Спирачки Fiesta mk3 проблем
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5
- Status: Извън линия
Спирачки Fiesta mk3 проблем
Здравейте онзи ден минавах преглед и ми казаха, че задните спирачки почти ги няма преди месец съм сменял феродо и цилиндърче след смяната колата осезаемо спираше по добре от преди но накакво може да се далжи това да не хващат като хората фиестата е от профила ми.Благодаря предварително.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Спирачки Fiesta mk3 проблем
Обезвъздуши системата, а дори можеш да си подмениш спирачната течност. Огледай зад барабаните за омасляване, защото дори и ново цилиндърчето може да е изпуснало.
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2006, 12:47
- Модел на автомобила: екс Ford Fiesta 1.1 '94г. с BRC, сега Opel Astra G '03г. комби-метан
След серво помпата има два цилиндрични клапана за разпределяне на усилието за да се получи нещо като 70:30 спирачно натоварване на предни към задни колела. И аз нямах задни спирачни докато майсторчето в сервиза не ми ги демонтира - така си карам вече 4-5 години. Възможно е въпросните клапани да са в ред, но да са клеясали, ако спирачната течност не е сменявана дълго време. Може и запушени маркучи да имаш, но ми се струва по-малко вероятно.
В България има само един вид пътни знаци - пожелателни.
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5
Здравейте системата е обезвъздошена маркучета дискове наклатки и спирачна течност са сменени преди 2-3 месеца, а задни накладки преди има няма месец.Прегледах за течове никаде няма и не губи грам течност но ги няма относно тези клапани за помпата не знам за тях даже не знаех, че бъобще има таткива как мога да достигна до тях.