Какво да правя тази гума?

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Status: Извън линия

Re: Какво да правя тази гума?

Мнение от dreadx » 15 ное 2014, 08:59

Е нали пък един му написа по-горе сакън да не кара гума с друга шарка на грайфера. Сега ще трябва да си търси за 40-50 лв. и точно пък с тази шарка.
След споделените лични виждания по въпроса, би било интересно да чуем още нещо и по техническата част.

Ето, обсъдихме, че не е редно да се кара с дефектна гума.

Кажете сега кое на къде ще тръгне да се - отваря, разпаря, скъсва, зее - според вас. Или: какво точно ще стане с гумата ако се кара така.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 15 ное 2014, 09:14

dreadx написа:....Кажете сега кое на къде ще тръгне да се - отваря, разпаря, скъсва, зее - според вас. Или: какво точно ще стане с гумата ако се кара така.
Какво да стане? Всеки гладен полицай, ще се лепва като муха на мед, нищо че закона забранява такава гума само ако е отпред. На буса с подобен дефект си изкарахме пробега на гумата, без нищо да правим, но може би беше малко по-малък, не мога да се ориентирам по снимката пък и гумата на буса вече е няма.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 15 ное 2014, 12:05

Е нищо няма да стане - кво толкова да стане .... то и ако караш с разбити тампони на носачи кво може да стане - ами нищо ..... както и с прецакани биалетки, а и с тракащо каре .... кво пък толкова може да стане .... най-много някъде колелото да го видиш пред колата .... ама кво толкова. Хора, как може да задавате въпроса кво може да стане - че тя очевадна дупка ФИ 110, вие питате кво щяло да стане. Колега, защо не я запълни с каноколит. Аз тампоните на носачите с тиксо ги омотах и сега съм спокоен - нито хлопат, нито тракат .... сигурна работа. Шега с тези неща не бива - тук говорим за сигурноста на хората по пътя и за собствената си такава. Аз имам малък балон на задна гума и при първа възможност я махам, вие за дупка като от бомба и го коментирате.

Eastbourne
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
Модел на автомобила: Focus c-max 1.8

Мнение от Eastbourne » 15 ное 2014, 13:21

Значи аз написах, че не е желателно да се карат гуми с различни грайфери т.е на задните 2 или предните 2 да сложиш една гума с един грайфер и още една с различен. Ако са 2 предни с един грайфер и 2 задни с друг, тогава става... но като цяло най-добре си е 4-те да са си еднакви

Колега, за да си купиш гуми континентал явно държиш на сигурността, а както знаеш гумите са един от най-важните компоненти в колата. За 100 лева не си заслужава да рискуваш живота на теб, семейството ти или някой друг участник в движението.

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 15 ное 2014, 23:24

Не е добре да са с различна шарка, а също и с различна длбочина на грайфера. Но със сигурност е по-добрия вариант от този "кратер".

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 16 ное 2014, 14:19

Само да задам един въпрос на тук в тази тема пишещите, някой знае ли колегата с какъв автомобил е?
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 17 ное 2014, 00:04

koinov_bg написа:Само да задам един въпрос на тук в тази тема пишещите, някой знае ли колегата с какъв автомобил е?
taralion 1
Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.3 L ENDURA-E-MOTOR 37KW, 1997 год.

Потребителски аватар
taralion 1
потребител
потребител
Регистриран: 28 мар 2010, 22:09
Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.3 L ENDURA-E-MOTOR 37KW, 1997 год.

Мнение от taralion 1 » 18 ное 2014, 20:33

Това е автомобила на съпругата. Моят е по-нов. :) Фиеста MK 5, 2000 год. и с 5 врати. Направо ме разубедихте в моето начинание. Взех си две гуми е разбира се втора ръка, но лачени. :)

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
LORDA83
потребител
потребител
Регистриран: 24 окт 2013, 22:41
Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Ford - Fiesta IV, Ghia (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г.
Контакти:

Мнение от LORDA83 » 29 ное 2014, 10:56

Това дето си ср*л и мазал по гумата за мен е напълно излишно! :)

Според мен няма абсолютно никакъв проблем да си караш с нея отзад. Аз лично си карах служебната кола 3 години с подобна гума, с 2 пъти по-голям и по-дълбок дефект, в следствие на доста здраво застъргване в бордюр, при бая висока скорост.

Ако тази гума е на личния ми автомобил... бих я изхвърлил и сменил само и единствено, поради простата причина, че визуално такива неща ми се набиват на очи и ме дразнят. Не бих имал опасения обаче, че ще имам проблеми с нея, по време на шофиране.
" Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса!!! "

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”