Въпрос за криви гуми
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
- Status: Извън линия
Въпрос за криви гуми
Здравейте. Имам едно питане относо гумите, които днес получих, доставени от един известен интернет сайт за гуми.
Гумите са вредещайн 205/55/Р16 - 4 броя с дот 1514. Направи ми впечатление, че 2 гуми като чели са леко криви. Не съм направил снимка, тъй като не мисля, че от снимката може да се види самата кривина. Като я бутна да се търкаля и гумата се движи малко вълнообразно. Интерестното е, че гумите дойдоха вързани 2 по 2 и при доставката нямаше как да направя оглед на единична гума (прегледах само дотовете и за някакви видими дефекти).
До сега съм купувал гуми, но за пръв път ми прави впечатление. Нормално ли е? Как да процедирам, да ги закарам на гумаджия да установи дали са криви или ... ?
Гумите са вредещайн 205/55/Р16 - 4 броя с дот 1514. Направи ми впечатление, че 2 гуми като чели са леко криви. Не съм направил снимка, тъй като не мисля, че от снимката може да се види самата кривина. Като я бутна да се търкаля и гумата се движи малко вълнообразно. Интерестното е, че гумите дойдоха вързани 2 по 2 и при доставката нямаше как да направя оглед на единична гума (прегледах само дотовете и за някакви видими дефекти).
До сега съм купувал гуми, но за пръв път ми прави впечатление. Нормално ли е? Как да процедирам, да ги закарам на гумаджия да установи дали са криви или ... ?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Въпрос за криви гуми
Според описанието разбирам, че гумата не е монтирана.
Предполага се, че тази гума трябва да бъде монтирана в/у джанта и опъната с необходимото количество въздух
Завода производител не вярвам да е заложил тази гума да се търкаля така като сираче без джанта без кола без въздух

Предполага се, че тази гума трябва да бъде монтирана в/у джанта и опъната с необходимото количество въздух

Завода производител не вярвам да е заложил тази гума да се търкаля така като сираче без джанта без кола без въздух

-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Да. Не са монтирани още, но да ти кажа за пръв път ми се случва гума да е крива и да се забелязва толкова много на око. Това ме притеснява и за това питам дали да се обаждам да ги връщам 
Възможно ли е да се изкривят поради неправилно съхранение. Знам, че гуми без джанти се държат вертикално (прави), а не всички гуми една върху друга...

Възможно ли е да се изкривят поради неправилно съхранение. Знам, че гуми без джанти се държат вертикално (прави), а не всички гуми една върху друга...
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Да при неправилно съхранение може да се получи кривина,както и при не-качествена вътрешна оплетка на гумата.И другото ако ги търкаляш лекичко в хола на паркета всяка гума почти винаги криви(бие в ляво и дясно).
Съвет от мен утиди и монтирай една гума(от подозрително кривите) на джанта и помоли гумаджията да ти покаже при баланс дали измята наляво или дясно.И другото гледай дали самата гума тупка(движи се нагоре и надолу)
А при гуми с такъв пресен дот малко вероятно да се получи гаф.
Поздрави
Съвет от мен утиди и монтирай една гума(от подозрително кривите) на джанта и помоли гумаджията да ти покаже при баланс дали измята наляво или дясно.И другото гледай дали самата гума тупка(движи се нагоре и надолу)
А при гуми с такъв пресен дот малко вероятно да се получи гаф.
Поздрави