ABS лампа
- zaprqn
- потребител
- Регистриран: 12 сеп 2006, 20:58
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.6 16v 88к.с. 96
- Status: Извън линия
ABS лампа
здравейте колеги!!!!
преди две седмици открих проблем , като карам със скорост 100 - 120 т.е с висока скорост и натисна спирачката, волана помрадва леко на ляво, а колата занася на дясно на втората седмица вече ми светна лампата на ABS. от какво може да е - датчик , запушен клапан , на диагностика ли да я закарам , накладки.
Ще съм ви благодарен ако ми дадете съвет!! Благодаря предварително !
1.6кб 88к.с 1996г
преди две седмици открих проблем , като карам със скорост 100 - 120 т.е с висока скорост и натисна спирачката, волана помрадва леко на ляво, а колата занася на дясно на втората седмица вече ми светна лампата на ABS. от какво може да е - датчик , запушен клапан , на диагностика ли да я закарам , накладки.
Ще съм ви благодарен ако ми дадете съвет!! Благодаря предварително !
1.6кб 88к.с 1996г
mondeo
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
щом занася някоя от спирачките на колелата не функционира нормално,лампата е светнала когато е констатирала дефект,но какъв е той лампата не може да ни каже.
Иди на някой пунк за ГТП където имат валове,да видиш кое колело не държи.След това я започвай едно по едно.Датчик,клапан,тръба,цилиндърче......и още един куп причини.Стискам палци проблема да се оправя евтино.

Иди на някой пунк за ГТП където имат валове,да видиш кое колело не държи.След това я започвай едно по едно.Датчик,клапан,тръба,цилиндърче......и още един куп причини.Стискам палци проблема да се оправя евтино.

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
АБС
Според мен е отишал някой датчик и подава грешна информация при спиране.Не вярвам пречината да е в наклатките.Най-добре отиди в някой квалифициран сервиз за диагностика!!