Pейка Ford Focus
- Vandall
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2012, 20:03
- Модел на автомобила: Ford Focus ST170
- Status: Извън линия
Pейка Ford Focus
Здравейте , колеги !!! За пьрви пьт пиша тема и много бих се радвал някой да ми помогне (този пьт наистина).
Карам Форд Фокус 99-та (1.6 16в) и преди известно време започнаха да се появяват проблеми с рейката . Не беше трудно да намеря рейка втора рька и набьрзо порьчах така от колега от форума. След мальк пазарльк всичко беше уредено , с уговорката че реята е здрава и безпроблемна. Сьщо така уговорката беше , че при проблем ще мога да вьрна частта и да си получа парите обратно . Целия пазарльк стана докато бях в Холандия и мой приятел ми асистираше в порьчването , монтаж/демонтаж на части и проверка на тях . След като получих обаждане,че частта ми е пристигнала и вече се монтира бях много щастлив , че ще мога след като се прибера да се радвам на хубавата и стегната возия на колата си ...... ноооо греда . Лошата новина беше,че тази рейка има теч на хидравлична течност и момчето ,което трябваше да я монтира ми каза че това не е желателно и е по-добре да вьрнем рейката обратно и да тьрсим друга , която няма теч. Неприятната част беше , че вьпросния колега не си вдигаше вече телефона ... не отговаряше на запитванията ми вьв форума и сякаш се беше скрил вдьн земя. Много неприятно. След известно време успях да се свьржа с него и да си уговорим среща за да мога да вьрна часта , а той сьответно да ми вьрне парите . Е от Севлиево се вдигнах до Бургас , но когато започнах да му звьня за да се видим - никой не вдигаше телефона .... След многократни опити резултата беше сьщия - нищо ! През всичките 5 дни които бях на море рейката ми се возеше заедно с мен ... Прекрасно !
Та,както и да е , рейката в момента още си стои при мен , но все пак доколкото знам за рециклиране цифрата е около 150 лева , което вярвам , че всеки ще се сьгласи че не са никак малко пари ! А и след като еднократно сьм хвьрлил сумата по уговорената цена за "ЗДРАВАТА" рейка на вятьра - идва ми в повече . Моля някой ако разполага сьс здрава рейка или може да ми помогне сьс сервиз кьдето на по-разумна цена ще фиксират проблема да ми каже - ще сьм много благодарен !
Благодаря за отделеното време ,
Поздрави - Любо
Карам Форд Фокус 99-та (1.6 16в) и преди известно време започнаха да се появяват проблеми с рейката . Не беше трудно да намеря рейка втора рька и набьрзо порьчах така от колега от форума. След мальк пазарльк всичко беше уредено , с уговорката че реята е здрава и безпроблемна. Сьщо така уговорката беше , че при проблем ще мога да вьрна частта и да си получа парите обратно . Целия пазарльк стана докато бях в Холандия и мой приятел ми асистираше в порьчването , монтаж/демонтаж на части и проверка на тях . След като получих обаждане,че частта ми е пристигнала и вече се монтира бях много щастлив , че ще мога след като се прибера да се радвам на хубавата и стегната возия на колата си ...... ноооо греда . Лошата новина беше,че тази рейка има теч на хидравлична течност и момчето ,което трябваше да я монтира ми каза че това не е желателно и е по-добре да вьрнем рейката обратно и да тьрсим друга , която няма теч. Неприятната част беше , че вьпросния колега не си вдигаше вече телефона ... не отговаряше на запитванията ми вьв форума и сякаш се беше скрил вдьн земя. Много неприятно. След известно време успях да се свьржа с него и да си уговорим среща за да мога да вьрна часта , а той сьответно да ми вьрне парите . Е от Севлиево се вдигнах до Бургас , но когато започнах да му звьня за да се видим - никой не вдигаше телефона .... След многократни опити резултата беше сьщия - нищо ! През всичките 5 дни които бях на море рейката ми се возеше заедно с мен ... Прекрасно !
Та,както и да е , рейката в момента още си стои при мен , но все пак доколкото знам за рециклиране цифрата е около 150 лева , което вярвам , че всеки ще се сьгласи че не са никак малко пари ! А и след като еднократно сьм хвьрлил сумата по уговорената цена за "ЗДРАВАТА" рейка на вятьра - идва ми в повече . Моля някой ако разполага сьс здрава рейка или може да ми помогне сьс сервиз кьдето на по-разумна цена ще фиксират проблема да ми каже - ще сьм много благодарен !
Благодаря за отделеното време ,
Поздрави - Любо
mechanic-smile *fe*
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Pейка Ford Focus
Моята рейка протече преди година,пълно рециклиране със смяна на гофрираните маншони и един вътрешен накрайник,сваляне и качване ми струваше 300лв с 1г. гаранция. Чувал съм,че майсторите свалят и пращат рейките в София в ТУ.Там имало някви гурута по рейки.Моята я прави някъв пловдивски майстор на рейки,който също според мен се е справил добре,тъй като след ремонта волана ми се върти с единия пръст и няма никакви шумове.Дай Боже да изкара повече от обещаната гаранция.
В никакъв случай не бих взел втора употреба рейка с неясно състояние.Рециклирането може да е двойно по-скъпо,но пък е сигурно.
В никакъв случай не бих взел втора употреба рейка с неясно състояние.Рециклирането може да е двойно по-скъпо,но пък е сигурно.
- Vandall
- потребител
Намерих координати на момчетата , които ремонтират рейки в София в ТУ. Смятам да се свьржа с тях и да пратя рейката , а пьк дано наистина да има ефект , защото се уморих от прахосване на пари по рейки и ремонти . А отностно некоректността на някои колеги от форума предпочитам да не коментирам . Силно сьм разочарован от това , че някои хора предлагат части , които са важни с предтекст , че са здрави , а всьщност са потенциално опасни... Като имам резултат от ремонта ще пиша и надявам се всичко да е наред.
mechanic-smile *fe*
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Колегата те посъветва:Vandall написа:..... А отностно некоректността на някои колеги от форума предпочитам да не коментирам . Силно сьм разочарован от това , че някои хора предлагат части , които са важни с предтекст , че са здрави , а всьщност са потенциално опасни... ....
Дано ти я рециклират успешно и да не се разправяш вече с ремонти.mrdds написа:.......
Успех!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Vandall
- потребител
И аз се уверих , че няма смисьл да взимам втора рька! За това ще послушам колегата , сьщо и искам да му благодаря за сьвета , и ще изпратя рейката в София за рециклиране . Пьтувам често и не бих искал да поставям себе си и спьтниците си в опасност , както и водачите около себе си
Поздрави , Любо !

Поздрави , Любо !

mechanic-smile *fe*
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Май няма форум без такива, едно момче от фиат форума втора глава сменя, а тя също се оказа с 8 изкривени клапана.Vandall написа: ... А отностно некоректността на някои колеги от форума предпочитам да не коментирам . Силно сьм разочарован от това , че някои хора предлагат части , които са важни с предтекст , че са здрави , а всьщност са потенциално опасни...
Сокол скитник
- Vandall
- потребител
Разбирам , но според мен целта на форума е да се разискват вьпроси , да се дават сьвети ... мнения . А особено за раздела купува / продава , според мен е важно , нещата които се продават да са на ниво . Колко човека биха си купили нещо , което в действителност няма да им свьрши работа и/или е повредено? Научих си урока , това е най-важното, 

mechanic-smile *fe*
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2010, 12:24
- Модел на автомобила: FORD C-Max 2.0 FACE 2016
аз съм със същия проблем,казахами от Мото Фое че Рейката е заминала,Волана е мек,но почесто става твър и на големи скорости като отупсне изведнъж и става опасно,неможе дасе кара спокойно...някой да ми даде номер и адрес на тези пичове които ремонтирват рейки..
May the FORD be with you!
Докато човек умре, все ум събира и пак без ум умира
- Vandall
- потребител
0889308859 Стефан Ваклев се казва човека. Много точен и много бьрзо работи . Пратих рейката и след ден и половина вече беше пристигнала обратно при мен и я сложих ! много сьм доволен , всичко ми излезе около 170 лева (ремонт + доставката) !!!
mechanic-smile *fe*
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2010, 12:24
- Модел на автомобила: FORD C-Max 2.0 FACE 2016
След мъките искам да споделя,какво стана.Дано е от полза.за да нямате съмнения и притиснения.Твърдия волан освен от хидравличната помпа е и симптом на рейката.След като нема теч на масло и него губе помпата,отпада ремонт на хидравл.помпа.Друго..щом волана през целото време е мек,а втвръдява на моменти и се чува едно стръжене от преде под волана,100% е рейка.Аз от 4месеца не рискувах да влезна в ремонт,дане се окаже грешна диагностиката.Няколко майстора питах имаше разни мнениа,понеже те искат да зимат пари,не казват квое,а иска колата да бъде оставена,ужким дая гледа.Едно повдигане сиг.30лв излиза
Така след неколко мнения,се реших,закархя при един мн.добър майстор в Бургас,Авто КЕШ се казва сервиза,Майстор Владо ще търсите,мн.точен подреден внимателен човек.При него ходих и тампони да сменям,доволен съм,а отделно и зима малко.За свалянето на Рейка ми зема 80 лв.докато на др. места 110лв,някой и 150лв искаха,уж и маслто в цената,пък маслото е 20 лв литъра.Рециклираха рейката,казаха че била прекалено мн.износена,даже маслото в системата било черно,а в помпата си беше зелено.сега волана е на ред,не тропа от преде,проблеми нема,дано занапред да държи рейката.
Само едно неми хареса...аз имам хидравлично масло на FUCHS zh 4300 B за форд,пежо ситроен бмв и др.но някой мн.хитър подвел майстора че не това е маслото а му набутали MAXXUS ZHS-SERVO ,Немско е (грешка няма) но на него пише спец.разработено за Ауди и Волфксваген.Има ли некой мнение дали е вредно че е сложено хидравл.масло за ауди и волфксваген

Само едно неми хареса...аз имам хидравлично масло на FUCHS zh 4300 B за форд,пежо ситроен бмв и др.но някой мн.хитър подвел майстора че не това е маслото а му набутали MAXXUS ZHS-SERVO ,Немско е (грешка няма) но на него пише спец.разработено за Ауди и Волфксваген.Има ли некой мнение дали е вредно че е сложено хидравл.масло за ауди и волфксваген
May the FORD be with you!