисля през почивните дни ако имам време да се позанимавам и ще пиша какво е станало :)

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 23 окт 2015, 18:02

Колега, когато колата е стара може да кажеш гори масло, не върви, гърми, бучи, ама ще си я карам. Обаче със спирачките шега не бива! Явно никога не си обезвъздушавал спирачки и не си наясно как става, щом смяташ че със болт ще стане. Успех с начинанието.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

zvezdalin97
потребител
потребител

Мнение от zvezdalin97 » 26 окт 2015, 22:56

Благодаря за отговора но да колата е стара и ми трябва от точка а до точка б и се кара бавно стана с болта не са перфектни но е добре педала не потъва до долу не са на 100% перфектни но мога да кажа че 80% ги има от колкото преди това приятен ден :)

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”