ABS сработва без причина /само лятото/.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2014, 17:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 115 hp
- Status: Извън линия
ABS сработва без причина /само лятото/.
Колеги, проблема е този, при повишаване на температурата над 20-тина градуса АБС сработва /за секунди/ често без причина, при ниски скорости 10-30 км/ч и съответно лампата светва, но за кратко. Странното е, че цяла зима не се е обаждал, но края на миналото лято беше същото. За първи път лампата светна докато влизах в сервиз, за да напълня климатика, и тогава момчетата закачиха компа и ми казаха, че има проблем в предно дясно колело. Понеже зимата този проблем изчезва тотално и системата си работи коректно бях забравил, но ето че днес ми напомни на 3-4 пъти. Кабел ли е прекъснат, датчик ли .... само лятото?
Мога ли да направя аз нещо, преди да отида в сервиз?
Мога ли да направя аз нещо, преди да отида в сервиз?
-
- потребител
- Регистриран: 16 мар 2014, 10:22
- Модел на автомобила: Transit Van MK7, MT, 2008, 2.2l/140ps,
Re: ABS сработва без причина /само лятото/.
Може да пробвате.
Сваляте колелото и намирате датчика. Опитвате се да почистите него и всичко наоколо. Огледайте за наранен проводник или конектор. Ако имате възможност, премерете съпротивлението му и го сравнете с показанието на този от другото колело. Трябва да са близки.
Толкова велик разузнавач (Р. Зорге) би трябвало да е открил вече информация за тези работи.
Сваляте колелото и намирате датчика. Опитвате се да почистите него и всичко наоколо. Огледайте за наранен проводник или конектор. Ако имате възможност, премерете съпротивлението му и го сравнете с показанието на този от другото колело. Трябва да са близки.
Толкова велик разузнавач (Р. Зорге) би трябвало да е открил вече информация за тези работи.

Човек се учи докато е прост!
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Re: ABS сработва без причина /само лятото/.
Сходен проблем се появи и при мен миналата есен. Като се стопли времето разгледах датчиците и кабелите. Оказа се прекъснат кабел на дясно предно колело, точно до буксата-не към колелото, а на другия край. Кабелът се беше прокъсвал малко по малко и когато го подръпнах се видя. За да пробваш дали работят датчиците може с мултицет- откачаш кабела от буксата, свързваш с мултицета и завърташ колелото на ръка(преди това вдигаш на крик, разбира се). Ако датчика работи ще произведе малък ток при завъртането.