проблем със спирачни дискове

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
stohata
потребител
потребител
Регистриран: 07 дек 2007, 14:26
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8TD, FORD FIESTA 1.1MI
Status: Извън линия

проблем със спирачни дискове

Мнение от stohata » 11 дек 2007, 16:24

Здравейте става въпрос за Мондео 1,8 ТД 1994г.Смених веднъж дисковете и накладките,след около 3000 км. отново криви.Последва нова смяна тъй като по думи на майстора първия път може да сме попаднали на некачествени,този път сложихме ДЕЛФИ /уж изпитана марка/ но само 1500 км. и левия диск отново е крив.Моля някой ако е имал такъв проблем да сподели как го е отстранил, тъй като днес си скъсах нервите от безрезултатно обикаляне по майстори.

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 11 дек 2007, 17:49

Ами най-вероятно ще трябва да си провериш джантите и гумите дали не са криви, може и баланс да им направиш.
Щом ти го прави 2-ва пъти май не е от дисковете.

stohata
потребител
потребител

Мнение от stohata » 11 дек 2007, 18:43

Колега, не е от гуми и джанти тъй като слагах зимните гуми ми провериха и джантите.На 100% е от диск, днес ги мериха с уред който отчете на левия 0,5 мм. отклонение(изкривяване).Проблема мисля, че идва от греене в лявото колело,което обяче не е от задържане на спирачния апарат,тъй като го провериха.От предния собственик зная, че е сменявал предните лагери като вляво е сменена и главината.Мисалта ми е възможно ли е да идва проблема от некачествен ремонт вследствие на което да се криви левия диск?

Потребителски аватар
dimbatami
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе

Мнение от dimbatami » 11 дек 2007, 20:25

колега познат проблем и аз ходих и стъргах дисковете и после нови и работата беше от лагерите смених ги и всичко се оправи даже може да ти грее от лагера

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16

Мнение от schrack » 12 дек 2007, 09:40

Според мен е от некачествена стока, и на мен десния диск ми играе ама кво да му направя на мен ми писна само пари да наливам време е колата да работи за мене *00142*

Потребителски аватар
jordj
потребител
потребител
Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
Контакти:

Мнение от jordj » 12 дек 2007, 09:56

Колега а как са ти апаратите,данеби единия да задъжа и затова да ставва така.
Дисковете вентилирани ли са?

stohata
потребител
потребител

Мнение от stohata » 12 дек 2007, 20:59

Здравейте,мисля, че открих проблема.Днес направих една проба, а именно разглобих всичко от ляво и с едно елементарно(примитивно) приспособление от стоманизирана тел направих нещо като показалка и се установи, че челото на главината е изкривено.Явно при предишния ремонт когато са сменявани лагера и главината самата главина е набита с чук като не е използвана скоба или някакъв фланец нещо подобно на дорник.Та моето обяснение е че при евентуално набиване с чук е удряно по челото на главината и по този начин се е получило въпросното изкривяване.Другия момент е самата главина да е била некачествена и така да е произведена.Мисля да сменя цялата лява страна от шенкела на долу до носача.Намерих всичко втора употреба за 100лв. от катастрофирало Мондео но бензиново.Казаха ми, че няма разлика освен в стеблото на амортесьора,вашето мнение какво е дали няма някаква разлика.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”