Хидравлична кормилна рейка на Форд Мондео

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
krumosaurus
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2009, 19:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 td
Status: Извън линия

Хидравлична кормилна рейка на Форд Мондео

Мнение от krumosaurus » 06 авг 2009, 19:41

Здравейте, колеги!

От скоро притежаваме Форд Мондео 1997, 1.8 турбо дизел, и се появи неприятен теч откъм страната на шофьора, за който теч ни казаха, че идвал от хидравликата на волана. Тече доволно - литър масло отива за три излизания от по 15 - 20 км. Рейката била ако не за смяна, то поне за сериозен ремонт, със спорен изход.
Имам въпрос към вас, като към хора сведущи със сигурност повече от мене.

1. Къде и срещу колко може да се оправи този проблем в Пловдив (за да не ме обвинят, че не чета преди да питам, пояснявам - прочетох за ТУ - София, попрочетох и понаучих и за други разни люде, които ремонтират рейки, искам още информация, по възможност с някакъв телефон).

2. Еднакви ли са, или поне взаимозаменяеми, рейките на Форд Мондео 1.8 бензин (за който ми казаха, че е "първото купе"), и тази на нашата кола. Работота е там, че един приятел, като си е търсил някаква си там пружина, е видял такъв в една морга в Пловдив. Колата била ударена отзад, и се предполага, че рейката е оцеляла. Ако рейката е запазена, защо да не я сменим!!

Благодаря за отделеното време, и за бъдещите отговори !

P.S.
3. Въпреки, че приятели ме помолиха да им обещая да не питам, за да не получа инфаркт, ще питам ! Колко струва НОВА рейка за тоя автомобил?

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Re: Хидравлична кормилна рейка на Форд Мондео

Мнение от tropper » 06 авг 2009, 20:40

krumosaurus написа: Тече доволно - литър масло отива за три излизания от по 15 - 20 км. Рейката била ако не за смяна, то поне за сериозен ремонт, със спорен изход.
Колега къде го сипваш тоя литър масло - казанчето за доливане на хидравликата я има 100мл - я не?

Колкото до цените - рециклирането се подготви да е 500+/-200 лв, това по спомен. Наистина при ТУ-София има в 11-ти блок. Съседи са ми - ще попитам утре за цена да ти кажа. Те правят и не само за София - редовно се засичаме в офиса на Еконт да изпращат за страната.

Новата рейка със сигурнст е 4-цифрено число, но колко точно - незнам - питай в МП. Но досега колкото хора са се оплаквали от рейки - рециклиране му е майката. Мойта преди 4год. също е била рециклирана и още си ОК. При мойта кола проблемът се е появил вследствие нарушен прахозащитен маншон - влизали са боклуци и са я скапали... заради един смотан маншон.
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

krumosaurus
потребител
потребител

Мнение от krumosaurus » 07 авг 2009, 07:26

Е, тоя литър не влезе наведнъж, на три доливания влезе. Общо взето след всяко каране казанчето остава с два сантиметра масло на дъното и доливам :( ... Тече на поразия, лошо е положението !!!

За информацията - благодаря! Ще чакам телефони и цена.

Приятни почивни дни!!

krumosaurus
потребител
потребител

Мнение от krumosaurus » 09 авг 2009, 21:38

Решение на проблема беше намерено. Благодаря на писалия ми колега за отзивчивостта, а на останалите за "отзивчивостта". Да се връща всекиму според заслугите !!!!

Приятна вечер и успешна седмица на всички!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 10 авг 2009, 09:51

krumosaurus написа:Решение на проблема беше намерено. Благодаря на писалия ми колега за отзивчивостта, а на останалите за "отзивчивостта". Да се връща всекиму според заслугите !!!!

Приятна вечер и успешна седмица на всички!
На 5тото мнение си сърдит на всички и не казваш как си решил проблема.
Не си единствения!
Каквито потребителите такъв е и форума.

Аз до проблем с рейката не съм стигал.
Можеше да ти се откъснат от сърцето 2-3 реда с инфо което да ми е полезно ако опра да там.
Цупиш се на такива като теб :)
До какъвто и проблем да съм опирал не съм го спестил на форума.

фук-фук
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 09:19
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E

Мнение от фук-фук » 10 авг 2009, 10:06

Колега, не е коректно да разлаеш кучетата и накрая да кажеш "Решение на проблема беше намерено. Благодаря...". Не е зле да споделиш с две думи как си решил проблема.
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?

tenev_bg
потребител
потребител
Регистриран: 13 авг 2009, 18:17
Модел на автомобила: focus

Мнение от tenev_bg » 13 авг 2009, 18:23

колега и аз се чудех какво да правя с реиката но я рециклирах.пратих я на един маистор който е малко далече ,но като цена е по добре отколкото в софия да я ремонтирам.пратих я по еконт и за 2 дни престигна обратно,вече става 1 година и нямам проблеми с рейката.пича е от раднево телефона му е 0887501852.мисля че ще се сам полезен на много колеги

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :)
Контакти:

Мнение от gazetto » 02 сеп 2009, 12:35

tenev_bg написа: пича е от раднево телефона му е 0887501852.мисля че ще се сам полезен на много колеги
_friends_ >:D<:
Изображение

kirilsko
потребител
потребител
Регистриран: 03 апр 2009, 13:28
Модел на автомобила: MONDEO mk2 1.8i

Мнение от kirilsko » 05 сеп 2009, 12:58

При мен на мондео 1,8и 98г, почна из веднж да тече од кормилна рейка и то много, намерих втора употреба и пак и таа пукна и след това испадна че хидравличната пумпа се преебала и е правила таков притисок че е пукала кормилна, и след това трета рейка и втора хидравлична пумпа и, колата си врви за сега добре... целата работа ми излезна ~700лв ...

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :)
Контакти:

Мнение от gazetto » 05 сеп 2009, 15:47

Тук в моето село има един майстор който бая отдавна се занимава с ремонт на хидравлични помпи.На колеги от Плевен може да съм полезен....
Изображение

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”