Мондео 2009 - вибрации от време на време
-
- потребител
- Регистриран: 19 юли 2018, 15:25
- Status: Извън линия
Мондео 2009 - вибрации от време на време
Здравейте, колеги. Потърсих из форума някой да има същият проблем, но намерих само подобни, които не се отнасят за моя случай. Та, почвам от самото начало - за зимата си взех джанти 17 и нови зимни гуми, сложих ги и така около няколко седмици никакви проблеми, но при едно излизане извън града, започна лека вибрация на волана и все едно ми е спукана предна лява гума. Слезнах да я сменям, тя си е наред. включих компресора да я проверя - 2 атмосфери. Качих се, потеглих и нямаше проблем. Така няколко километра, 10-на, и отново същият проблем, вибрация на волана и все едно ми е спукана предна лява. Примирих се, прибрах се, отидох на баланс да видят как е гумата и джантата, както и да проверят дисковете. Баланса наред, дисковете също. Отидох на сервиз при хора, работили над 10 год в Мото Пфое, прегледаха цялата ходова част, но без да свалят нищо, увериха ме, че всичко по ходовата част е наред. Качихме се заедно в колата, покарахме 30-на км, никакъв проблем, тръгнах да се прибирам и няма и 1-2км след сервиза отново се появиха вибрациите. Така накратко дойде пролетта, сложих летните гуми и чудо - оправи се, така до преди месец - отново вибрации(тресене) на волана и забелязах, че наистина почва да тресе доста повече, когато натисна спирачките. Сега да обобщя - няма никакво значение с колко км карам, с 20 или 160, вибрациите се появяват при различна скорост и изчезват самички след няколко минути, пак без значение от скорост и други неща. Няма значение дали спирам или ускорявам, волана си вибрира, може би последно наистина при спиране се забелязва вече тресене и вибрацията се усилва. Цялата тъпотия е, че не го прави постоянно и няма как да отида в сервиз и да видят какво точно прави, за това някой ако е имал подобен проблем и ако може да ме насочи какво да гледаме и къде ад търсим, ще съм много благодарен. Благодаря.
- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Re: Мондео 2009 - вибрации от време на време
Здравей колега, имах подобен проблем, при мен вибрацията се проявяваше от 110 до 130 км в час, само понякога.
След като смених задни дискове с накладки се оправи.
След като смених задни дискове с накладки се оправи.
- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
И аз имам подобен проблем. Даже смених предни дискове и файда 0. Сигурно проблема е от задните дискове. Задните накладки са нови
-
- потребител
Малък ъпдейт по темата. Реших да проверя дали има нещо обще със спирачките. За целта, излязох извън града, вдигнах 120-130, всичко нормално, натиснах спирачкте по-силно и започна да тресе силно, пуснах спирачките, тресенето спря, но веднага започна вибрацията на волана, вдигнах този път 70-80, същият тест, отново тресене и отново вибрации на волана после. Някъде около 2-3 минути това вибриране продължи, след това спря само, отново тест със спирачките, отново тресене и отново вибриране. Така вече е по-добре, че може да се насочи разбере поне от какво е и мисля тази или другата седмица да влиза в бокса. Какво да търсим, като почнем да я правим, дискове? Или накладки?
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
90% дискове и след това да се видят гумите за баланс и кривини по тях.
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
На нови дискове се слагат и нови накладки , ако си до 50-60 %. не ги жали едни 60 лв , да не смениш и сменените дискове ....
-
- потребител
Вече сондирах за оферти, мисля другата седмица да слагам нови дискове с накладки, не съм решил само да инвестирам ли 450лв за Ате дискове + накладки, или да пробвам Делфи, 290лв. Цените са с труда.
- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
Смени ли задните дискове? Има ли подобрение?
-
- потребител
Не съм още, водих я да ги видят, преди да поръчваме и сменяме, оказа се, че дисковете са добре и нямат нужда от смяна. Гледаха окачване и нещата, които може да предизвикват вибрациите и тресенето, всичко наред. Направо не знам вече какво да я правя.
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Интересно как са разбрали че дисковете са добре.Това се прави със специални измервания и уреди.
Между другото направи си тест на амортисьорите.
Между другото направи си тест на амортисьорите.