Какво мога да оправя САМ по ABS системата?
-
- потребител
- Регистриран: 26 ное 2009, 17:25
- Модел на автомобила: Ford mondeo 95' 2.0l 16v
- Status: Извън линия
Какво мога да оправя САМ по ABS системата?
Става въпрос за Мондео мк1 95'та година 2.0 бензин.
От скоро започнаха да ми мигат лампите на тракшъна и АБС'а и ...оня ден взеха да си светят постоянно,нямам абс нито тракшън...
Поогледах ис Ютубата и видях едни пичове как си мерят датчиците,дали дават ток,е опитах същото на задните датчици но нищо не ми показа волтметъра..
Та имам въпрос какво може да накара абс'а и тракшъна да спрат от раз ? (Бушоните са здрави,всичките!)
Как мога да проверя кое не работи,и ако има начин да си го оправя сам?
Благодаря
П.С. понеже не видях никъде информация по форума какво може да се направи,ако на някой разбирач му се занимава може да направи един гайд,за хора с друг подобен проблем : )

От скоро започнаха да ми мигат лампите на тракшъна и АБС'а и ...оня ден взеха да си светят постоянно,нямам абс нито тракшън...
Поогледах ис Ютубата и видях едни пичове как си мерят датчиците,дали дават ток,е опитах същото на задните датчици но нищо не ми показа волтметъра..
Та имам въпрос какво може да накара абс'а и тракшъна да спрат от раз ? (Бушоните са здрави,всичките!)
Как мога да проверя кое не работи,и ако има начин да си го оправя сам?
Благодаря

П.С. понеже не видях никъде информация по форума какво може да се направи,ако на някой разбирач му се занимава може да направи един гайд,за хора с друг подобен проблем : )

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Какво мога да оправя САМ по ABS системата?
Ниищо им няма на датчиците.АБС модула я прави тая мизерия.Не се оправя,до колкото знам-сменя се с работещ.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2008, 11:39
- Модел на автомобила: Mondeo 2,0 NGA 136 hp Zetec Dec. '97+ ГИ Autogas Italia
Re: Какво мога да оправя САМ по ABS системата?
Колеги и на мен ми се появи същия проблем но на мк2, но както се появи така и изчезна- изведнъж . Угасих колата след малко запалих и тръгнах и проблема го нямаше но като натисна спирачката имам чувство, че абс-а не работи.
Междувременно пуснахме една диагностика на колата и даде 4 записани грешки по 1-на за всеки датчик на абс-а.
Междувременно пуснахме една диагностика на колата и даде 4 записани грешки по 1-на за всеки датчик на абс-а.