Почистване на лепенки от джанти
-
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2014, 20:19
- Модел на автомобила: mondeo mk4
- Status: Извън линия
Почистване на лепенки от джанти
Днес прекарах 5 часа в стъргане на двойно-лепящото тиксо, с което лепят тежестите на алуминиевите джанти.
Използвах пластмасови шпакли, понякога отвертка и разнообразни препарати - спирт, препарат за прозорец и един специално за махане на остатъци от стикери (от лидл) и въпреки цялото търпение на света, останах без ръце и резултатите не са брилянтни, все още си личи остатъци от най-старото тиксо. Мазах, чаках, стъргах, повтарях и тн. Под повечето има подут лак и деруги, явно от предни махания.
Знам, че с разредител щеше да стане по-лесно, но нали сваля и лака ?
Някой може ли да сподели как се махат по нормален начин да знам за друг път?
Използвах пластмасови шпакли, понякога отвертка и разнообразни препарати - спирт, препарат за прозорец и един специално за махане на остатъци от стикери (от лидл) и въпреки цялото търпение на света, останах без ръце и резултатите не са брилянтни, все още си личи остатъци от най-старото тиксо. Мазах, чаках, стъргах, повтарях и тн. Под повечето има подут лак и деруги, явно от предни махания.
Знам, че с разредител щеше да стане по-лесно, но нали сваля и лака ?
Някой може ли да сподели как се махат по нормален начин да знам за друг път?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Почистване на лепенки от джанти
Пробвай с бензин.
Свалях фолио и ставаше с него, но краищата бяха допълнително заячвани с лепило Праймър и то не се подаваше на бензина
Никога не съм имал така лепени тежести, че да съм пробвал.
3 години от как съм с тези джанти и гуми, чак сега ми забелязват и ми се хилят как са ми наковали тежестите.
Дреме ми
проблеми не съм имал
Свалях фолио и ставаше с него, но краищата бяха допълнително заячвани с лепило Праймър и то не се подаваше на бензина
Никога не съм имал така лепени тежести, че да съм пробвал.
3 години от как съм с тези джанти и гуми, чак сега ми забелязват и ми се хилят как са ми наковали тежестите.
Дреме ми

- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
И все пак пробвай с разредител/кореселин. Леко, внимателно и с накисване. Много пъти съм свалял така и не се е отразило на боята/лака. Ако джантата е с фабрична боя, не би трябвало да има проблем.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
А лепенки от лаптопи съм свалял с контактен спрей
Понеже се изпарява много бързо и няма време да подейства слагам хартия на която пръскам и изчаквам да накисне.
Понеже се изпарява много бързо и няма време да подейства слагам хартия на която пръскам и изчаквам да накисне.