Спирачки Fiesta mk3 проблем

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
p361t0
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5
Status: Извън линия

Спирачки Fiesta mk3 проблем

Мнение от p361t0 » 28 яну 2012, 14:14

Здравейте онзи ден минавах преглед и ми казаха, че задните спирачки почти ги няма преди месец съм сменял феродо и цилиндърче след смяната колата осезаемо спираше по добре от преди но накакво може да се далжи това да не хващат като хората фиестата е от профила ми.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Спирачки Fiesta mk3 проблем

Мнение от Doin » 29 яну 2012, 00:14

Обезвъздуши системата, а дори можеш да си подмениш спирачната течност. Огледай зад барабаните за омасляване, защото дори и ново цилиндърчето може да е изпуснало.

BOROOO
потребител
потребител
Регистриран: 21 юни 2006, 12:47
Модел на автомобила: екс Ford Fiesta 1.1 '94г. с BRC, сега Opel Astra G '03г. комби-метан

Мнение от BOROOO » 29 яну 2012, 21:14

След серво помпата има два цилиндрични клапана за разпределяне на усилието за да се получи нещо като 70:30 спирачно натоварване на предни към задни колела. И аз нямах задни спирачни докато майсторчето в сервиза не ми ги демонтира - така си карам вече 4-5 години. Възможно е въпросните клапани да са в ред, но да са клеясали, ако спирачната течност не е сменявана дълго време. Може и запушени маркучи да имаш, но ми се струва по-малко вероятно.
В България има само един вид пътни знаци - пожелателни.

p361t0
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5

Мнение от p361t0 » 31 яну 2012, 19:48

Здравейте системата е обезвъздошена маркучета дискове наклатки и спирачна течност са сменени преди 2-3 месеца, а задни накладки преди има няма месец.Прегледах за течове никаде няма и не губи грам течност но ги няма относно тези клапани за помпата не знам за тях даже не знаех, че бъобще има таткива как мога да достигна до тях.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”