Къде да сменя каре на кормилна щанга на Фиеста?
- jmichev
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 04:15
- Модел на автомобила: Fiesta 1,4mi 92г.
- Status: Извън линия
Къде да сменя каре на кормилна щанга на Фиеста?
Волана ми прещраква и поскръцва. Казаха ми в МотоЕксперт че е каренце на кормилна щанга ама се чудиа дали при тях да го сменя...някъкви отзиви? И колко трябва да ми струва?

- rejo
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2005, 01:10
- Модел на автомобила: FIESTA 1.3i 2005, бензин
- Контакти:
Моя съвет е при тях евентуално само да купиш необходимото за смяната. Самата смяна другаде - ще ти излезе по-евтино със сигурност.
Къде ? - Не знам
Всъщност питай тук дали ако имаш карето, ще ти го сменят. Правят и реглаж и само от МП си купваш каре:
София, кв. "Модерно предградие",
ул. "Антон Кецкаров" №3 (пряка на Сливница, има голяма табела на булеварда)
тел.: 02/928 91 47, 02/26 34 57
GSM: 0888 57 37 10
Къде ? - Не знам
Всъщност питай тук дали ако имаш карето, ще ти го сменят. Правят и реглаж и само от МП си купваш каре:
София, кв. "Модерно предградие",
ул. "Антон Кецкаров" №3 (пряка на Сливница, има голяма табела на булеварда)
тел.: 02/928 91 47, 02/26 34 57
GSM: 0888 57 37 10
Последна промяна от rejo на 06 мар 2006, 13:36, променено общо 1 път.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Да ама волана му ще е завит леко на една страна като кара направо. При мен така се получи на старата Фиеста като сменяха карето и после се оръсих и за реглажivboje написа:къв реглаж на предница му разправяш на човека???
все едно да си сваляш волана за нещо и после да правиш реглаж на сходимостта???? това са пълни глупости, каренцето по НИКАКЪВ начин не влияе на геометрията на пресния мост!!!!!

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Като не знаеш нещо първо питай, тогава пиши!ivboje написа:къв реглаж на предница му разправяш на човека???
все едно да си сваляш волана за нещо и после да правиш реглаж на сходимостта???? това са пълни глупости, каренцето по НИКАКЪВ начин не влияе на геометрията на пресния мост!!!!!
DigiPro го е казал, ако няма реглаж, волана стои леко завит на едната страна, когато караш направо / освен, ако това не се случва само с фиестите имала съм този проблем след смяна на карето на старата фиеста, е не знаех че реглажа е задължителен, но все пак я оставих да и направят/. Естествено това по никакъв начин не влияе, нито на геометрията, нито на комфорта.
FORD - Feel the difference.
-
- потребител
- Регистриран: 25 яну 2006, 17:40
- Модел на автомобила: Фиеста
- Контакти:
Колега,ново каре струва около 18-20лв.
Тук ще ти сменят карето без да ходиш на реглаш:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=2809" onclick="window.open(this.href);return false;
Тук ще ти сменят карето без да ходиш на реглаш:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=2809" onclick="window.open(this.href);return false;
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
99% от случаите се налага реглаж, иначе волана сочи накриво. Казвам 99, защото един познат фистаджия - той сам си сменя всичко вкл и въпросното каре; та той каза, че може да се нацели при монтажа и да не се налага реглаж. Ама няма сервиз, в който да го целят- ще го мотират по най- бързия начин и после пари и за реглаж. Сори!
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Ново каре за фиеста, ако е от МП е 36 лв, а е много вероятно ако колата е около 90-92 г, да ти го дадат за 20 лв. Разгледай и питай преди да купиш неоригинално.
А реглаж правят и за 10 лв по разни сервизи, и доколкото знам на определени км е добре да се прави принципно, защото се променят някой неща особено ако се кара в дупки, което е неизбежно.
А реглаж правят и за 10 лв по разни сервизи, и доколкото знам на определени км е добре да се прави принципно, защото се променят някой неща особено ако се кара в дупки, което е неизбежно.
FORD - Feel the difference.
- nikolay1982
- потребител
- Регистриран: 11 дек 2007, 20:10
- Модел на автомобила: ford fiesta
Много лесно се сменя - Има джа болта и не е нужен регулаж на предницата .
Единстженото нешто което трябжа да напражиш е да заклучиш волана и да не вартиш реиката за да не ти се премести на ляво или надясно волана.Иначе развиваш първо долния на реиката и изкарваш карето леко от реиката после и от горния като преди да го изкараш от реиката разхлабваш леко горния на волана и по обратния начин го слагаш.Не ходи на маистор само парите ще ти вземат на мен ми взеха 30 лв а е елементарно .Обаче си купи някакво хубавои защото турските неструват вече второ сменям. аеиде дано съм ти помогнал!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Единстженото нешто което трябжа да напражиш е да заклучиш волана и да не вартиш реиката за да не ти се премести на ляво или надясно волана.Иначе развиваш първо долния на реиката и изкарваш карето леко от реиката после и от горния като преди да го изкараш от реиката разхлабваш леко горния на волана и по обратния начин го слагаш.Не ходи на маистор само парите ще ти вземат на мен ми взеха 30 лв а е елементарно .Обаче си купи някакво хубавои защото турските неструват вече второ сменям. аеиде дано съм ти помогнал!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Който казва, че карето се сменя много лесно - или не го е правил или само е гледал. Доста бой трябва с чука, а и мястото е малко и неудобно и има опасност после да ядеш немит. А за турските карета......, ако имате пари за хвърляне
. И аз така се минах, даже реших да го сложа и още при слагането взе да прищраква и нали съм си умник бях се уговорил предварително с продавача , ако не ми хареса да го заменя, за такова от моторкрафт.Турско 35 - моторкрафт 55 лв. Магазин гр.София ул. Козлодуй.
Каренцата на турската измишльотина бяха със някаква пластмаса, докато тези на моторкрафт са със иглени лагерчета. Дано не съм обидил някого - изказвам само мнение.

Каренцата на турската измишльотина бяха със някаква пластмаса, докато тези на моторкрафт са със иглени лагерчета. Дано не съм обидил някого - изказвам само мнение.

- nikolay1982
- потребител
- Регистриран: 11 дек 2007, 20:10
- Модел на автомобила: ford fiesta