ЗАДНИ ДИСКОВИ СПИРАЧНИ МАШИНКИ-РЕМОНТ
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
- Status: Извън линия
ЗАДНИ ДИСКОВИ СПИРАЧНИ МАШИНКИ-РЕМОНТ
За колата от профила . Тръгнах да сменявам задните накладки и видях че мехчетата защитаващи буталата са станали на парцали.
Искам да извадя буталата ,да им видя състоянието и да реша какво да правя. Гледам по разни клипчета ги навиват със специално приспособление за да ги вкарат навътре при смяна на накладките, но никъде не показват как се вадят.Понеже не съм разглобявал до сега, ме е страх да не направя някоя простотия.
Та въпросът е : Как се изваждат и вкарват проклетите бутала в домашни условия. Благодаря предварително.
Искам да извадя буталата ,да им видя състоянието и да реша какво да правя. Гледам по разни клипчета ги навиват със специално приспособление за да ги вкарат навътре при смяна на накладките, но никъде не показват как се вадят.Понеже не съм разглобявал до сега, ме е страх да не направя някоя простотия.
Та въпросът е : Как се изваждат и вкарват проклетите бутала в домашни условия. Благодаря предварително.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: ЗАДНИ ДИСКОВИ СПИРАЧНИ МАШИНКИ-РЕМОНТ
Откачаш апарата и почваш да го играеш ръчна спирачка с лостчето. Механизмът вътре ще избута буталото.Miri4 написа:За колата от профила . Тръгнах да сменявам задните накладки и видях че мехчетата защитаващи буталата са станали на парцали.
Вкарването - с инструмент, като на клиповете.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
На повечето спирачни апарати пасва ключ от малък шлайфер, обаче трябва и да се натиска едновременно с навиването за да се прибере.

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
При наличие на помощник, става и с раздвижени клещи тип "гарги" (или малък чешмеджийски ключ) и натиск в центъра на буталото с нещо обло през апарата.Didibao написа:На повечето спирачни апарати пасва ключ от малък шлайфер, обаче трябва и да се натиска едновременно с навиването за да се прибере.
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Благодаря OgiDogi .Това с лостчето за ръчната е хитро . Не ми беше дошло на акъла.Мислех с налягането на спирачната течност да го изкарвам.Те за това е форума.Още веднъж БЛАГОДАРЯ.