Форд Фокус 2004 (Дизел)-стържещ звук от предно дясно колело
- BeorianaD
- потребител
- Регистриран: 24 юли 2014, 10:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Форд Фокус 2004 (Дизел)-стържещ звук от предно дясно колело
Здравейте,
Имам следния проблем - силен стържещ, скърцащ звук, идващ от предно дясно колело, сякаш нещо се трие в нещо, ритмично е, на оборот на колелото. Случва се при движение на автомобила, карайки по-бавно - с 10 км или с 5 км - се чува по силно и по-дълбоко стържене. Все едно нещо затяга. При по-бързо каране - се чува ритмично, според скоростта, цъкане, сякаш по-слабо. Сменени са: тампони на двигателя, биалетки, лагери и др., но не е открит друг проблем. Проверени са накладките. Накой имал ли е подобен проблем? Неприятният шум не е при натискане на спирачката. Засилва се при завиване на дясно, на ляво също го има и е доста силен. Имам чувството, че на празен ход е най-силен.
Имам следния проблем - силен стържещ, скърцащ звук, идващ от предно дясно колело, сякаш нещо се трие в нещо, ритмично е, на оборот на колелото. Случва се при движение на автомобила, карайки по-бавно - с 10 км или с 5 км - се чува по силно и по-дълбоко стържене. Все едно нещо затяга. При по-бързо каране - се чува ритмично, според скоростта, цъкане, сякаш по-слабо. Сменени са: тампони на двигателя, биалетки, лагери и др., но не е открит друг проблем. Проверени са накладките. Накой имал ли е подобен проблем? Неприятният шум не е при натискане на спирачката. Засилва се при завиване на дясно, на ляво също го има и е доста силен. Имам чувството, че на празен ход е най-силен.
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Re: Форд Фокус 2004 (Дизел)-стържещ звук от предно дясно колело
Виж дали са натегнати болтовете хубаво, може и да имаш лагер за смяна и да вие
- BeorianaD
- потребител
Здравейте,
В първия сервиз ми смениха:
- биалетки (2 бр.);
- тампони на двигател - спря някакво тресене, което имаше леко;
- лагер на задно колело;
- имало е проблем със спирачен механизъм - бил е блокирал на задно дясно колело, нещо е изпилено по накладката и е оправено;
Вчера във втория сервиз смениха:
- главина на предното дясно колело, от където чувам стържещия звук. + лагер на същото колело.
Ин тотал до тук - 800 лв. Промяна никаква!!! И не знаят от какво е!
За какви болтове става дума, за да попитам дали са прегледани? четох в някакъв чуждестранен форум за някакви части - които предпазвали да не влиза прах и пясък, можело да е влязъл пясък някъде си ... и да стърже?!
В първия сервиз ми смениха:
- биалетки (2 бр.);
- тампони на двигател - спря някакво тресене, което имаше леко;
- лагер на задно колело;
- имало е проблем със спирачен механизъм - бил е блокирал на задно дясно колело, нещо е изпилено по накладката и е оправено;
Вчера във втория сервиз смениха:
- главина на предното дясно колело, от където чувам стържещия звук. + лагер на същото колело.
Ин тотал до тук - 800 лв. Промяна никаква!!! И не знаят от какво е!
За какви болтове става дума, за да попитам дали са прегледани? четох в някакъв чуждестранен форум за някакви части - които предпазвали да не влиза прах и пясък, можело да е влязъл пясък някъде си ... и да стърже?!
-
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2013, 17:50
- Модел на автомобила: fiesta
Зад спирачния диск имаш един кръгъл предпазител от ламарина,виж дали той не опира в диска и да издава този ритмичен шум.
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Закарай я тогава при някой от форумните майстори. До сега не съм видял един негативен коментар и си разбират от работата.
Такива дето говорят от това може да е, от онова може да е, да сменят всички части и накрая да си дала един куп пари и резултат никакъв - бягай на далече.
Такива дето говорят от това може да е, от онова може да е, да сменят всички части и накрая да си дала един куп пари и резултат никакъв - бягай на далече.
- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
При смяната на лагера(колелото) провериха ли лагера на полуоската(опорен,висящ или ,както се казва)?
Ако не ходи да го проверят(обикновенно стига до разпад)
Ако не ходи да го проверят(обикновенно стига до разпад)
- BeorianaD
- потребител
Кои са форумните майстори?:)))) Може и да съм ходила.
- BeorianaD
- потребител
Добре, благодаря!!! Ще питам!nikipeto1 написа:Зад спирачния диск имаш един кръгъл предпазител от ламарина,виж дали той не опира в диска и да издава този ритмичен шум.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Този шум в движение ли е или на място?BeorianaD написа:...... Имам чувството, че на празен ход е най-силен.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 71#p470686BeorianaD написа:Кои са форумните майстори?:)))) Може и да съм ходила.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО