При завой в ляво кормилото не се връща само

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
Todor
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2005, 09:58
Модел на автомобила: Ford mondeo 1996
Status: Извън линия

При завой в ляво кормилото не се връща само

Мнение от Todor » 02 окт 2007, 20:09

След смяна на втулки на предните носачи и последващ реглаж забелязах, че когато извия кормилото до края на ляво, малко преди крайно положение има съпротивление, а след това като че хлътва в яма и не се връща само. Ако го оставя колата върви в кръг до безкрая. При завиване на дясно нямам този проблем. А иначе когато карам и пусна волана, върви право и почти не дърпа на страна. Забелязах и друго - при движение с малка скорост по черен път се чува силно чукане във волана и същият се тресе. Колата е Форд Мондео 1,8TD 1996г.

Aicken
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V

Мнение от Aicken » 02 окт 2007, 20:12

Аз съм чувал че не трябва да се навива волан с хидравлика до края на която и да е страна ... :? но не би трябвало от това да се е получило

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 02 окт 2007, 21:11

не знам дали има нещо общо и дали ще ти помогна но и аз имах подобен проблем преди. смених 2та носача на сиерата (естествено някакви боклуци, евтини бяха :D ), тръгвам да карам и волана в едната посока едва се върти а в другата завива сам както ти казваш до безкрайност :shock: оказа се че носачите са дефектни и са с по 1см по дълги отколкото трябва

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”